بهترین پسوند دامنه

سئو
بهترین پسوند دامنه
  • 15 مهر 1398
  • 2292
  • 2

چرا اسمی که به دنبال آن هستم وجود نداره؟

چرا تمامی اسم ها ثبت شده است؟

چرا برای اسم های که ثبت شده است سایتی وجود ندارد؟

من از کجا میدونستم این اسم و باید الان ثبت میکردم؟

مثل اینکه همه اسامی اشباع شده است و هیچ اسم خوبی قابل ثبت نیست

این سوالات و بسیاری دیگر از سوالات میتواند در ذهن بسیاری از افرادی وجود داشته باشد که قصد راه اندازی وب سایتی را دارند. خواه این وب سایت یک وب سایت شخصی باشد و رزومه کاری فرد در آن قرار بگیرد, خواه این وب سایت یک سایت فروشگاهی و کسب و کار باشد. این یک واقعیت است که امروزه به سختی میتوان نامی را برای سایت انتخاب کرد که هم فاکتورهای لازمه برای نام زیبا و خوب را داشته باشد و هم ازاد بوده و قبلا ثبت نشده باشد.

بنابراین یکی از دلایل به وجود آمدن پسوندهای دامنه که به صورت تخصصی به آن TLD گفته میشود, همین مورد است. برای آشنایی با TLD ابتدا بهتر است به تصویر زیر نگاه کنید:

ساختار دامنه

از سمت راست به اولین بخش اصطلاحا Top Level Domain یا همان TLD گفته میشود که وظیفه اصلی آن مشخص نمودن موضوع فعالیت دامنه و وب سایت میباشد. ما قبلا در مقاله نام کذاری دامنه در مورد ساختار Domain به تفضیل صحبت نموده ایم و در ویدئوهای آموزشی موجود در سایت الگوها که در پایان مقاله به آنها اشاره خواهیم نمود این مورد را کاملا تشریح نموده ایم. 

در حقیقت از آنجایی که پسوند com یکی از قدیمی ترین و البته جاافتاده ترین پسوند ها در بین پسوندهای دیگر میباشد, همه افراد دوست دارند تا وب سایت خود را با این TLD ثبت نمایند که البته نظر و کار غلطی نیست. اتفاقا به انجام این مورد هم توصیه میشود که اگر نامی را پیدا کردین که در این TLD آزاد بود حتما و بدون درنگ آن را ثبت نکنید چرا که ممکن است لحظاتی بعد فرد دیگری این کار را انجام گیرد :)

اما امروزه پیدا کردن نامی خوب و استاندارد و ایده آل با پسوند com نه کار غیر ممکن بلکه کار بسیار سختی میباشد و گاها برای ثبت دامنه باید به نام مد نظر خود کاراکترها و یا اعدادی را اضافه و کم نمایید که در نهایت آن اسمی که مد نظر شما بوده است به دست نخواهد آمد. (توصیه می شود برای ارتباط برقرار کردن با این کلمات, آموزش اصطلاحات سئو را ملاحظه نمایید)

از اینروز پسوند یا TLD های متعدد که هر کدام برای صنف و گروه و دسته خاص خود میباشد به وجود آمد که حتما در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم نمود. با این کار اشباع شدن نام ها بر روی com تقریبا به پایان رسید و حالا افراد میتوانند در صنف خودشان نام مد نظرشان را به راحتی ثبت نمایند.  البته هنوز بر روی این مورد تاکید میکنیم که اگر نامی که مد نظرتان است و بر روی com باز بود حتما آن را ثبت کنید و سپس همان اسم را بر روی TLD تخصصی تر ثبت نمایید.

به عنوان مثال فرض کنید که شما یک شبکه تلویزیونی دارید و طبیعتا برای این شبکه تلویزیونی برای اعلام برنامه ها و پخش زنده و .... نیاز به یک وب سایت دارید. شما میتوانید علاوه بر اینکه از com به عنوان نام اصلی خود استفاده نمایید از پسوند tv هم استفاده نمایید. به عنوان مثال cbc.tv و cbc.com

در حدود 1000 TLD مختلف در دنیا وجود دارد و هر ساله بنا به نیاز و درخواست ها این عدد نیز در حال افزایش میباشد, اما سازمانی که متولی ثبت دامنه و نام ها را بر عهده دارد سازمان Internet Corporation for Assigned Names and Numbers که اختصارا به آن ICANN گفته میشود میباشد. شما برای ثبت بهترین اسم با بهترین پسوند دامنه نیازی ندارید تا مستقیما با این سازمان در ارتباط باشید بلکه یک سری شرکت هایی وجود دارد که اصطلاحا به آن شرکت های ثبت کننده دامنه registrar گفته میشود و عموما با این شرکت ها شما در ارتباط خواهید بود و حتی پول ریال به آنها پرداخت خواهید نمود.

ما در مقاله چگونه یک دامنه مناسب انتخاب کنیم چند شرکت ایرانی و خارجی را در زمینه ثبت دامنه خدمت شما معرفی نمودیم.

اما اجازه دهید به شما بگوییم که خود پسوند ها به دسته های مختلفی تقسیم بندی میشود که 3 دسته اصلی از آنها را به شما معرفی میکنیم.

  1. پسوند های عمومی
  2. پسوندهای مناسب با کسب و کارها
  3. پسوندها مناسب برای مناظق جغرافیایی

برخی از پسوندها هم هستند که تنها برای ارگان های خاص و کشورهای خاص داده میشوند. به عنوان مثال پسوند gov تنها برای وب سایت های دولتی کشور آمریکا و پسوند mil برای وب سایت های نظامی کشور آمریکا میباشد. 

این لیست بیشتر پسوندهایی را به شما میگوید که عمومی و یا متناسب برای کسب و کارها هستند:

  1. aero (برای صنایع حمل و نقل هوایی)
  2. asia (برای وب سایت هایی که در منظقه جغرافیایی آسیا-اقیانوسیه قرار دارند)
  3. biz (یکی از جایگزین های com میتواند باشد برای وب سایت های فروشگاهی و بیزینسی)
  4. edu (برای وب سایت های آموزشی و موسسات آموزشی و دانشگاه ها)
  5. gov (برای وب سایت های دولتی کشور آمریکا)
  6. info (برای وب سایت های اطلاع رسانی و خبری)
  7. jobs (برای وب سایت های شرکتی)
  8. mil (برای صنایع نظامی آمریکا)
  9. mobi (برای درایوهای موبایل و کلا بخش موبایل)
  10. museum (برای موزه ها)
  11. name (برای نام های شخصی به عنوان مثال DariushBabrian.name)
  12. org (برای سازمان های غیر انتفایی و غیر دولتی و خصوصی)
  13. pro (برای افراد حرفه ای و Professional)
  14. tel (برای وب سایت های صنایه ارتباطی و تلفنی)
  15. travel (برای وب سایت های گردشگری و مسافرتی)

 

این پسوندها بیشتر برای مناطق جغرافیای مورد استفاده قرار میگیرد:

  1. ir (ایران)
  2. ae (امارات متحد عربی)
  3. af (افغانستان)
  4. am (ارمنستان)
  5. au (استرالیا)
  6. us (آمریکا)
  7. bh (بحرین)
  8. de (آلمان)
  9. es (اسپانیا)

بنابراین تا به اینجا باید متوجه شده باشید که با به وجود آمدن TLDهای مختلف شما میتوانید با تهیه لیستی کامل از نام هایی که مد نظر خود دارید و اضافه نمودن پسوندهایی که در مورد آنها صحبت کردیم در نهایت به لیست فیلتر شده ای دسترسی داشته باشید و دامنه یا دامنه های متعدد خود را ثبت کنید.

بله درست شنیدید شما میتوانید چندین و چند دامنه را ثبت نمایید و در زمانی که نیاز دارید از آنها استفاده کنید. جالب است بدانید همین موردی که عرض شد به عنوان یک منبع کسب درآمد میتواند وجود داشته باشد. یعنی افرادی هستند که دامنه های خوب که فاکتورهای آن در مقاله های انتخاب دامنه مناسب برای سئو و مقاله انتخاب دامنه خوب و انتخاب دامنه مناسب برای سایت کاملا توضیح داده شدن را ثبت میکنند و در زمان مناسب به افرادی که خواهان آن دامنه هستند با قیمتی توافقی میفروشند و کسب درآمد میکنند. 

بنابراین توصیه میکنیم جهت جلوگیری از سوء استفاده حتما نام دامنه مد نظر خود را با پسوندهای مختلف ثبت کنید تا در آینده دچار چنین مشکلاتی نشوید. به عنوان مثال شما اگر اسمی مانند xyz مد نظر دارید میتوانید آن را نسبت به نیاز و احتیاج خود با پسوند های زیر ثبت نمایید:

xyz.com و xyz.biz و xyz.org و xyz.ir و به همین صورت. البته گفته شد با توجه به نیازتان مگر اینکه هدف کسب درآمد مد نظر شما باشد.

 

ویدئوی زیر را در این رابطه مشاهده نمایید

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • بهترین TLD برای وب سایت چیست؟

    این کاملا بستگی به نوع و موضوعیت وب سایت دارد ولی عموما تمامی سایت ها در ابتدا از com برای نام سایت خود استفاده می کنند و سپس به دنبال TLDهای تخصصی می روند.

  • آیا حتما برای سایت های ایرانی باید از ir استفاده نمود؟

    خیر. هیچ اجباری وجود ندارد. شما میتوانید از هر TLD برای نام سایت خود استفاده نمایید ولی داشتن ir هم میتواند در آینده به عنوان مزیت برای سایت تلقی شود.

  • آیا داشتن https برای سایت الزامی است؟

    نداشتن SSL برای سایت هیچ خللی در دیدن سایت برای کاربران ایجاد نمیکند ولی برای بالا بردن امنیت مخصوصا سئو سایت خود گوگل توصیه کرده است که حتما از SSL برای سایت خود استفاده نمایید.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...