انتخاب دامنه مناسب برای سئو

سئو
انتخاب دامنه مناسب برای سئو
  • 14 مهر 1398
  • 2862
  • 3

این سوال معمولا برای صاحبان وب سایت ها مخصوصا آنهایی که طراح و برنامه نویس و سئو کار نیستند به وجود می آید که معمولا اسم یک وب سایت یا همان Domain غیر از اینکه برای دسترسی به سایت میتواند مورد استفاده قرار بگیرد چه کاربردهای دیگری میتواند داشته باشد؟ در این مقاله سعی میکنیم رابطه نام دامنه با سئو سایت را از زوایایی بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.

اول از همه باید بدانیم که سئو یا بهینه سازی سایت یکی از مقوله های بسیار مهم در موفقیت وب سایت است. همانطور که در مقاله های اصول انتخاب نام دامنه و مقاله نام گذاری دامنه و مقاله اسم های زیبا برای سایت خدمت شما عزیزان بیان شد, بخشی از موفقیت سایت میتواند داشتن یک اسم خوب و منحصر به فرد برای سایت میباشد که از انتخاب و تهیه لیست و گرفتن مشاوره و .... در مقاله هایی که اشاره شد میتواند تشکیل شود.

اما از نگاه دیگر سئو نه فقط ارتباط به ثبت دامنه دارد بلکه داستان منحصر به فرد خودش را دارد که از حوصله این مقاله کاملا خارج میباشد.

نکته:

جالب است بدانید یکی از کاملترین مجموعه های آموزشی سئو در قالب 90 ساعت هم اکنون از سایت الگوها قابل تهیه میباشد. در این مجموعه منحصر به فرد از ابتدا تا آخرین گام برای رسیدن به موفقیت این داستان پر رمز و راز, سئو را برایتان شکافته ایم و در قالب کارگاه ها و سناریوهای واقعی آنها را مورد بررسی قرار داده ایم. برای دسترسی به این مجموعه آموزشی بی نظیر از بخش آموزش سئو استفاده نمایید.

اما اجازه دهید برگردیم به موضوع اصلی خودمان و آن هم انتخاب دامنه مناسب برای سئو

در گذشته این مطلب وجود داشته است که تا جایی که امکان دارد دامنه ای را انتخاب و ثبت کنید که کلمه کلیدی مورد نظر در آن باشد. به عنوان مثال اگر شما سایت فروشگاهی دارید که در زمینه فروش موبایل است و طبیعتا یکی از مهمترین کلمات کلیدی شما هم باید کلمه "موبایل" باشد, همین کلمه را بر وزن انگلیسی برای ثبت دامنه انتخاب نماییم. در نهایت شما باید دامنه ای داشته باشید مانند mobile.com یا چیزی شبه به این.

این کاملا درست بودش و کاملا در آن زمان این مطلب قابل اثبات بودش چرا که باید بدانیم زمانی که کاربر کلمه کلیدی یا همان Keyword را در موتورهای جستجو تایپ میکند, موتور جستجو در جاهای مختلف به دنبال آن کلمه کلیدی میگردد مانند title صفحه و متن توضیحات (Meta Description) و مطمئنا کل URL صفحه که دامنه سایت هم بخشی از این URL میباشد. لطفا به تصویر زیر دقت کنید:

همانطور که از تصویر بالا مشخص است کاربر در گوگل کلمه "طراحی سایت" را جستجو کرده است و اگر به Description نگاه کنید کلمه "طراحی سایت" بولد و مشخص شده است و حالا اگر دامنه وب سایت webdesign.com بود مطمئنا آن کلمه هم در Domain بولد و مشخص می شده بود, اما امروزه وجود کلمه کلیدی در دامنه سایت اصلا به عنوان یک مزیت مطرح نمیشود به دلیلی اینکه اگر میخواست روال به این صورت باشد, بسیاری از وب سایت ها شانس داشتن رتبه نخست و بالا را در SERP نداشتند. برای آشنایی کامل با کلمات سئو, حتما آموزش اصطلاحات سئو را مشاهده نمایید.

SERP

مطلبی که در بالا به آن اشاره شد برای افرادی که هنوز پیدا کردن اسمی که هم پارامترهای اشاره شده در مقاله نام گذاری دامنه را داشته باشد و هم در داخل آن کلمه کلیدی وجود داشته باشد, مطلب خوب و خوشحال کننده میباشد. بنابراین بیشتر تلاش و سعی خود را در انتخاب و ثبت دامنه بر روی فاکتورهای قرار دهید که در مقاله فوق به آن اشاره شد.

البته وجود کلمه کلیدی در URL مهم میباشد. به عنوان مثال اگر جستجو کننده کلمه "همکاری با اطلس وب" را جستجو کند به احتمال زیاد صفحه به او نشان داده خواهد شد که در URL آن کلمه "همکاری با اطلس وب"  یا چیزی شبه به آن باشد. به تصویر زیر دقت کنید:

طراحی سایت

همانطور که از تصویر بالا مشخص است در URL صفحه کلمه "همکاری با اطلس وب" وجود دارد که این میتواند کمک کننده باشد.

اما اگر میخواهید نام دامنه شما ارتباط مستقیم با سئو داشته باشد پس بنابراین باید بر روی برند سازی کار کنید به این معنا که کاربران به جای اینکه با کلمه کلیدی که عموما رقابت در آن کلمه وجود دارد و یک روز  سایت شما ممکن است رتبه خوب و روز بعد ممکن است رتبه بد داشته باشد, کاربران با نام برند شما که همان نام سایت میباشد شما را پیدا نمایند.

الان اگر وب سایت هایی مانند دیجیکالا را بررسی کنید متوجه میشوید که کاربران به جای اینکه بیشتر کلمات کلیدی متفرقه مانند "بهترین فروشگاه اینترنتی" یا "فروش موبایل" و ... را تایپ نمایند از خود کلمه "دیجی کالا" برای پیدا نمودن لین وب سایت استفاده میکنند که البته به این روش جستجو اصطلاحا Navigational Search گفته میشود. به تصویر زیر دقت کنید:

الکسای دیجیکالا

همانطور که در کادر قرمز رنگ مشخص میباشد اولین و بالاترین کلمه مربوط به جستجوی "دیجی کالا" میباشد که کاملا نشان از برند سازی این فروشگاه اینترنتی دارد.

اجازه بدهید در بخش پایانی مقاله چون صحبت از برند و برند سازی شد, به شما بگوییم که چگونه میتوانید وب سایت های برند را از وب سایت های غیر برند تشخصی دهبد. وب سایت های برند عموما این خصوصت ها را دارند که عبارتند از:

  1. دفتر کار واقعی و چندین کارمند دارند
  2. در شبکه های اجتماعی به خوبی شناخته شده هستند
  3. اطلاعات فرم تماس کاملی دارند
  4. شرکتشان به صورت قانونی ثبت شده است
  5. از منابع متعدد ترافیک جذب میکنند
  6. کاربران نام تجریشان را جستجو میکنند (مطلبی که در بالا اشاره شد)
  7. کمپین های تبلیغاتی آفلاین دارند

 

ویدئوی آموزشی زیر را در این رابطه مشاهده نمایید

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • آیا نام دامنه سایت بر روی سئو تاثیر دارد؟

    امروزه نام دامنه بر روی سئو اصلا تاثیری ندارد بنابراین خیلی به این فکر نباشید که حتما در نام دامنه خود از کلمات کلیدی استفاده نمایید.

  • آیا نام دامنه به صورت فارسی بر روی سئو تاثیر گذار است؟

    خیر. نام دامنه چه به صورت انگلیسی و چه به صورت فارسی بر روی سئو سایت بی تاثیر است. سعی کنید از قوانین و استانداردها برای تعیین نام خوب برای دامنه سایت استفاده نمایید.

  • آیا نام دامنه خوب به بیشتر شدن بازدید سایت کمک می کند؟

    بله حتما. به دلیل اینکه کاربران این نام را به خوبی به ذهنشان خواهند سپرد و برای دفعات بعدی بهتر و راحتتر به سایت مراجعه میکنند.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...