چطور یک دامنه مناسب انتخاب کنیم

سئو
چطور یک دامنه مناسب انتخاب کنیم
  • 14 مهر 1398
  • 2887
  • 3

همیشه ساختن لیستی از اسامی کار مهم و البته در برخی از شرایط دشواری میباشد اگر به اصول کار واقف نباشیم مخصوصا زمانی که بر سر مسئله سرنوشت ساز انتخاب اسم (Domain) برای وب سایت باشیم. چرا که اسم وب سایت است که همیشه ماندگار بوده و کاربران حتی از روی همین اسم میباشد که میتوانند سایت را قضاوت نمایند. بطوریکه که ممکن است شنیده باشید فردی که قصد راه اندازی کسب و کار خودش را دارد و بر هدف خود پافشاری میکند و به کاری که قرار است انجام دهد ایمان دارد, حتی اگر آن اسم وب سایت گرفته شده باشد می تواند با فرد صاحب دامنه وارد مذاکره شده و آن دامنه را با مبلغی توافقی خریداری نماید. شاید مبالغی که در وهله اول هیچ توجیهی برای افراد دیگر نداشته باشد.

بنابراین در این مقاله که چطور یک دامنه مناسب را انتخاب نماییم قرار است در مورد برخی از پارامترهای تعیین کننده نام سایت صحبت کنیم.

در ابتدا باید هدف راه اندازی سایت خود را خوبتر از گذشته بشناسید و متوجه شوید که در حال حاضر کاربران از چه اسامی و روش هایی برای پیدا نمودن سایت شما استفاده مینمایند. به عنوان مثال آیا نیاز است تا بر روی اسم خود از همان ابتدا برند سازی را انجام دهید و یا در ابتدا چندان نیازی به آن ندارید. البته برند سازی در هر شرایطی لازم و ضروری است چرا که در مقاله انتخاب دامنه مناسب برای سئو کاملا در مورد این موضوع و زوایای مختلف آن صحبت کرده ایم.

بنابراین نیاز است تا بازار هدف خود و حتی رقبای خود را بهتر و دقیقتر ارزیابی نمایید و از تجربه های آنها درس عبرت بگیرید. البته بهتر است برای ثبت دامنه و انتخاب اسم, کار را به روزهای پایانی و بعد از طراحی سایت واگذار نکنید به دلیل اینکه فشارهایی مانند کسب درآمد سریع و در دسترس قراردادن وب سایت برای کاربران ممکن است شما را دچار اشتباهات وحشتناکی کند. بنابراین خیلی زود به این فکر بیافتید تا زمان را از دست ندهید. البته مطلب مهمتری هم در اینجا وجود دارد که ممکن است هر لحظه نامی که در آینده شما برای سایت خود انتخاب خواهید کرد توسط فرد دیگری ثبت و ذخیره شود و دیگر هیچ کاری از دست شما بر نخواهد امد, بنابراین در اینجا عجله کنید.

چطور یک دامنه مناسب انتخاب کنیم

کاغذ بردارید و هر نامی که به ذهن شما می آید را یادداشت کنید فارغ از اینکه آن اسم قبلا توسط فرد دیگری ثبت شده است یا خیر. کار بررسی ثبت نامه توسط فرد دیگری را حتما در آینده انجام میدهید که اصطلاحا به آن WHOIS گرفتن میگویند. بنابراین الان فقط لیست خود را بسازید حتی کار غربال کردن اسامی را به زمان دیگری موکول کنید. اگر نیاز دارید تا مشاوره ای از فردی بگیرید حتما به یک سری از نکات مهم دقت کنید که در مقاله مشاوره انتخاب اسم سایت آن را به صورت کامل مورد بررسی قرار داده ایم.

پس از اینکه لیست خود را تکمیل کردین میتوانید اقدام به فیلتر کردن کنید. در ابتدا این فیلتر کردن میتواند به صورت دستی و بدون استفاده از وبسایتی برای گرفتن WHOIS اتفاق بیافتد. یعنی باز هم فارغ از اینکه آن اسم ثبت شده باشد یا خیر , بهترین نام را نسبت به ملاک هایی که وجود دارد در اولویت بالاتری قرار دهید. در این فیلتر کردن به پارامترهای زیر هم دقت کنید:

  1. قابلیت برند سازی داشته باشد
  2. نحوه گفتن و یا هجی دامنه راحت باشد
  3. تا جایی که امکان دارد کوتاه باشد
  4. در صورت امکان از com استفاده نمایید
  5. شبه به نام دامنه شرکت ها و برندهای دیگر نباشد
  6. نام دامنه به راحتی قابل حدس زدن باشد
  7. تا جایی که امکان دارد کلمه کلیدی در دامنه وجود داشته باشد

رعایت این فاکتورها میتواند شما را در فیلتر کردن دقیق کمک کند. در مورد هر یک ار این پارامترها که در آموزشی ویدئویی هم در پایان مقاله معرفی خواهد شد تمامی مطالب باز شده و نکات بسیار مهمی خدمتتان ارائه خواهد شد.

سپس زمانی که تقریبا به لیست نهایی رسیدید باید کار بررسی آزاد بودن دامنه را انجام دهید. برای این کار میتوانید از سایت های ایرانی و حتی خارجی استفاده کنید. به دلیل اینکه تمامی دامنه ها و اسم های سایت های دنیا در مجموعه ای به نام Internet Corporation For Assigned Names and Numbers که به اختصار به آن ICANN گفته میشود ثبت میگردد.

سایت های خارجی مانند whois.com و یا بیشتر سایت های ثبت کننده دامنه و هاست مانند godaddy.com و ... هم این سرویس را به صورت رایگان در اختیار شما قرار میدهند.

در ایران سایت هایی مانند iranhost.com و یا hostiran.com و بسیاری از شرکت های ثبت کننده هاست و دامنه هم این سرویس را در اختیار شما قرار میدهد.

برای ثبت دامنه های ir توصیه میکنیم از وب سایتی به نام nic.ir که به عنوان مرجع ثبت دامنه های ir شناخته میشود استفاده نمایید.

در نهایت زمانی که این فیلتر سازی را انجام دادین میتوانید دامنه خود را ثبت نمایید و بر اساس سالیانه هزینه آن را پرداخت نمایید.

 

ویدئوی آموزشی زیر را در این مورد مشاهده نمایید

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • آیا در هر زمانی میتوانیم نام دامنه سایت را عوض کنیم؟

    بله این امکان وجود دارد ولی به یاد داشته باشید که این کار باعث خواهد شد تا سئو سایت شما کاملا به هم بریزد و دوباره همه کارها را باید از ابتدا انجام دهید

  • کنترل پنل دامنه چیست؟

    هر دامنه ای برای خودش اطلاعات و تنظیمات منحصر به فردی را دارد که همه این کارها را باید در کنترل پنل دامنه انجام دهید مخصوصا زمانی که میخواهید DNS دامنه را تغییر دهید و یا دامنه را در بین ثبت کننده های مختلف جابجا نمایید.

  • اگر من کنترل پنل دامنه را نداشته باشم چه اتفاقی برای دامنه من میافتد؟

    طبیعتا شما به خیلی از تنظیمات دامنه دسترسی نخواهید داشت و در زمان های خاص نمیتوانید آنها را مدیریت نمایید. به نوعی با نداشتن کنترل پنل دامنه گویی دامنه هنوز کاملا به نام خود شما نیست.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...