انتخاب دامنه خوب

سئو
انتخاب دامنه خوب
  • 14 مهر 1398
  • 2084
  • 2

همه ما دوست داریم تا سایتمان با بهترین اسم یا همان دامنه سایت برای افراد مختلف بشناسانیم و دائما به دنبال پیدا کردن بهترین اسم میباشیم. حتی متاسفانه زمانی که Domain هم برای سایت انتخاب کردیم و سایت را با آن اسم برای افراد قابل دسترس ساختیم باز هم گاهی به اسامی مختلفی فکر میکنیم.

بنابراین در این مقاله که در زمینه انتخاب دامنه خوب قرار است صحبت کنیم به موارد و فاکتورهایی اشاره میکنیم که میتواند شرایط تهیه لیست و ثبت دامنه ها را برای شما راحتتر نماید.

در وهله اول اگر شما از فرد نزدیک به خودتان و دوست و آشنایانتان در مورد نام یک وب سایت سوال بپرسید مطمئنا بر اساس فاکتورهای فنی پاسخ شما را نمیدهد و بیشتر اظهار نظر های شخصی و گاها احساساتی میباشد. چرا که برای موفق شدن به مواردی بیشتر از احساسات نیاز داریم.

ولی آیا نام وب سایت مگر در موفق شدن سایت تاثیر گذار است؟ جواب مثبت است چرا که سایت شما با این نام به افراد دیگر معرفی میشود و موتورهای جستجو مانند گوگل آن را Index میکنند. URL وب سایت با این نام در جاهای مختلف مانند شبکه ها اجتماعی تلگرام و واتس آپ و اینستاگرام به اشتراک گذاشته میشود. بر روی همین نام وب سایت میباشد که کار بک لینک سازی انجام میشود که یکی از موارد مهم در سئو سایت میباشد. با همین نام وب سایت میباشد که شما لیست کلمات کلیدی خود را تهیه میکنید و کار سئو را انجام میدهید.بنابراین تمامی این موارد نشان میدهد که اگر نامی را انتخاب کردین و فعالیت آنلاین خود را آغاز کردین, هر چقدر زمان بگذرد بازگشت به گذشته و تغییر آدرس بسیار سخت و دشوار و گاها شاید غیر قابل انجام باشد.

حتی در گذشته که وب سایت ها از پروتکل SSL استفاده نمیکردند و سپس قصد این را داشنتد تا در سایت از SSL استفاده کنند, باز هم موارد پیچیده برای سئو سایت ممکن بود اتفاق بیافتد.

نکته:

تا به این بخش مقاله در مورد چند موضوع در مورد سئو صحبت نمودیم که ممکن است برای شما عزیزان گویا نباشد بنابراین این 3 گزینه زیر را به برای دسترسی به منابع بیشتر به شما پیشنهاد میکنیم:

1 - از کلمه Index شدن و URL در مقاله استفاده شد که برای اینکه به تمامی کلمات و اصطلاحات سئو دسترسی داشته باشید میتوانید فصل 2 سئو " اصطلاحات سئو " را ملاحظه نمایید

2 - در مورد بک لینک سازی صحبت شد که برای مشاهده آموزشی کامل در این زمینه فصل 8 (کمپین ساختن بک لینک) و فصل 11 (آموزش ابزارهای Ahrefs و Monitorbacklinks) را مشاهده نمایید

3 - در مورد پروتکل SSL صحبت شد که برای آشنایی کامل با این پروتکل و بالابردن امنیت وب سایت و همچنین روشهای نصب SSL, فصل 10 (آموزش ابزار Google Lighthouse) را مشاهده فرمایید

بنابراین برای رسیدن به نام خوب و عالی و انتخاب دامنه خوب برای سایت نیازی نیست عجله ای کنید چرا که همانطور که بیان شد برگشت به گذشته کار چندان لذت بخشی نمیباشد.

برای انتخاب یک دامنه خوب میتوانید کار خود را از تهیه یک لیست اغاز کنید. اما برای همین لیست هم باید معیارهایی را مد نظر قرار دهید که در مقاله هایی مانند نام گذاری دامنه و اصول انتخاب نام دامنه و سئو دامنه ir در مورد برخی از این عوامل صحبت کرده ایم. اما در این مقاله هم به نکته ای دیگر اشاره میکنیم و آن هم این است که دامنه تا جایی که امکان دارد کوتاه باشد.

این نکته فوق العاده مهم است. اما نباید خیلی کوتاه باشد. اصلا یک حدی نمی شود کاراکترهای کمتری استفاده کرد. اما در هر صورت کوتاه باشد. این کوتاه بودن باز هم هجی را بهتر و راحت تر میکند و این میتواند بر روی برند سازی تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.

چند تا نکته خیلی سریع خدمت شما عرض کنم: اول این که تایپ کردن آن راحت تر خواهد بود. طبیعتا دامنه اگر کوتاه باشد، خیلی راحت می توانید تایپ کنید. ملاک خیلی خوبی هم وجود دارد که برخی افراد، نام دامنه را می شمارند. به عنوان مثال یک صاحب وب سایت می گوید که دامنه من، 5 کاراکتر دارد و یا صاحب وب سایت دیگر می گوید دامنه من 4 کاراکتر می باشد. یعنی این ملاک یک جور ارزش تلقی می شود.

نکته دیگر این است که گفتن آن راحت تر است. دامنه کوتاه تر باشد، راحت تر هم گفته می شود. باز هم سعی کنید از خط فاصله (-) و عدد خودداری کنید، مثلا عدد صفر نگذارید، چون ممکن صفر با O انگلیسی اشتباه گرفته شود. 

نکته بعد این است که همانطور که گفته شد دامنه شما قرار است در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود،  دامنه هر چقدر بزرگ تر باشد، ممکن است یک مقدار کاربران را در به اشتراک گذاشتن وب سایت شما دچار مشکل نماید. مهم تر  از آن این است که در Search Engine Result Page یعنی همان صفحه ای که نتایج را در گوگل به عنوان مثال نشان می دهد، طبیعتا اگر دامنه کوتاه تر باشد، مقدار بیشتری از URL نشان داده می شود. 

به تصویر زیر برای آشنایی بیشتر یا Search Engine result Page دقت کنید:

Search Engine Result Page

 مورد دیگر می تواند تبلیغات باشد. دامنه هرچه کوتاه تر باشد، تبلیغات راحت تر می گردد. به عنوان مثال به یک بنر تصویری فکر کنید، به جای این که دامنه بلند و درازی فضای زیادی از آن بنر تصویری را بگیرد، می توانید از آن فضای بنر، که می تواند به صورت افقی تر یا عرض بیشتری داشته باشد یا ارتفاع آن بیشتر بوده یا عمودی تر باشد و حتی برخی از بنرها مربعی مانند باشند، برای موارد دیگر استفاده کنید. از این رو اگر نام دامنه کوتاه تر باشد، می توانید از فضای بنر برای جلب نظر مشتری استفاده کنید، مثلا از رنگ و گرافیک و غیره به کار ببرید.

در نهایت شما میتوانید دامنه ای انتخاب نمایید که 50 تا کلمه دارد، حتما این دامنه به شما کمک نخواهد نکرد، وگرنه هیچ منعی و مانعی برای رجیستر کردن آن وجود ندارد. شما می توانید دامنه ای داشته باشید که شماره موبایل تان باشد، ولی خوب آیا به درد می خورد؟ می توان برندسازی کرد؟ به خاطر سپرده می شود؟ زیرا ممکن است شما شماره موبایل ها را به خاطر نسپارید و یک دفتر را برای این کار به اختصاص دهید و یا از بخش Contact گوشی خود کمک بگیرید و اسم شخصی را سرچ نمایید و شماره آن را بیابید. بنابراین نکته سوم و مورد سوم به نظر من مورد خیلی خیلی مهم است.

 

ویدئوی آموزشی زیر را در این رابطه مشاهده نمایید

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • آیا ابزارهایی برای انتخاب دامنه خوب وجود دارد؟

    خیر.شما باید نسبت به موضوع سایت و تجربه ای که در این زمینه دارید بهترین نام را انتخاب کنید. ولی برای اینکه متوجه شوید آیا آن دامنه قبلا توسط فردی دیگر ثبت شده است یا خیر ابزاری به نام WHOIS وجود دارد.

  • آیا میتوانم از سایت های ثبت کننده دامنه در خارج این کار را انجام دهم؟

    بله حتما. البته با توجه به نوسانات دلار توصیه نمیکنیم ولی این امکان وجود دارد و در هر لحظه شما میتوانید دامنه را به ایران منتقل نمایید.

  • آیا اشکالی ندارد نام دامنه سایت من شبه به سایت دیگر باشد؟

    اصلا توصیه نمیکنیم. بهتر است در ابتدا به صورت مستقل عمل نمایید چرا که در آینده قرار است کار برند سازی را بر روی دامنه خود انجام دهید. بنابراین لحظه ای تصمیم گیری نکنید.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...