Domain Authority چیست

سئو
Domain Authority چیست
  • 08 مهر 1398
  • 2974
  • 3

با سلام مجدد خدمت دوستان عزیز و یاران گرامی. امیدوارم درس های این فصل و فصل های گذشته را دیده باشید و آن ها را روی وب سایت های حقیقی و یا روی وب سایت هایی که به صورت تست و آزمایشی قرار است روی آن ها کار کنید، پیاده و اعمال کرده باشید.

یکی دیگر از درس هایی که در زمینه On-Page SEO یا فاکتورهایی که برای داخل سئو صفحه می تواند مورد استفاده قرار بگیرد و خیلی از اوقات ما این کلمه و یا عبارت را می شنویم و گاها به جای این که اسم بلند بالایش را بشنویم، عبارت Da به گوش مان می خورد، Domain Authority می باشد، البته بعضی اوقات این موضوع به صورت Pa مخفف Page Authority است که من یک درس دیگری را در ارتباط با این موضوع درست خواهم کرد که حتما بعد از این درس، طبق آن شماره بندی که برای تان انجام دادم، آن را بررسی کنید.

من قبلا هم خدمت شما عرض کردم (در فصل 2 یعنی اصطلاحات سئو بیشتر به این موضوع بیشتر اشاره کردم، زیرا فصل 2 فصلی بود که ما باید با این کلمات آشنا می شدیم تا بتوانیم وارد فصول دیگری بشویم) که معیارها و فاکتورهای زیادی وجود دارند. یعنی یکی از سه سایت عمده ای که در دنیا در زمینه رتبه دهی، معیارهای خودشان را دارند، همین سایت MOZ می باشد که قرار است در مورد آن صحبت کنیم.

Domain Authority یکی دیگر از فاکتورها برای کمپانی MOZ می باشد. البته Majestic برای خود معیارهای های دیگری دارد و Ahrefs سبک و ملاک و معیارهای خاص خود را دارد.

ولی می توانم بگویم که سالیان درازی است که شرکت MOZ با همین آدرس اینترنتی Https://Moz.Com  وجود دارد و در اینترنت می توانید خیلی راحت آن را پیدا کنید و امروز قرار است این وب سایت را بررسی نماییم و یکی دو تا ابزار خیلی خوبی که می تواند ارتباط به فصل شماره 4 (کلمات کلیدی) داشته باشد را با هم دیگر ارزیابی کنیم تا هم Domain Authority و هم Page Authority را خوب متوجه شویم.

گوگل قبلا یک معیار خوب و شفاف داشت که نام آن Page Rank بود که الان مدتی است یا بهتر است بگویم چند سالی است که Page Rank وجود ندارد، حداقل برای ما به عنوان کاربران آن ها وجود ندارد. ممکن است عاملی باشد که هنوز در رتبه دهی وب سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد، حتی من یادم است آن زمانی که Google Toolbar وجود داشت، این Page Authority به صورت نوار سبز رنگی مشخص می شد، بین اعداد 0 تا 10 بود که خوب خیلی خوشحال می شدیم که Rank یک وب سایت توسط Google Page Rank افزایش پیدا می کرد.

اما زمانی که گوگل این عدد را برداشت و یا وجود آن را کمرنگ تر کرد، شرکت ها و کمپانی های دیگر سعی کردند تا جایگزین شوند، البته نه به آن سبک و سیاق، ولی مردم، طراحان، صاحبان وب سایت و غیره نیاز به یک عدد داشتند، یعنی نبود و فقدان این عدد در اینترنت کاملا لمس می شد. بنابراین از آن زمان کمپانی MOZ خیلی هوشمندانه و خیلی سیاستمدارانه و خیلی آینده نگرانه به این موضوع نگاه کرد و زمینه های این کار را فراهم کرد، یا اصطلاحا فرهنگ سازی میان وب مسترها و صاحبان وب سایت به وجود آورد که به این ترتیب Domain Authority به وجود آمد (خدمت شما عرض کردم که Page Authority را در یک درس دیگر صحبت می کنیم).

 

DA چیست؟

اما اگر بخواهم تعریفی از Domain Authority داشته باشم باید بگویم که Domain Authority یک ملاک و یک عدد است که بین 0 تا 100 (نه بین 1 تا 100) که توسط کمپانی MOZ با همین دامنه Moz.Com به وجود آمد که وب سایت ها را رتبه بندی می کرد، نه دسته بندی، بلکه رتبه بندی می نمود. طبیعتا هر چقدر این عدد بالاتر باشد یعنی به سمت 100 یا خود 100 (حالا به شما می گوییم که چه وب سایت های 100 می باشند)، یعنی وب سایت بسیار عالی است (حالا در ادامه فاکتورهای رسیدن به عدد 100 را خواهیم گفت، هم چنین اگر این عدد پایین باشد، مشخص است که وب سایت تازه کار خود را شروع کرده است و یا هنوز Domain Authority خیلی خوبی را ندارد.

وب سایت هایی که تازه کار خود را شروع می کنند و یا برند جدیدی می باشند و یا تازه می خواهند برندسازی نمایند، کلا تازه وب سایت ساخته شده است، عدد Domain Authority آن ها صفر است. بنابراین این مورد خیلی مهم است و این عدد می تواند در آینده یک ملاکی از وضعیت Overall وب سایت مان باشد.

 

حالا این فاکتورها چه چیزهایی هستند؟

من در این جا فاکتورهایی را برای شما معرفی می کنم که خود سایت MOZ رسما اعلام کرده است و درباره آن ها صحبت خواهیم کرد. مثلا یکی از مهم ترین فاکتورهایی که خودشان اعلام می کنند، این است که شما چقدر Backlink دارید، یعنی بیشتر لینک ها و اکسترنال لینک ها که درس آن را در این فصل با هم دیگر کار کردیم، بیشتر فوکوس و تمرکز دارد (آموزش ویدئویی نحوه ساختن بک لینک). یا لینکی که به دامنه شما ارتباط دارد و یا مجموعه تعداد لینک ها بسیار مهم است. این ها همه چیزی است که خودشان اعلام کرده اند، حالا ممکن است فاکتورهای دیگری وجود داشته باشد که بر اساس سیاست هایی که دارند خیلی به آن اشاره نکنند، ولی در نهایت این عدد می تواند ملاک خوبی باشد، یا یکی از ملاک هایی باشد که بین وب سایت ها بتوان آن را مقایسه نمود. البته بحث مقایسه وب سایت را با هم بررسی خواهیم کرد، اما به طور کلی زمانی که یک وب سایتی را با وب سایت دیگر مقایسه می کنید، باید منصفانه این کار را انجام دهید. مثلا اگر یک وب سایتی فروشگاهی ( آموزش ویدئویی سئو سایت های فروشگاهی ) و تازه دست به کار شده است را با بهترین وب سایت فروشگاه ایرانی یا خارجی مانند Amazon مقایسه کنید، اصلا منصفانه نیست. شما باید وب سایت های هم وزن از لحاظ رتبه، لینک و خیلی از مسائل دیگر را با هم مقایسه کنید. بنابراین به این ترتیب در مقایسه های تان (حالا در ادامه بیشتر راجع به آن صحبت می کنم ) خدای نکرده دچار اشتباه نشوید.

 

اما سوالی که وجود دارد این است که این عدد به گوگل ربط دارد و در نتایج گوگل تاثیر دارد؟ یعنی اگر وب سایتی عدد Domain Authority  آن 80 است، در Search Engine Result Page بالاتر از یک وب سایتی قرار می گیرد که Domain Authority  آن 70 است؟

خیر، اصلا. این امر نه ربطی به گوگل دارد و نه گوگل این امر را قبول دارد. شما در گوگل زمانی که کل وب سایت شان را بررسی می کنید، درباره MOZ چیزی مشاهده نمی کنید. شاید درباره Domain Authority که یک واژه است، اطلاعاتی وجود داشته باشد و اصولا به معنای Moz نیست. اما اینکه در کنار این واژه اسم کمپانی Moz باشد را تا الان که با شما صحبت می کنم، ندیده ام. حالا اگر کسی دیده است، می تواند در شبکه های اجتماعی مجموعه آموزش الگوها و یا در کامنت های سایت بیان کند.

این عدد هیچ تاثیری در Search Engine Result Page ندارد. می توانید این موضوع را تست کنید، یک کلمه ای را سرچ کنید و ببینید که وب سایت اول و دوم و سوم و چهارم چه Domain Authority دارد و با همدیگر مقایسه کنید. حالا کجا ما این Domain Authority را مشخص کنیم، اگر عجله نفرمایید، حتما وارد این سایت می شوم و مبسوط درباره این ابزارها صحبت خواهم کرد. اما متاسفانه بخشی از آن ها به صورت پولی است.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر ویدئوی آموزشی زیر را مشاهده نمایید

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • DA مخفف چه کلمه ای است؟

    DA مخفف کلمه Domain Authority میباشد و معیاری برای مشخص نمودن میزان محبوبیت وب سایت ها است. این کلمه توسط شرکتی به نام MOZ ایجاد شده است

  • شرکت MOZ چه شرکتی است؟

    این شرکت یکی از شرکت های مطرح در زمینه سئو و ابزارهای سئو می باشد که دو واژه به نام های Domain Authority و Page Authority را معرفی نموده است

  • آیا میتوان میزان و عدد DA را تغییر داد؟

    به صورتی که مستقیما بر روی آن عدد تاثر گذار باشید خیر. شما میتوانید با استفاده از کارهای سئو داخلی و همچنین سئو خارجی مانند استفاده از بک لینک ها بر روی DA تاثیر داشته باشید

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...

آموزش های مرتبط با مقاله