آموزش رایگان چک لیست ساخت سایت وردپرسی
( کد: OL95 )مدرس:
داریوش ببریان
من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طر...
- مدت زمان آموزش 1 ساعت و 19 دقیقه
- حجم فایل آموزش 438 MB
- زبان آموزش فارسی
- تعداد درس ها 4 درس
- سطح آموزش (مبتدی تا پیشرفته)
- تاریخ بروزرسانی 1400 /06 /09
- دانلود سیلابس
چنانچه فصل 13 مجموعه آموزش سئو را به صورت رایگان دانلود نموده اید, نیازی به دانلود این درس نیست
امروزه سایت های وردپرسی یکی از پر طرفدارترین وب سایت ها تلقی میشود و به دلیل مزیت های فراوانی که دارد به عنوان انتخاب شماره 1 بسیاری از افراد است. بنابراین سئو چنین سایت هایی همیشه برای صاحبان آنها در اولویت می باشد. امروزه بسیاری از سایت های معروف به واسطه سایت وردپرسی طراحی و پیاده سازی شده اند.
مطمئنا برای انجام سئو سایت های وردپرسی باید در ابتدا چک لیستی داشته باشید تا بتوانید کارها را به صورت برنامه ریزی شده و حتی زمان بندی شده به پیش ببرید. این چک لیست می توانند مانند چک لیست کلی سئو سایت باشد اما با تفاوت هایی.
در ابتدا اجازه دهید شما را با واژه ای به نام CMS آشنا نماییم که سایت های وردپرسی هم جزئی از همین CMSها تلقی می شوند.
CMS یا همان Content Management System به "سیستم مدیریت محتوا" گفته می شود که شما میتوانید توسط برنامه ای که از قبل نوشته شده است و بسیاری از بخش های یک سایت در آن Config و پیکربندی شده است را ایجاد نموده و سپس خواسته های خود را در آن انجام دهید.
به عبارت دیگر معمولا در CMSها بسیاری از کارهای گرافیکی و طراحی و استاتیک سایت (UI) انجام شده است و تنها کافی است که شما تم یا پوسته سایت مورد نظر خود را انتخاب نمایید تا خود CMS بر روی آن تم کدهای برنامه نویسی مانند PHP و یا ASPX را ایجاد نماید.
یکی از معروفترین همین CMSها را می تواند Wordpress دانست که با زبان PHP کار می کند و در نهایت حتی شما می توانید در آینده با برنامه نویسی PHP خودتان تغییراتی که مد نظرتان است را بر روی سایت پیاده نمایید.
محیط وردپرس
سایت های وردپرسی هم مانند تمامی سایت های داینامیک دیگر دارای کنترل پنل و محیطی برای مدیریت اطلاعات سایت میباشد. به عنوان مثال در یک سایت فروشگاهی وردپرس که قرار است روزانه محصولات وارد شوند و قیمت ها بروز شود و خریدها و سفارش ها مورد بررسی قرار بگیرد, نیاز است تا شما فضایی امن و مخفی را در اختیار داشته باشید تا بتوانید تمامی اطلاعات و بخش های مورد نظر در سایت را مدیریت نمایید که به آن "کنترل پنل سایت" می گویند.
بنابراین کنترل پنل سایت های وردپرسی هم به احتمال زیاد مانند بسیاری دیگر از سایت های دنیا است ولی با تفاوت های ظاهری و البته قابلیت های برنامه نویسی که ممکن است اختصاصا برای وردپرس نوشته شده باشد. در تصویر زیر نمونه ای از بخش کنترل پنل چنین سایت هایی را مشاهده می کنید:
در حقیقت اطلاعاتی که در داخل دیتابیس (Database) ذخیره شده است در این فضا نمایش داده می شود و شما هم چنانچه هر تغییری را توسط این بخش در سایت اعمال نمایید در نهایت تمامی این تغییرات در دیتابیس سایت ذخیره خواهد شد. البته به یاد داشته باشید که کنترل پنل سایت های وردپرسی هم ممکن است مانند بسیاری دیگر از سایت ها دارای نقاط قوت و ضعف مربوط به خود باشد که در نهایت با داشتن تیم طراحی و برنامه نویسی امکان تغییر دادن این بخش ها نیز برایتان امکان پذیر خواهد بود.
چک لیست ساخت سایت وردپرسی چیست؟
خوب همانطور که قبلا هم گفته شد شما حتی برای ساختن سایت وردپرس باید مراحل و کارهایی را انجام دهید تا تمامی هدفی که دارید در قالب یک برنامه ریزی به خوبی به پیش برود. این چک لیست شامل کارهای زیر می باشد:
- انتخاب نام دامنه و ثبت آن
- تهیه هاست
- نصب وردپرس
- انتخاب قالب
- نصب پلاگین های مورد نظر
پس اجازه دهید هر یک از این بخش ها را مورد بررسی قرار دهیم. البته در کنار این مقاله حتما این آموزش ویدئویی رایگان را هم دانلود نموده و این موارد را دقیق تر همراه با مثال های متنوع تر مورد بررسی قرار دهید.
انتخاب نام دامنه و ثبت آن
یکی از هیجان انگیز ترین بخش ها برای ایجاد نمودن سایت و حتی شروع کسب و کار میباشد. شما توسط همین نام یا URL و یا هر نام دیگری که می شناسید می توانید سایت خود را در معرض و دسترسی کاربران در دنیا قرار دهید و موفقیت خود را در آینده تضمین کنید.
به یاد داشته باشید نام سایت باید دارای فاکتورها و معیارهایی باشد که حتما در آموزش رایگان معیارهای اسم زیبا برای سایت کاملا در مورد این بخش با شما صحبت نموده ایم و تمامی این فاکتورها را مورد بررسی قرار داده ایم. اما اگر بخواهیم چند فاکتور مهم را خدمت شما عرض کنیم:
- نام دامنه کوتاه باشد
- نام دامنه برای افراد جامع ملموس و قبلا شنیده باشند
- سعی کنید از اعداد استفاده نکنید
- نوشتن آن راحت باشد
و فاکتورهای دیگر که هر کدام از آنها می تواند در معروف کردن نام سایت و برند سازی برای آن تاثیر زیادی داشته باشد.
تهیه هاست
متاسفانه بسیاری از افراد و صاحبان سایت ها به این بخش توجه چندانی ندارند و فکر می کنند که با هر هاستی و قابلیت و امکاناتی البته با مبلغ کم هم می تواند سایت را در دسترس عموم مردم قرار داد, ولی باید بگوییم این این نظریه کاملا اشتباه است و حتی باعث شکست سایت مخصوصا در سئو آن خوهد شد.
سعی کنید در ابتدا نسبت به نیازهای خودتان هاست را تهیه کنید و کاری کنید که سایت در کوتاهترین زمان ممکن قابل مشاهده باشد. البته سرعت سایت و بهینه سازی آن مستلزم رعایت دستورالعمل های متعددی است که شما می توانید در آموزش بهینه سازی سرعت سایت آن را به صورت کامل مشاهده نمایید. ولی همین مورد می تواند هم در ماندگار کردن کاربران در سایت تاثیر داشته باشد و هم در سئو سایت, مخصوصا که گوگل به صراحت به آن اشاره کرده است.
شما برای اینکه هاست خوب و مناسبی را برای سایت خود انتخاب نمایید لازم است در کنار این آموزش رایگان, آموزش رایگان راهنمای خرید هاست را هم مشاهده نمایید تا بتوانید تصمیمی درست در این زمینه بگیرید. به احتمال زیاد زمانی که مشغول فراهم نمودن هاست هستید, سایت شما به زودی برای کاربرانتان قابل مشاهده خواهد بود, بنابراین در این زمینه دقت کنید.
هاست ها دارای انواع و مدل های مختلفی هستند که در زیر به لیست آنها اشاره می کنیم:
- هاست های اشتراکی (Shared Hosting)
- هاست های اختصاصی مجازی (VPS Hosting)
- هاست های ابری (Cloud Hosting)
- هاست های اختصاصی (Dedicated Hosting)
- هاست های اختصاصی (Co-location Hosting)
نصب وردپرس و انتخاب قالب
حالا زمان آن فرا رسیده است تا وردپرس خود را به هر روشی که مد نظر قرار دارید نصب نموده و تنظیمات و پیکربندی مورد نظر را بر روی آن پیاده سازی نمایید. معمولا برای نصب کردن وردپرس شما میتوانید از یکی از روش های زیر استفاده نمایید که عبارتند از:
- دانلود از سایت wordpress و نصب آن به صورت دستی بر روی هاست
- نصب وردپرس مستقیما از طریق شرکت ارائه دهنده هاست
1 - روش دانلود وردپرس از سایت : در این روش شما می توانید مستقیما از سایت Wordpress.org نسبت به زبانی که می خواهید سایت را به کاربران نشان دهید (دانلود وردپرس نسخه فارسی) یا (دانلود وردپرس نسخه انگلیسی), کدهای اصلی و هسته وردپرس را دانلود نموده و توسط روش هایی که کمی باید در این زمینه دانش فنی داشته باشید, اقدام به نصب وردپرس بر روی هاست نمایید.
در این روش راهنمایی هایی در قالب Wizard در اختیار شما قرار داده مشود, ولی باید از دیتابیس و آپلود سایت و تنظیمات آن آگاهی داشته باشید تا مشکلی در این زمینه نداشته باشید.
جهت مشاهده آموزش کامل در زمینه آپلود سایت و مدیریت سرور, می توانید آموزش سی پنل را مشاهده نمایید.
2 - روش نصب وردپرس مستقیما از طریق شرکت هاستینگ : در این روش معمولا شرکت های هاستینگ برای راحت شدن کار کاربرانشان و جلب بهتر رضایت آنها, خودشان روش هایی را در پنل مدیریت هاست در اختیارتان قرار میدهید که تنها با چند کلیک ساده و انتخاب تم مورد نظر, بتوانید سایت وردپرس خود را در کمتر از چند دقیقا بالا بیاورید.
یکی از مزیت های این روش این است که تم ها یا پوسته های زیادی را هم در اختیار شما قرار می دهند تا شما بتوانید در سریعترین حالت سایت خود را آماده نمایید. البته مزیت دیگری هم که دارد این است که عموما سایت وردپرسی با هاست مربوطه سازگاری دارد و این می تواند هم در سرعت سایت و هم در بالابردن تجربه کاربری بازدیدکنندگان سایت تاثیر داشته باشد.
نصب پلاگین ها
یکی از مزیت های استفاده از سیستم وردپرس نسبت به سایر CMSها این است که شما می توانید تقریبا برای هر کاری پلاگین مورد نظر را پیدا و نصب نموده و کار خود را به راحتی انجام دهید.
در حقیقت پلاگین ها به کدهای از پیش نوشته شده برای کار مشخصی اطلاق می شوند که تنها با نصب نمودن و انجام برخی از تنظیمات در داخل آنها, به سرعت کار مورد نظر را انجام دهید. به عنوان مثال پلاگینی برای سئو که به نام Yoast SEO شناخته می شود و یا پلاگین هایی برای بالا بردن سرعت سایت. برخی از این پلاگین ها رایگان هستند و برخی دیگر که سرویس های بهتری را در اختیار شما قرار می دهند نیز پولی هستند.
البته استفاده از پلاگین ها در جای خودش دارای مزیت و یا عیب خودشان هم هستند, به عنوان مثال ممکن است پلاگین ها با یکدیگر تداخل داشته باشند و یا برخی از پلاگین ها باعث کند شدن سایت نیز شود.
بنابراین تا به اینجا شما با مراحل ساخت و راه اندازی سایت های وردپرسی آشنا شدید و کافی است که این آموزش رایگان را دانلود نمایید و مطالب بیشتر همراه با بررسی و آنالیز برخی از سایت ها را مشاهده نمایید.
لیست درس ها
-
قسمت اول 28:28
- بررسی و بیان مهمترین دغدغه های صاحبان سایت در ابتدای راه اندازی آن
- روش های مشخص نمودن نوع وب سایتی که برای راه اندازی کسب و کار نیاز است
- طرح سوالاتی مهم در زمانی که در حال راه اندازی و یا ارتقاء وب سایت هستید
- تعریف دقیق CMS و سایت هایی که با این روش ایجاد شده اند
- تعریف سایت های وردپرس و کارکرد اصلی آنها
- تعریف سایت های اختصاصی و کارکرد اصلی آنها
- بررسی فاکتورهای "زمان" و "قیمت" و "کارکرد سایت" در طراحی آن
- نحوه محاسبه هزینه های طراحی سایت وردپرسی
- بررسی عوامل مهم در تعیین قیمت و امکانات سایت های وردپرسی
-
قسمت دوم 12:44
- ذکر نکات فنی و مهم در زمان انتخاب نام دامنه و ثبت آن
- بیان سوالات مهم در زمان انتخاب نمودن نام دامنه سایت
- فاکتورهای مهم برای انتخاب نام سایت
- بررسی ملزومات و شرایطی که برای ثبت دامنه نیاز است
- بررسی نحوه WHOIS گرفتن به جهت ثبت دامنه
- بیان دلایلی که نباید از دامنه های رایگان برای راه اندازی سایت استفاده نمود
- تعریف دقیق DNS و کارکرد اصلی آن
-
قسمت سوم 11:15
- دلایل مهم برای داشتن هاست و سرور برای سایت
- مشاهده لیست انواع هاست ها بنا به نیاز وب سایت
- ارتباط هاست با میزان رضایت کاربران از سایت
- ارتباط هاست با سئو سایت
- بررسی نیازهای اصلی و اولیه هاست برای راه اندازی سایت
- معرفی یک شرکت ارائه دهنده هاست های رایگان
- ذکر برخی از معایب استفاده از هاست های رایگان
-
قسمت چهارم 26:47
- دلایل استفاده بیشتر افراد از وردپرس به عنوان سیستم مدیریت محتوای سایت
- بررسی عوامل تکنیکی و فنی برای نصب وردپرس بر روی هاست
- روش های مختلف نصب و راه اندازی سایت های وردپرسی
- بررسی دقیق نصب و راه اندازی سایت وردپرس در یک شرکت هاستینگ
- معرفی هاست های وردپرسی و کارکرد اصلی آنها
- نکات مهم در نصب پوسته سایت وردپرس (Theme)
- بررسی سوالاتی که معمولا کاربران در زمان دیدن سایت از خودشان می پرسند
- میزان تاثیر پذیری سرعت سایت با توجه به تغییر تم
- مراحل ایجاد نمودن صفحات در وردپرس
- بررسی نقش کنترل پنل سایت های داینامیک در بروز رسانی و تغییر محتویات آن
- شخصی سازی وردپرس با استفاده از Plugin و Addon
- تعریف دقیق Pluginها و کاربرد آنها
- تعریف دقیق Extensionها در مرورگرها
- معرفی پلاگین Yoast SEO جهت انجام کارهای سئو سایت های وردپرسی
-
Wordpress چیست؟
به روش برای ساختن و طراحی سایت گفته می شود که میتوانید در کوتاهترین زمان و از میان انبوهی از قالب ها و تم ها سایت خود را برپا نمایید.
-
آیا ساخت سایت با وردپرس رایگان است؟
در ابتدا بله. شما میتوانید آن را به صورت رایگان دانلود نموده و قالب خود را بر روی آن پیاده نمایید. ولی برای استفاده برخی از پلاگین ها و یا قالب ها (theme) باید هزینه آن را پرداخت نمایید.
-
پلاگین ها در وردپرس دقیقا چه کاری انجام می دهند؟
شما توسط پلاگین ها می توانید قابلیت های سایت خود را اضافه نمایید. البته نباید پلاگین های زیادی را نصب کنید چون هم ممکن است تداخل داشته باشند و هم در سرعت سایت تاثیر گذار است.
-
بهترین پلاگین برای سئو چیست؟
به جرات می توان گفت که پلاگین یوآست سئو میتواند به عنوان بهترین باشد. برخی از قابلیت های این پلاگین رایگان است و برای دسترسی به نسخه کامل آن باید هزینه را پرداخت نمایید.
-
معمولا برای ساخت سایت وردپرس چه مدت زمانی لازم است؟
کاملا بستگی به نوع سایت و قابلیت هایی که در آن باید وجود داشته باشد دارد. ولی مطمئنا در بسیاری از شرایط زمان آن از طراحی سایت اختصاصی کمتر خواهد بود.
-
آیا میتوانم سایت های وردپرس خود را در بازارهای جهانی به فروش برسانم؟
بله حتما. شما میتوانید درآمد ریالی خود را به درآمد دلاری تبدیل کنید. کافی است که آموزش تم فارست را از سایت الگوها دانلود نمایید و گام به گام برای رسیدن به بازارهای جهانی دستورالعمل ها را انجام دهید.
-
آیا برای داشتن سایت وردپرس نیاز به هاست خاصی است؟
در ابتدا و در زمان راه اندازی سایت شاید هاست های معمولی هم جواب کار شما را بدهد ولی با گذشت زمان و زیاد شدن کاربران و اطلاعات سایت توصیه می کنیم از هاست های بهتر مانند VPS و مدل های دیگر استفاده نمایید و یا کلا به سمت هاست هایی بروید که برای وردپرس بهینه سازی شده اند.
-
معمولا هزینه های طراحی سایت های وردپرسی چقدر است؟
کاملا بستگی به قابلیت ها و انتظارات از سایت دارد ولی عموما از 2 تا 3 میلیون تومان هزینه ها شروع شده و بنا به برنامه نویسی و میزان ساعاتی که بر روی سایت کار می شود, میتواند این رقم متفاوت باشد.
-
بهترین روش نصب سایت وردپرسی چیست؟
اگر هاست امکاناتی را برای نصب وردپرس در اختیار شما قرار میدهد میتوانید از آن استفاده کنید وگرنه میتوانید هسته وردپرس را از سایت wordpress.org دانلود نموده و نسبت به نصب و پیکربندی آن اقدام نمایید.
-
چگونه باید سرعت سایت وردپرسی را افزایش دهم؟
عموما این کار با استفاده از پلاگین ها اتفاق میافتد ولی در همین جا هم باید مراقب باشید تا با نصب پلاگین های زیاد باعث کند شدن سرعت سایت نشوید. حتما قابلیت Caching را در سایت و هاست فعال کنید و بر روی بهینه سازی HTML و CSS سایت هم تمرکز کنید.
مقالات مرتبط با آموزش "آموزش رایگان چک لیست ساخت سایت وردپرسی"
- چگونه وردپرس را نصب کنید
- وبلاگ وردپرس را با این هفت مرحله ساده به روش درستی شروع کنید
- چگونه توسط Yoast، پلاگین سئو وردپرس را نصب و تنظیم کنید
- راهنمایی قدم به قدم سئو وردپرس برای مبتدیان
- وردپرس 5.5 بروزرسانی های اتوماتیکی را برای تم ها و پلاگین ها معرفی خواهد کرد
- چندین پلاگین سئو وردپرس هم اکنون به خوبی عمل نمی کنند
حتما اگه نظری دارید میتونید از طریق تیکت به ایشان منتقل نمایید.