نام گذاری دامنه

سئو
نام گذاری دامنه
  • 14 مهر 1398
  • 3026
  • 2

همانطور که میدانیم تمامی افراد در سراسر جهان توسط آدرس منحصر به فرد هر سایت میتوانند به آن وب سایت دسترسی داشته باشند و در بسیاری از مواقع همین آدرس سایت که به نام Domain هم شناخته میشود میتواند در موفقیت سایت هم تاثیر داشته است. بنابراین در این مقاله قصد داریم شما را با زوایای مهمی از انتخاب و نام گذاری دامنه آشنا نمایید.

برای نام گذاری دامنه و یا انتخاب اسم برای سایت باید بدانیم که خود این نام میتواند از 2 مرحله تشکیل شود. یکی خود نامی است که برای سایت در نظر میگیرید و دیگری بخش آخر این اسم که به نام Top-Levels شناخته میشود. اصلا نگران نباشید چراکه قرار است مطلب را کاملا بررسی کنیم.

ابتدا به تصویر زیر نگاه کنید:

ساختار دامنه

زمانی که صحبت نام سایت میشود یعنی دقیقا داریم در مورد بخش میانی شکل بالا صحبت میکنیم که به صورت فنی Second-Level Domain اشاره شده است که ما خیلی ساده تر به عنوان Domain Name به آن اشاره میکنیم. این همین اسمی است که میتواند نام برند و اسم شخصی و نام شرکت و به صورت حقوقی و حتی شماره تلفن و هر نامی باشد که اولا توسط فردی دیگر ثبت نشده باشد و ثانیا استانداردهایی در آن رعایت شده باشد. 

به عنوان مثال نمیتوانید در نام دامنه از نقطه (.) یا کاراکتر زیرخطر (-) استفاده نمایید. بنابراین در این بخش به دنبال اسامی باشید که فاکتورهای زیر را داشته باشند که به صورتی فهرستی به آنها اشاره میکنیم:

  1. قابلیت برند سازی داشته باشد
  2. نحوه گفتن و یا هجی دامنه راحت باشد
  3. تا جایی که امکان دارد کوتاه باشد
  4. در صورت امکان از com استفاده نمایید
  5. شبه به نام دامنه شرکت ها و برندهای دیگر نباشد
  6. نام دامنه به راحتی قابل حدس زدن باشد
  7. تا جایی که امکان دارد کلمه کلیدی در دامنه وجود داشته باشد

در مورد تمامی این مواردی که در بالا به آنها اشاره نمودیم در قالب آموزش های ویدئویی که در انتهای مقاله به آنها اشاره میکنیم میتوانید مطالب بیشتری را کسب نمایید ولی نکته بسیار مهمی که در اینجا قابل عرض خواهد بود این است که به هیچ وجه برای انتخاب نام دامنه عجله نکنید و حتما از مشاوری که در این زمینه تجربه دارد کمک بگیرید, به دلیل اینکه هرچقدر لیستی که برای تهیه نام سایت در نظر دارید غنی تر باشد شما در نهایت غربال سازی بهتر و تصمیم دقیقتری را خواهید گرفت.

اما در لیستی که برای نام گذاری دامنه در نظر دارید هرگز به com یا ir بودن ان اشاره ای نکنید چرا که این را برای مرحله بعدی بگذارید.

مرحله دوم تعیین کردن بخش اخر دامنه که اصطلاحا TLD میباشد و در شکل بالا هم مشخص شده است. این بخش در حقیقت مشخص کننده زمینه فعالیت سایت است. به عنوان مثال اگر وب سایت در زمینه فروش تجهیزات کامپیوتری و شبکه فعالیت دارد بهتر است با net این اسم گذاری تکمیل گردد و در نهایت آدرس وب سایتش example.net خواهد شد.

TLDهای مناسب

اما این را هم باید در نظر داشته باشیم که به دلیل اینکه com یکی از قدیمیترین TLD ها در دنیا میباشد بسیاری از افراد و صاحب وب سایت ها دوست دارند تا سایت خود را با com ثبت نمایند که اصلا جای مشکلی هم نیست و اتفاقا توصیه هم میشود. ولی همانطور که ذکر شده همه دوست دارند تا این اتفاق بیافتد, طبیعتا پیدا نمودن اسمی که 7 فاکتور اشاره شده در بالا را داشته باشد و در com هم آزاد باشد کار چندان آسانی تلقی نمی شود.

اجازه دهید به برخی از TLD های معروف در دنیا اشاره کنید که عبارتند از:

  1. aero (برای صنایع حمل و نقل هوایی)
  2. asia (برای وب سایت هایی که در منظقه جغرافیایی آسیا-اقیانوسیه قرار دارند)
  3. biz (یکی از جایگزین های com میتواند باشد برای وب سایت های فروشگاهی و بیزینسی)
  4. edu (برای وب سایت های آموزشی و موسسات آموزشی و دانشگاه ها)
  5. gov (برای وب سایت های دولتی کشور آمریکا)
  6. info (برای وب سایت های اطلاع رسانی و خبری)
  7. jobs (برای وب سایت های شرکتی)
  8. mil (برای صنایع نظامی آمریکا)
  9. mobi (برای درایوهای موبایل و کلا بخش موبایل)
  10. museum (برای موزه ها)
  11. name (برای نام های شخصی به عنوان مثال DariushBabrian.name)
  12. org (برای سازمان های غیر انتفایی و غیر دولتی و خصوصی)
  13. pro (برای افراد حرفه ای و Professional)
  14. tel (برای وب سایت های صنایه ارتباطی و تلفنی)
  15. travel (برای وب سایت های گردشگری و مسافرتی)

بنابراین همانطور که متوجه شدید این تقسیم بندی های بیشتر میتواند برای جلوگیری از اشباه شدن com باشد و هر کسب و کار و صنف و موضوعی بتواند نامی که مد نظرش است را با TLD موضوع خودش ثبت نماید.

البته برای نام گذاری بهتر دامنه توصیه میکنیم حتما مقاله اصول انتخاب نام دامنه و اسم های زیبا برای سایت و مشاوره انتخاب اسم سایت را مطالعه فرمایید.

مطمئنا تا به الان در مورد بخی از کلماتی که در دنیای سئو و طراحی سایت استفاده شده است آشنایی نداشته اید و ارتباط برقرار کردن با آن برایتان سخت بوده است. بنابراین توصیه میکنیم حتما آموزش اصطلاحات سئو را به صورت کامل مشاهده نمایید.

 

ویدئوی آموزشی زیر را در این مورد مشاهده نمایید

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • TLD در دامنه به چه معنا است؟

    به بخش انتهایی یه آدرس اینترنتی اصطلاحا TLD گفته میشود که عموما نشان دهنده موضوع فعالیت سایت است مانند com و یا ir

  • آیا امکان ثبت دامنه سایت با TLDهای متعدد وجود دارد؟

    بله حتما. شما می توانید برای آینده نگری نام سایت خود را با TLDهای متعدد ثبت نمایید و سپس توسط سیستم forward آنها را به یکدیگر مرتبط نمایید. برای اینکار حتما آموزش سی پنل را مشاهده نمایید.

  • معمولا دامنه سایت برای چه مدت زمانی ثبت میشوند؟

    این بستگی به خود شما دارد. ولی از 1 سال شروع شده و حتی امکان ثبت دامنه تا 10 سال هم وجود دارد. در زمان انقضای دامنه باید هوشیار باشید تا این کار را سر موقع انجام دهید.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...