سئو ( SEO ) چیست

( کد: OL83 )

مدرس: داریوش ببریان
من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طر...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82

  • مدت زمان آموزش 47 دقیقه
  • حجم فایل آموزش 463.1 MB
  • زبان آموزش فارسی
  • تعداد درس ها 1 درس
  • سطح آموزش (مبتدی)
  • تاریخ بروزرسانی 1399 /05 /11
  • دانلود سیلابس
برای مشاهده لینک دانلود و یا خرید آموزش ابتدا باید ثبت نام نمایید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.

چنانچه فصل 2 مجموعه آموزش سئو را خریداری کرده اید, نیازی به خرید این درس نیست

توضیحات بیشتری از " سئو ( SEO ) چیست "

سئو یا همان Search Engine Optimization به روش ها و تکنیک هایی گفته میشود که بتوانیم به صورت درست و اصولی, جایگاه صفحات سایت را در موتورهای جستجو بر روی برخی از کلمات کلیدی بالا بیاوریم تا بتوانیم از ترافیکی که در موتورهای جستجو وجود دارند, بخشی از آن را به سمت وب سایت خود بکشانیم.

امروزه موتورهای جستجوی بسیار زیادی در دنیا وجود دارند که میتوانیم وب سایت خود را برای آنها بهینه سازی کنیم ولی یکی از بزرگترین موتورهای جستجو که امروزه سهم زیادی در جستجوهای اینترنتی دارد, موتور جستجوی گوگل میباشد. بنابراین به احتمال خیلی زیاد در ابتدا باید برنامه های سئو و بهینه سازی برای سئو را بر مبنای موتور جستجو گوگل تنظیم نمایید.

سئو و کارهای مروبط به آن از مدت ها و سال های خیلی دور معمولا برای وب مسترها و افرادی که وظیفه سئو وب سایت را داشتند مطرح بوده است, ولی امروزه با توجه به روش های مختلف تبلیغاتی و هزینه هایی که در آن روش های تبلیغاتی وجود دارد, سئو و بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو یکی از بهترین روش ها برای معرفی کالا و سرویس و خدمات به کاربران و تبدیل آنها به مشتری نیز میباشد.

 

سئو ارگانیک (Organic SEO) چیست؟

سئو ارگانیک چیست

به یاد داشته باشید که در صفحه نتایج گوگل میتوانیم به روش های مختلف خود را بر روی کلمات کلیدی مورد نظر به مخاطبان معرفی نماییم مانند سرویسی به نام Google Ads که به ازای پرداخت پول به گوگل میتوانیم این کار را انجام دهیم. ولی به یاد داشته باشیم که این روش در دراز مدت چندان روش خوبی نیست مخصوصا در ایران که درآمدها به ریال است و شما باید دلار برای Google Ads به شرکت گوگل پرداخت کنید.

بنابراین روشی در سئو به نام Organic SEO وجود دارد به این معنا که برخی از صفحات سایت شما بر روی کلمات کلیدی که مد نظرتان است در جایگاه های مختلفی در موتور جستجو قرار میگیرد.

همین الان هم اگر شما کلمه کلیدی مانند "آموزش تم فارست" را در گوگل جستجو کنید متوجه میشوید که در هر صفحه 10 نتیجه را گوگل به شما نمایش میدهد که به آن Organic SEO گفته میشود.

serp چیست

البته در این روش سئو باید یک نکته را حتما به یاد داشته باشید و آن هم 

صبر - صبر - صبر

بله شما برای اینکه جایگاه مناسبی که معمولا همان صفحه اول سایت گوگل میباشد را به خود اختصاص دهید, لازم است که برای سئو ارگانیک و ماندگار صبر کنید و بسیاری از فاکتورها و اصول سئو را در کار خود رعایت کنید. شما باید چک لیست سئو داشته باشید تا طبق آن چک لیست بتوانید اهداف سئو را چه به صورت کوتاه مدت و چه به صورت بلند مدت پیاده سازی نمایید.

 

سئو چگونه کار میکند؟

در وهله اول باید بدانید که سئو را به 2 صورت میتوانید دسته بندی نمایید که عبارتند از:

  1. سئو داخلی (on-page SEO)
  2. سئو خارجی (off-page SEO)

در حقیقت همان چک لیستی که در بالا به آن اشاره شد همین است, یعنی تمامی کارهای سئو از این 2 حالت خارج نیست. برای سئو میتوانید ابتدا به داخل سایت خود برسید و مواردی مانند بهینه سازی title و بهینه سازی description و محتوا سازی و بررسی لینک های داخلی را تکمیل کنید که به آن سئو داخلی گفته میشود.

سپس میتوانید به بخش های خارج از سایت خود دسترسی داشته باشید مانند مدیریت بک لینک ها و بررسی شبکه های اجتماعی و موارد دیگر که به آن سئو خارجی گفته میشود.

البته به یاد داشته باشید که گوگل و کلا موتورهای جستجو به ساختار داخلی سایت شما هم بسیار اهمیت میدهند که همان ساختار HTML در سایت میباشد. به همین دلیل است که باید آموزش HTML5 خوبی را دیده باشید تا بتوانید بر اساس میل و سلیقه و البته استانداردهای سئو, برخی از بخش های سایت را در صورت لزوم تغییر دهید. حتما در این زمینه به برنامه نویسی سایت و شیوه های آن هم نگاهی داشته باشید.

 

استراتژی در سئو به چه معناست؟

شما باید برای هر کاری مخصوصا در حوزه سئو وب, استراتژی و روش های پیاده سازی داشته باشید. استراتژی در سئو به این معنا است که کارهایی که شما برای سئو انجام میدهید در نهایت باعث افزایش بازدید کننده سایت شده و بر روی فروش محصولات و سرویس های شما تاثیر مثبتی داشته باشد.

حالا برای این استراتژی ممکن است نقشه ها و برنامه های متفاوتی وجود داشته باشد.

به عنوان مثال:

ممکن است یک سئو کار ابتدا بر روی سئو داخلی سایت و بهینه سازی داخلی سایت کار را اغاز نماید. بر روی آنالیز سرعت سایت تمرکز کند, چرا که با بالا رفتن سرعت سایت هم کاربران راضی خواهند بود و هم موتورهای جستجو رتبه خوبی را به صفحات پر سرعت خواهند داد.

سپس بعد از اینکه کارهایی مانند محتوا سازی و بهینه سازی URL صفحات و .. را انجام داد, سپس به سراغ سئو خارجی مانند ایجاد نمودن بک لینک ها و ... برود و برنامه های خود را در این زمینه پیاده سازی نماید.

این شد یک استراتژی و البته برنامه هایی که برای پیاده سازی این استراتژی میتواند وجود داشته باشد.

 

Organic Traffic به چه معنا است؟

ما قبلا در همین صفحه در مورد Organic SEO با شما صحبت کردیم و کلا متوجه شدین که سئو ارگانیک برای این اتفاق میافتد که به صورت پایدار و مطمئن بتوانید بخشی از ترافیک در موتورهای جستجو را بر روی کلمه کلیدی مورد نظر به سمت وب سایت خود هدایت کنیم.

البته برای رسیدن به Organic Traffic باید نگاهی مثبت و خوبی هم به شبکه های اجتماعی داشته باشید. به عنوان مثال زمانی که شما فیلمی از کسب و کار خود و یا سرویس که در آن به افراد ارائه مینمایید را در Youtube و یا دیگر شبکه های اجتماعی قرار میدهید, تنها به این فکر نباشید که View و Like بگیرید بلکه به فکر ایجاد نمودن ترافیک برای سایت خود نیز باشید.

بنابراین شما میتونید به آیتم های SEO Strategy, گزینه فعالیت و پیگیری شبکه های اجتماعی را هم اضافه نمایید.

 

چرا سئو اهمیت دارد؟

 سئو از این جهت اهمیت دارد که کاربران میتوانند به راحتی بر اساس جستجوی خود, بهترین وب سایت ها را پیدا نمایند و سریعا به هدفی که میخواهند برسند. بنابراین امروزه برای کسب و کارها نیز همین مسئه اهمیت پیدا می کند که سرویس ها و کالا و خدمات خود را در قالب وب سایتی خوب و استاندارد به رویت این کاربران برسانند.

در سئو این اهمیت ندارد که تمامی صفحات سایت در بیشتری کلمات کلیدی در گوگل رتبه داشته باشند. ولی این اهمیت دارد که در بهترین کلمات کلیدی که معمولا روزانه افراد در گوگل جستجو میکنند, بتوانید صفحه ای مناسب و مورد استفاده را به کاربران نشان دهید تا کاربران با ماندن زیاد در آن صفحه و رفع نیازهای خود بتوانند از شما قدردانی نمایند. این قدر دانی را گوگل متوجه خواهد شد و شاید در نهایت بیشتر صفحات شما در گوگل رتبه خوبی خواهند داشت.

 

هزینه های سئو به چه صورت است؟

این سوالی است که شاید واقعا نتوان جواب مستقل و کامل و مشخصی را برایش در نظر گرفت به دلیل ابعاد مختلف آن.

به یاد داشته باشید که سئو مانند انجام یک پروژه طراحی سایت و برنامه نویسی سایت نیست که از جایی شروع شود و به جایی خاتمه پیدا کند, بلکه شما با یکی از هوشمندترین موتورهای جستجوی دنیا به نام گوگل روبرو هستید که دائما هم در حال بروز رسانی الگوریتم های جستجوی خود برای نشان دادن بهترین نتیجه به کاربرانش است.

 بنابراین در زمانی ممکن است شرایط سئو سایت خوب و در برخی از شرایط ممکن است کارها آن طوری که شما مد نظرتان است به پیش نرود. از طرفی در سئو معمولا کارفرماها و صاحبان سایت های دوست دارند تا در بیشتری کلمات کلیدی بالاترین رتبه را داشته باشند که همین طرز تفکر هم کار را برای سئو کارها سخت و دشوار میکند.

نتیجه:

برخی از سئو کارها بر اساس کلمات کلیدی و سختی و آسانی و رقابت پذیر بودن آنها, قیمت سئو را مشخص میکنند که برای این کار هم زمان در نظر میگیرند

برخی دیگر بر اساس زمانی که میگذارند و تجربه و نمونه کارهایی هم که در این زمینه دارند قیمت سئو را مشخص می کنند و ممکن است به صورت ماهیانه دستمزد خود را مشخص نمایند.

 

 آیا در سئو میتوان میانبرد زد و کارها را سریع انجام داد

متاسفانه یا خوشبختانه خیر. همانطور که قبلا بیان شد شما باید برای سئو ارگانیک زمان مورد نظر را داشته باشید و صبورانه کارهای سئو را پیگیری نمایید. متاسفانه برخی از افراد سئو کار بی حوصله از روش های سئو کلاه سیاه یا همان Black-hat SEO برای گرفتن نتیجه سریع و بالا آمدن سایتشان استفاده میکنند که با الگوریتم هایی که موتورهای جستجو دارند مخصوصا گوگل, این امر امروزه نشدنی و یا با ریسک بسیار بالا همراه خواهد بود.

بنابراین در اینجا وجود استراتژی در سئو بیش از پیش برای شما اهمیت پیدا میکند و باید برنامه ای روزانه برای کارهای سئو داشته باشید. از ایجاد نمودن محتوا تا سئو داخلی و سئو خارجی این ها تمامی کارهایی است که در سئو باید زمان لازم را برای آنها داشته باشید.

به عنوان مثال یکی از روش های بسیار بد که بسیاری از افراد ابتدا به دنبال آن میروند, استفاده از Keyword Stuffing میباشد. در این روش شما بیهوده و کاملا مصنوعی برخی از کلمات کلیدی مهم خود را در بخش های مختلف سایت مانند title و description و متن های صفحه و .... تکرار میکنید و با این کار سایت خود را به سمت یکی از اتفاقات بسیار بد سوق میدهید.

آن اتفاق بد به نام " گوگل پنالتی " شناخته میشود.

در این زمانی که سایت شما توسط گوگل پنالتی شد, از صفحات نتایج گوگل حذف خواهید شد و باید شرایط را به حالت قبل برگردانید که آموزش کامل آن را در ابزار Google Search Console به شما داده ایم.

 

چگونه باید سئو را شروع کنم

همانطور که قبلا بیان شد, شما برای انجام کارهای سئو باید چک لیستی را داشته باشید که البته تمامی این موارد در آموزش سئو به مدت 90 ساعت از ابتدا تا انتها همراه با مثال ها و سناریوهای مختلف خدمت شما عرض شده است.

اما اگر بخواهیم دید کلی برای انجام سئو سایت داشته باشیم, به موارد زیر دقت کنید:

  • حتما بخش محتوا سازی سایت خود را فعال کنید و برنامه ای روزانه برای آن داشته باشید
  • از ابزارهای آنالیز کلمات کلیدی برای استخراج مهمترین کلمات کلیدی استفاده نمایید و بهترین آنها را برای سئو سایت خود استفاده نمایید
  • بر روی کلمات کلیدی که میتواند برای شما ترافیک ایجاد نماید تمرکز و هدفگذاری نمایید
  • قابلیت های فنی و تکنیکی سایت خود را بررسی و بهینه نمایید
  • بر روی بک لینک های سایت خود کار کنید و آنها را بهینه نمایید
  • تغییرات سئو خود را در تمامی بخش ها بررسی مداوم نمایید

 

لیست درس ها

زمان آموزش
  • سئو (SEO) چیست 46:39

    سیلابس:

    1. مفاهیم سئو
    2. مزیت های استفاده از موتورهای جستجو
    3. مقایسه سه موتور جستجوی Google, Bing, Yahoo
    4. تجزیه و تحلیل آمارهای استفاده از انواع موتورهای جستجو و شبکه های اجتماعی در دنیا
    5. تاریخچه موتورهای جستجو
    6. بخش های تشکیل دهنده موتورهای جستجو
    7. شناخت کلمات کلیدی و اهمیت آن
    8. آشنایی با Organic Search و Google Adwords
    9. مفاهیم اولیه Local Search و Local Bussiness
    10. انواع روش های جستجو در موتورهای جستجو
سوالات متداول ( 4 ) سوال مطرح شده
  • سئو (SEO) چیست؟

    SEO مخفف کلمه Search Engine Optimization میباشد و به کارها و تکنیک هایی گفته میشود تا بتوانیم رتبه سایت و صفحات آن را در موتورهای جستجو بهینه و بهتر نماییم که به این کار هم Organic SEO گفته میشود. بنابراین برای SEO کردن سایت هم میتوانیم کارهای خوب و مفید به معنی سئو کلاه سفید را انجام دهیم و هم کارهای بد و منفی و گول زننده که به نام سئو کلاه سیاه معروف میباشد.

  • موتورهای جستجو چه نقشی در سئو دارند؟

    موتورهای جستجو همان ابزارها و سایت های آنلاینی هستند که کاربران در سراسر دنیا برای پیدا نمودن وب سایت های مورد نظرشان وارد آنها شده و جستجوی خود را انجام میدهند. یکی از محبوبترین موتورهای جستجو به نام گوگل (Google) نام دارد. موتورهای جستجو نقشی در سئو سایت شما ندارند بلکه تنها محیطی برای نمایش و معرفی سایت شما هستند و شما به عنوان سئو کار و صاحب سایت باید فعالیت هایی را انجام دهید تا در موتورهای جستجو جایگاه خوبی داشته باشید.

  • برای SEO سایت چه دانش ها و لوازمی نیاز است؟

    شما در ابتدا باید سایتی داشته باشید تا بتوانید موارد آموزشی را بر روی آن پیاده سازی نمایید. کمی دانش زبان HTML5 هم نیاز است تا بتوانید در مواقع نیاز کدهای HTML سایت را تغییر دهید. البته اگر طراحی سایت و برنامه نویسی بلد باشید که خیلی عالی خواهد شد. ولی در قالب یک گروه کاری همان موارد نیاز است. در نهایت برای بهتر سئو کردن سایت میتوانید از ابزارهایی مانند Ahrefs و Monitorbacklinks هم برای این کار استفاده نمایید.

  • آیا SEO سایت کار زمان بری میباشد؟

    اگر منظور سئو ارگانیک باشد پاسخ مثبت است. نباید انتظار داشته باشیم که ظرف چند روز در نتایج اولیه موتورهای جستجو قرار بگیریم. بنابراین باید کار سئو را با حوصله انجام دهیم. البته اگر صفحات سایت به درجه سئو ارگانیک و ماندگار در موتورهای جستجو برسد طبیعتا کار کمی آسانتر خواهد شد و میتوانید برای بقاء در صفحه اول تلاش نمایید.

من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طراحی و برنامه نویسی و سئو وب سایت در حال فعالیت میباشم و 14 سال هم در زمینه آموزش دروس مختلف اشاره شده مشغول به تدری...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82
ثبت نظر ( 3 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...
  • 1398/11/11
    SEO for TIP
    مرسی. عالی بودش
    • 1398/11/11
      پشتیبان
      موفق باشید
  • 1398/09/13
    ALI YASI COMPANY
    آیا میتونم برای شروع سئو از این آموزش شروع کنم؟
    • 1398/09/13
      پشتیبان
      بله دقیقا. میتونید از این آموزش جهت آشنایی با سئو و موتورهای جستجو بهره بگیرید
  • 1398/08/19
    شرکت وارداتی باربران راه گستر
    آموزش خوبی بودش. من که هیچی نمیدونستم حالا فهمیدن داستان چیه مرسی
    • 1398/08/19
      پشتیبان
      خیلی خوشحالیم. امیدوارم آموزش ها مورد پسند شما باشه