آموزش گوگل وبمستر تولز

( کد: OL50 )

مدرس: داریوش ببریان
من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طر...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82

  • مدت زمان آموزش 51 دقیقه
  • حجم فایل آموزش 314.8 MB
  • زبان آموزش فارسی
  • تعداد درس ها 1 درس
  • سطح آموزش (متوسط)
  • تاریخ بروزرسانی 1399 /04 /24
  • دانلود سیلابس
برای مشاهده لینک دانلود و یا خرید آموزش ابتدا باید ثبت نام نمایید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.

چنانچه فصل 7 مجموعه آموزش سئو را خریداری کرده اید, نیازی به خرید این درس نیست

توضیحات بیشتری از " آموزش گوگل وبمستر تولز "

امروزه ابزارهای زیادی برای سئو سایت در اختیار وب مسترها قرار داده شده است که عمده این ابزارهای سئو را میتوان به صورت آنلاین یافت و با ثبت نام ساده از آنها استفاده نمود. اما هیچ کدام از این ابزارهای آنلاین سئو نمیتوانند اطلاعاتی که Google Webmaster Tools در اختیار شما قرار میدهد را قرار دهند.

 

Gogole Webmaster Tools چیست؟

ابزار google webmaster tools

ابزار گوگل وب مستر همانطور که از نامش مشخص است منحصرا برای شرکت گوگل میباشد و از طرفی دیگر موتور جستجوی گوگل هم یکی از اهداف اصلی سئو کارها در دنیا محسوب می شود. کارکرد اصلی ابزار وب مستر گوگل ارائه اطلاعات خوب و با ارزش از Crawler گوگل میباشد که به سایت شما سر زده و اطلاعات گوناگونی را از صفحات و وب سایت در اختیار موتور جستجوی گوگل قرار میدهد.

در ابتدا باید بدانید که برای استفاده از ابزار وبمستر گوگل نیازی به پرداخت هزینه نیست و شما به راحتی می توانید تنها با معرفی و ثبت وب سایت خود در این ابزار به اطلاعات سایت خود دسترسی داشته باشید. بنابراین مطلب هزینه ثبت سایت در گوگل کاملا نادرست میباشد و اینکه مدت زمان ثبت سایت در گوگل هم نداریم. یعنی شما کاملا در تمامی زمان ها میتوانید از اطلاعات ابزار Webmaster Google که در اختیار شما قرار میدهند نیز استفاده نمایید.

 

آموزش تصویری ثبت سایت در گوگل

 برای ثبت سایت در گوگل وبمستر راه های متعددی برای شما به عنوان صاحب سایت در نظر گرفته شده است ولی یکی از راحتترین روش ها این است که فایلی متنی (Text) که خود گوگل در اختیار شما قرار میدهد را میتوانید در Root وب سایت یعنی دقیقا در کنار فایل صفحه اصلی سایت (Home Page)  قرار داده تا گوگل متوجه شود شما به عنوان صاحب اصلی سایت هستید و به دلیل اینکه توانسته اید به سورس سایت نیز دسترسی داشته باشید. بعد از انجام موفقیت آمیز این کار حالا شما میتوانید به اطلاعات گسترده ای از اطلاعات Crawler گوگل نیز دسترسی داشته باشید.

ثبت سایت در گوگل وبمستر تولز

 

معرفی سایت وردپرس به گوگل

این سوال همیشه مطرح میشود که روش معرفی کردن سایت های وردپرسی به Google Webmaster Tools به چه صورت میتواند باشد که در همین جا خدمت شما عرض شود که هیچ تفاوتی در معرفی کردن انواع سایت ها به ابزار وبمستر گوگل نمیباشد. یعنی اگر سایت شما به صورت اختصاصی طراحی شده باشد و یا اینکه سایت با وردپرس طراحی شده باشد و یا PHP باشد و ASP, هیچ تفاوتی در معرفی سایت به ابزار Webmaster Google وجود ندارد. تنها توسط یکی از روش هایی که در پاراگراف قبلی به آن اشاره شد میتوانید سایت خود را به این ابزار بزرگ معرفی نمایید. 

البته در چک لیست ساخت سایت وردپرسی  میتوان برای این معرفی از افزونه ها یا پلاگینی به نام Yoast SEO هم استفاده نمود و در بخشی از تنظیمات این ابزار, قابلیت هایی برای شما فراهم شده است. ولی به یاد داشته باشید که برای اینکه افزونه بخواهد از اطلاعات Webmaster Tools استفاده کند طبیعتا از این تنظیمات می توانید استفاده نمایید و در اصل موضوع که معرفی سایت به Webmaster Tools گوگل باشد هیچ تفاوتی ایجاد نخواهد نمود.

تنظیمات یوآست سئو برای گوگل وبمستر تولز 

 

صفحه اصلی وبمستر گوگل

همانطور که در تصویر زیر مشاهده مینمایید, ابزار Google Webmaster Tools هم مانند هر ابزار و نرم افزاری چه به صورت آنلاین و چه به صورت افلاین دارای تنظمیماتی میباشد و دارای یک صفحه اصلی که همان داشبورد (Dashboard) است. در این صفحه شما میتوانید اطلاعاتی گسترده ای از بخش های دیگر ابزار در اختیار داشته باشید و یا هشدارها و اخطارهایی هم که میتواند برای سایت شما وجود داشته باشد را در همین صفحه میتوانید مشاهده نمایید.

داشبورد ابزار وبمستر تولز

در صفحه اصلی یا همان داشبورد معمولا گوگل اطلاعات مختلفی را در زمان های مختلف نشان داده است ولی در حال حاضر خلاصه ای از این اطلاعات را به شما ارائه میکند که حتما در فیلم آموزش گوگل وبمستر تولز به تفضیل در مورد هر یک از این بخش ها با شما صحبت شده است:

  • Crawler Error
  • Search Analytics
  • Sitemaps

اگر هنوز در مورد برخی از اصطلاحات و لغات تخصصی سئو مانند Crawler و غیره آشنایی ندارید, میتوانید فصل 2 پکیج 128 ساعته سئو را ملاحظه نمایید تا بتوانید با این ابزارها ارتباط بهتری را برقرار نمایید.

 

آیا جایگزینی برای ابزار وبمستر گوگل وجود دارد؟

در سال های گذشته شرکت گوگل در حال تغییر بسیاری از سیاست های خود در حوزه آنلاین و الگوریتم ها و وب سایت ها میباشد که میتوانید این سیاست را از تغییر لوگوی گوگل تا تغییر ظاهر بسیاری از وب سایت ها و سرویس های گوگل نیز مشاهده نمایید. یکی از عمده تغییرات در حوزه آنلاین و ابزارها, همین ابزار Google Webmaster Tools میباشد, از جایی که کلا ابزار جدید با نام جدیدی به عنوان جایگزین برایش ایجاد شده است و آن هم ابزاری به نام Google Search Cosnole است.

جالب است بدانید ابزار جدید گوگل قابلیت های بسیار جدید و منحصر به فردی دارد و حتی برخی از قابلیت های ابزار قدیمی آن یعنی Google Webmaster Tools هم به آن منتقل شده است و کلا دیگر در ابزار Google Webmaster Tools نمیتوانید آن را پیدا نمایید ولی جالب تر این است که در حال حاضر که این مقاله در حال نوشته شدن است, برخی از بخش ها هم که بخش های مهمی تلقی می شوند, هنوز به Google Search Console منتقل نشده است و شما حتما باید از گوگل وبمستر استفاده نمایید.

بنابراین تا زمان مورد نظر که تمامی قابلیت ها به ابزار جدید منتقل شود نیز باید از Google Webmaster Tools استفاده شود و آموزش های مورد نظر هم در این زمینه باید فرا گرفته شود.

شما میتوانید آموزش Google Search Console را از یکی از روش های زیر تهیه نمایید:

1 - خرید جداگانه ابزار Google Search Console

2 - خرید پکیج Google Webmaster Tools و Google Search Console همراه با تخفیف

 ما در آموزش کامل گوگل وبمستر تولز سعی نموده ایم به تمامی بخش های ابزار دسترسی داشته باشیم و آنها را به شما معرفی کنیم حتی بخش هایی که حذف شده اند و به ابزار جدید گوگل منتقل شده اند. در این میان حتی نام های سرویس هایی که در گذشته وجود داشته اند و حالا تغییر کرده اند را هم با یکدیگر بررسی نموده تا از تمامی زوایا بتوانید این 2 ابزار بسیار مفید برای سئو و مدیریت سئوی سایت خود را بشناسید.

 

بخش Search Analytics

یکی از بخش های بسیار مفید و سودمند در ابزار Google Webmaster, بخش Search Analytics میباشد چرا که در این بخش میتوانید متوجه شوید که بازدید کننده و یا Impression صفحات و سایت شما به چه صورت بوده است و بر روی چه کلمات کلیدی سایت شما رو به رشد بوده است. در این بخش میتوانید این اطلاعات و ارقام و آمارها را توسط گراف ها ببینید و آنها را با یکدیگر آنالیز نموده و حتی مقایسه نمایید.

ما حتما در آموزش وبمستر شما را با این اطلاعات و آنالیز نمودن این اطلاعات آشنا نموده و به شما توضیح خواهیم داد.

امکانات Google Webmaster Tools

 

بنابراین به یاد داشته باشید که برای سئو سایت و رقابت با رقبا و داشتن روند رو به رشد وب سایت, حتما باید از این ابزارهای سئو مخصوصا ابزارهایی که خود موتور جستجوی گوگل در اختیار شما قرار داده است استفاده نمایید تا بتوانید آینده روشن تری را برای سایت خود رقم بزنید.

 

 

لیست درس ها

زمان آموزش
  • آموزش Google Webmaster Tools 51:05

    سیلابس:

    1. بررسی بخش تنظیماتی ابزار
    2. بررسی بخش Preferred Domain
    3. بررسی بخش Crawl Rate
    4. بررسی بخش تغییر آدرس سایت و مراحل انجام آن
    5. دادن سطح دسترسی به افرادی که میخواهند سایت های تعریف شده را مدیریت نمایند
    6. بررسی بخش Dashboard و آیتم هایی که به Google Search Console منتقل شده اند
    7. بررسی بخش Message ها و اهمیت آن در برطرف کردن مشکلات به وجود آمده و گزارشات Crawler
    8. بررسی بخش Search Appearance
    9. بررسی قسمت Search Appearance در Featured Snippets و بخش های دیگر SERP
    10. بررسی بخش Structured Data و آیتم هایی که به Google Search Console منتقل شده اند
    11. بررسی بخش Rich Cards و آیتم هایی که به Google Search Console منتقل شده اند
    12. بررسی بخش Data Highlighter و پیاده سازی آن به صورت کامل در قالب سناریوی واقعی (در حال حاضر به Google Search Console منتقل نشده است)
    13. بررسی بخش HTML Improvement و آیتم هایی که به Google Search Console منتقل شده اند
    14. بررسی بخش (Accelerate Mobile Page (AMP و آیتم هایی که به Google Search Console منتقل شده اند
    15. بررسی تمامی بخش های Search Traffic و آیتم هایی که به Google Search Console منتقل شده اند
    16. بررسی بخش International Targeting و چند زبانه بودن سایت و نکات مهم در این زمینه (در حال حاضر به Google Search Console منتقل نشده است)
    17. بررسی تمامی بخش های Google Index و آیتم هایی که به Google Search Console منتقل شده اند
    18. بررسی بخش Remove URL و زمان استفاده از این ابزار (در حال حاضر به Google Search Console منتقل نشده است)
    19. بررسی تمامی بخش های Crawl و آیتم هایی که به Google Search Console منتقل شده اند
    20. بررسی بخش Crawl Stat و تجزیه و تحلیل آمارهای این بخش (در حال حاضر به Google Search Console منتقل نشده است)
    21. بررسی بخش robots.txt Tester و بررسی فایل robots.txt وب سایت (در حال حاضر به Google Search Console منتقل نشده است)
    22. آموزش مراحل معرفی فایل robots.txt به گوگل
    23. معرفی ابزار آنلاین برای ایجاد نمود و نوشتن دستورات داخل فایل robots.txt به صورت اتوماتیک
    24. بررسی بخش URL Parameters و نحوه استفاده از آن در زمان های خاص (در حال حاضر به Google Search Console منتقل نشده است)
    25. بررسی بخش های Security Center و آیتم هایی که به Google Search Console منتقل شده اند
    26. بررسی بخش Web Tools و آیتم های موجود در این بخش (در حال حاضر به Google Search Console منتقل نشده است)
سوالات متداول ( 4 ) سوال مطرح شده
  • ابزار Google Webmaster Tools چه ابزاری است؟

    این ابزار از شرکت گوگل میباشد و برای مدیریت Crawler زمانی که به وب سایت شما می آیند و مشکلاتی که در این زمینه در سایت شما دیده است, گزارشات کاملی را برای صاحب وب سایت فراهم می کند. این ابزار بخش های بسیار زیادی دارد ولی برخی از بخش های آن امروزه به ابزار جدیدی به نام Google Search Console منتقل شده است. ولی در حال حاضر هنوز برخی از بخش ها در Google Webmaster Tools کار میکنند.

  • آیا این ابزار منسوخ شده است؟

    خیر. همانطور که در سوال اول اشاره شد هنوز برخی از بخش ها حتی به ابزار جدید Google Search Console منتقل نشده است و باید Webmasterها کماکان از ابزار Google Webmaster Tools برای کارهایشان استفاده نمایند.

  • آیا استفاده از این ابزار رایگان است؟

    بله حتما. استفاده از این ابزار رایگان میباشد ولی در ابتدا باید سایت خود را به این ابزار معرفی کنید تا بتوانید اطلاعات مربوط به آن را استخراج نمایید

  • آیا ابزارهای دیگری که همین کار را انجام دهد هم وجود دارد؟

    به غیر از ابزار Google Search Console که ورژن جدید شده Webmaster Tools میباشد و برای خود گوگل هم است, خیر ابزار دیگری وجود ندارد و طبیعتا گوگل اطلاعات محرمانه وب سایت ها را هم در اختیار وب سایت ها و ابزارهای دیگر قرار نمیدهد.

من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طراحی و برنامه نویسی و سئو وب سایت در حال فعالیت میباشم و 14 سال هم در زمینه آموزش دروس مختلف اشاره شده مشغول به تدری...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82
ثبت نظر ( 2 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...
  • 1398/11/17
    مرد تنها
    تشکر از این آموزش خوبتون
  • 1398/09/16
    نوابی
    مرسی. خوب بودش.من این آموزش و آموزش Google Search Consoleتونو گرفتم. خیلی استفاده کردم. موفق باشید
    • 1398/09/16
      پشتیبان
      خوشحالیم که راضی بودین. موفق باشید