متا دیسکریپشن چیست

سئو
متا دیسکریپشن چیست
  • 11 مهر 1398
  • 3115
  • 3

با سلام مجدد خدمت دوستان و یاران همیشگی آموزش طراحی سایت (تم فارست)، مخصوصا آموزش سئو که به مدت 90 ساعت از مقدماتی تا پیشرفته خدمت شما هستیم.

این جلسه قرار است در مورد یکی از جالب ترین و باز هم شاید یکی از بحث برانگیز ترین تگ های از نوع متا صحبت کنیم که تحت عنوان Meta Description می باشد. من فکر کنم که برای هر طراح وب سایت و یا هر فردی که کار سئو را انجام می دهد، وجود و لزوم متا دیسکریپشن (Meta Description) و نوشتن آن کاملا مشخص است، ولی یکی از نکاتی که می خواهم امروز خدمت شما عرض کنم این است که در چه مواقعی می توانیم Meta Description ننویسم و موارد دیگری از جمله این که بهتر است Meta Description چگونه نوشته شود و این که در کجا ننویسم بهتر می باشد و غیره را حتما در این جلسه راجع به آن ها صحبت می کنیم. پس عجله کنید. مطمئن باشید که در این جلسه بسیار مطالب خوبی را می توانیم به اشتراک بگذاریم تا سطح سوادمان را در زمینه سئو بالاتر ببریم.

 

دیسکریپشن چیست (Meta Description) ؟

اصلا این مورد چیست و چه کاری انجام می دهد؟ من قبل از این که در حقیقت متا Description را برای تان تعریف کنم، می خواهم خدمت تان عرض کنم که متا Description یک تگ متا است و از خانواده تگ های متا می باشد. تگ های متا یک مورد نیستند و خیلی زیاد می باشند که در مقاله کلمات کلیدی متا لیست کاملی از آنها را مشاهده میکنید.

بگذارید تعریفی برای تگ متا ارائه کنم تا متا Description را بهتر متوجه شوید. تگ متا به تگی گفته می شود که عموما در رابطه با آن صفحه، به برخی از آن Device ها یا سرویس ها یک سری اطلاعاتی را می دهد.

ما معمولا یاد گرفته ایم که تگ های متا برای موتور جستجو می باشند. اما همه آن ها برای موتور های جستجو نیستند. البته این مورد برای کاربران هم خیلی قابل رویت نیست، یعنی عموما هر چیزی که در تگ متا نوشته می شود، یک توضیح و توصیف اضافه در رابطه با آن صفحه می باشد که یکی از آن ها متای Description نام دارد.

همانطور که در شکل زیر می بینید، متا Description مشخص است.

متا دیسکریپشن

قبلا هم این مورد را دیدیم، ولی شاید خیلی دقیق با این اسم در مورد آن صحبت نکردیم: قسمت آبی رنگ، Title است که در مورد آن صحبت کردیم، حتما درس آن را در این فصل مطالعه کنید، قسمت سبز رنگ هم آدرس، Url و دامنه می باشد که در درس های قبلی به آن ها پرداخته ایم و حتما درس آن را هم در فصل 2 و هم در فصل 5 یعنی آموزش سئو داخلی که در قالب آموزش ویدئویی برایتان تهیه شده است مطالعه کنید و در آن جا مطالعات خود را عمیق تر نمایید. اما قسمتی که دور آن خط کشیده شده است، متای Description می باشد.

نگاه های مختلفی به این مورد وجود دارد. برخی از همکاران ما نگاه Keyword به متای Description دارند که نمی گوییم غلط است، می تواند درست باشد. برخی از دیگر همکاران ما نگاه توصیفی به این قضیه دارند.

اما تعریف اصلی این مورد، این چنین است: متای Description یک توصیفی در رابطه با صفحه وب برای موتورهای جستجو می باشد. اصلا هیچ ارتباطی هم به کاربر ندارد. کاربر زمانی با آن می تواند ارتباط برقرار کند و می تواند به کاربر مربوط شود که در  SERP قابل مشاهده و قابل رویت باشد. (اگر کلمه SERP را نمیدانید حتما آموزش ویدئویی فصل 2 که در مورد کلمات و اصطلاحات سئو میباشد را ملاحظه فرمایید)

به عنوان مثال اگر باز هم در گوگل عبارت "Bike Shop" را سرچ کنم، می بینید که تگ متای Description بسیاری در این زمینه وجود دارد:

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • متا دیسکریپشن دقیقا چه کاری انجام میدهد؟

    شما میتوانید متن یا جمله ای که مد نظرتان دارید را در صفحات نتایج موتورهای جستجو یا همان SERP نمایش دهید

  • برای استفاده از متا دیسکریپشن چه دانشی نیاز است؟

    متا دیسکریپشن در بین کدهای وب سایت که همان کدهای HTML باشد نوشته می شوند. بنابراین شما باید یک آموزش HTML5 را ببنید که با این کدها و تگ ها آشنا شوید. 

  • آیا امکان مشاهده متا دیسکریپشن سایت های دیگر نیز امکان پذیر است؟

    بله حتما. به دلیل اینکه متا دیسکریپشن در سورس HTML صفحات سایت نوشته می شوند بنابراین شما با دیدن سورس HTML هر صفحه وبی در دنیا میتوانید به Meta Description آن نیز دسترسی داشته باشید

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...

آموزش های مرتبط با مقاله