چگونه Google Analytics را در وردپرس نصب کنید (برای مبتدیان)

سئو
چگونه Google Analytics را در وردپرس نصب کنید (برای مبتدیان)
  • 10 تیر 1399
  • 2567
  • 2

توجه : شما می توانید پس از مطالعه این مقاله, از آموزش کامل و رایگان گوگل آنالیتیکس به مدت 8 ساعت در سایت الگوها استفاده نمایید.

آیا می خواهید در وردپرس Google Analytics را نصب کنید؟ دانستن این که مخاطبین شما با وب سایت تان چگونه تعامل می یابند، بسیار برای موفقیت تان ضروری است.

بهترین راه برای شناخت مخاطبین تان، از طریق آمارهای ترافیکی می باشد و این چیزی است که گوگل آنالیتیکس به صورت رایگان ارائه می نماید.

در این مقاله، ما این موضوع را با شما به اشتراک می گذاریم که چرا گوگل آنالیتیکس اهمیت دارد و چگونه می توانید به سادگی گوگل آنالیتیکس را در وب سایت وردپرس خود نصب کنید.

ابتدا، ما توضیح می دهیم که چرا گوگل آنالیتیکس اهمیت دارد و چگونه می تواند موجب رشد وب سایت تان شود.

بعد از این، ما به شما نشان می دهیم که چگونه برای اکانت گوگل آنالیتیکس ثبت نام کنید و هم چنین روش های مختلفی را به شما می گوییم تا آن را در وب سایت وردپرس خود نصب کنید.

در نهایت، ما توضیح می دهیم که چگونه گزارشات پروفایل خود را در گوگل آنالیتیکس مشاهده نمایید.

 

چرا Google Analytics برای وبلاگرها بسیار اهمیت دارد؟

زمانی که یک وبلاگی را راه اندازی می کنید، هدف اول شما این است که ترافیک و مشترکان بیشتری را جذب کنید. Google Analytics به وسیله نشان دادن آمارهایی که بسیار اهمیت دارد، به شما کمک می کند تا بر اساس این اطلاعات، تصمیماتی بگیرید. شما می توانید این موارد را مشاهده کنید:

 

چه کسی وب سایت شما را بازدید می کند؟

این بخشی از گزارشات گوگل آنالیتیکس است که به این سوالات پاسخ می دهد: "موقعیت جغرافیایی مخاطبین شما چیست؟"، "کاربر از چه مرورگری برای بازدید وب سایت تان استفاده می کند" و دیگر اطلاعات مهم مانند وضوح صفحه نمایش، پشتیبانی جاوا اسکریپت، پشتیبانی از موارد فلشی ((Flash، زبان و غیره.

 

این اطلاعات بسیار بسیار مفید است و می تواند به روش های مختلفی کمک کننده باشد. زمانی که یک طراحی سفارشی در اختیار دارید، شما می توانید از اطلاعات کاربری استفاده کنید تا مطمئن شوید که وب سایت شما با مخاطبین تان سازگاری و مطابقت دارد.

اگر بسیاری از کاربران شما امکان پشتیبانی از موارد فلشی (Flash) را ندارند، پس شما باید از اضافه کردن عوامل فلشی در وب سایت خود پرهیز کنید. اگر بیشتر کاربران در صفحه نمایش با وضوح تصویر 1280 به بازدید وب سایت تان می پردازند، پس مطمئن شوید که طراحی شما با آن وضوح تصویر و یا کمتر از آن نیز مطابقت دارد.

 

زمانی که مردم در وب سایت شما حضور دارند، چه کار می کنند؟

شما می توانید بخش هایی که کاربران در وب سایت شما وارد می شوند، چه مدت زمانی در وب سایت شما می مانند و میزان Bounce Rate چقدر می باشد (درصد کاربرانی که از وب سایت شما در اولین بازدید خارج می شوند) را تحت نظارت داشته باشید.

با استفاده از این اطلاعات، شما می توانید میزان Bounce Rate را کاهش داده و میزان بازدید صفحات خود را افزایش دهید.

شما هم چنین می توانید محبوب ترین مقالات، مقالاتی که اصلا به خوبی عمل نمی کنند و این که کاربران تان به دنبال چه نوع محتواهایی می باشند را پیدا کنید.

 

مردم چه زمانی وب سایت شما را بازدید می کنند؟

با نگاه به ساعات اوج ترافیک وب سایت تان، شما می توانید زمانی را برای منتشر کردن پست ها و محتواهای تان انتخاب کنید. اگر آن منطقه زمانی که در گزارش مشاهده می کنید با منطقه زمانی شما مطابقت ندارد، پس می توانید به گونه ای پست خود را برنامه ریزی کنید تا در آن ساعت منتشر شود.

 

مردم چگونه وب سایت تان را می یابند؟

این بخش از گزارشات Google Analytics به شما نشان می دهد که کاربران از کجا وارد می شوند (مثلا، از موتورهای جستجو، از لینک های مستقیم، لینک های ارجاعی از وب سایت دیگر).

این مورد هم چنین به شما درصد بازدیدکنندگانی که از هر یک از این منابع به دست می آیند را نشان می دهد. گوگل آنالیتیکس هر یک از این منابع را برای شما تفکیک می نماید. اگر بحث طبقه بندی موتور جستجو در میان است، پس این امر نشان می دهد که چه موتور جستجویی برای شما بیشترین ترافیک را به همراه می آورد، Google، Yahoo، Bing و غیره.

تفکیک و دسته بندی این منابع ارجاعی به شما نشان می دهد که نیاز دارید بیشتر روی چه منابعی کار کنید. اگر منبع مهم شما Facebook می باشد، پس باید محتواهای اختصاصی  Facebookداشته باشید تا به این ترتیب باعث شوید تا مخاطبین این شبکه اجتماعی احساس خاص و ویژه ای داشته باشند.

اگر منبع ارجاعی برتر شما یک وب سایت خارجی باشد، پس ممکن است بخواهید تا با آن وب سایت همکاری داشته باشید (تبادل پست مهمان و یا هر چیز دیگر).

 

مردم چگونه با محتواهای شما تعامل برقرار می کنند؟

گوگل آنالیتیکس به شما نشان می دهد که چگونه کاربران با محتواهای وب سایت شما در تعامل می باشند. این امر هم چنین نشان می دهد که چند درصد از کاربران روی لینک وب سایت تان کلیک می کنند و خیلی از چیزهای دیگر.

شما می توانید با ساختن محتواهای آزمایشی در Google Analytics، تست هایsplit  A/B را انجام دهید تا درک کنید که چه چیزی به بهترین وجه ممکن موجب می شود تا اهداف تان به حقیقت بپیوندند.

با نگاه کردن به تعامل کاربری، شما می توانید محتواهای مناسبی برای کاربران خود بسازید.

با نگاه کردن به پاسخ های سوالاتی که در بالا مطرح شد، شما می توانید روی استراتژی هایی تمرکز کنید که برای وب سایت شما جواب می دهد و از استراتژی های بی فایده دوری کنید.

این موضوع خیلی ساده است، اما فرض و گمان را کنار بگذارید و روی آمارهایی تمرکز داشته باشید که اهمیت دارند. از این رو می توانید بر اساس این اطلاعات، تصمیمات درستی بگیرید.

 

چگونه در Google Analytics ثبت نام کنید؟

گوگل آنالیتیکس به صورت رایگان در دسترس است و تمام چیزی که نیاز دارید یک اکانت Google یا Gmail است تا ثبت نام کنید. این پروسه ثبت نام کاملا ساده است، دستورالعمل های مرحله به مرحله ای را که در ادامه وجود دارد، دنبال کنید تا اکانت Google Analytics خود را بسازید.

 

مرحله اول: ابتدا نیاز دارید تا سراغ صفحه ثبت نام Google Analytics بروید

از شما درخواست می شود تا با اکانت گوگل خود وارد شوید. اگر از قبل اکانت Gmail یا Google دارید، پس می توانید از آن استفاده کنید تا وارد شوید. در غیر این صورت، شما می توانید پیش بروید و یک اکانت گوگل برای خود بسازید.

مرحله دوم: زمانی که یک بار وارد اکانت Gmail خود شدید، یک صفحه مانند چیزی که در تصویر زیر می بینید، مشاهده خواهید کرد. این بخش جایی است که شما با اکانت Gmail خود برای Google Analytics ثبت نام می کنید.

بعد از آن، از شما خواسته می شود تا یک نام اکانت را مهیا کنید. این نام در داخل گوگل آنالیتیکس استفاده می شود، از این رو شما می توانید هر اسمی که دوست دارید را انتخاب کنید، مانند نام تجارت تان.

مرحله سوم: در صفحه بعدی به شما این انتخاب داده می شود تا میان اپلیکیشن و وب سایت یکی را انتخاب کنید. مطمئن شوید که وب سایت را بر می گزینید.

بعد از آن، شما نیاز دارید تا اسم، URL، کشور و منطقه زمانی وب سایت خود را وارد کنید.

زمانی که این اطلاعات را وارد کردید، روی دکمه Next کلیک کنید. شما با قوانین و خدمات Google Analytics رو به رو می شوید که باید قبول کنید از این رو روی دکمه "I Agree" کلیک نمایید.

 

 

مرحله چهارم: حالا به شما یک کد ردیابی Google Analytics داده می شود. شما می توانید این کد را کپی کنید، زیرا نیاز دارید آن را بسته به روشی که در صفحه زیر انتخاب می کنید، در وب سایت وردپرس خود وارد نمایید.

زمانی که کد را در وب سایت وردپرس خود نصب کردید، ما پیشنهاد می کنیم که تب مرورگر Analytics را باز بگذارید، زیرا ممکن است نیاز داشته باشید تا آن را دوباره بازدید کنید.

حالا شما اکانت گوگل آنالیتیکس را تنظیم کرده اید، بیایید نگاهی به این بیاندازیم که چگونه گوگل آنالیتیکس را در وردپرس نصب کنید.

 

چگونه Google Analytics را در وردپرس نصب کنید؟

روش های مختلف اندکی وجود دارد تا Google Analytics را در وردپرس تنظیم نمایید. ما به شما

 سه روشی را نشان می دهیم که گزینه اول ساده ترین است و آخرین گزینه سخت ترین می باشد.

شما می توانید گزینه ای را انتخاب کنید که مطابق با نیاز های شما می باشد.

 

1.Google analytics برای وردپرس با MonsterInsights

MonsterInsights محبوب ترین پلاگین Google Analytics برای وردپرس می باشد. بالای یک میلیون وب سایت از آن استفاده می کنند، مانند Bloomberg، PlayStation، Zillow و غیره.

این ساده ترین و بهترین روشی است که گوگل آنالیتیکس را به وردپرس خود وارد کنید (مانند تمامی کاربران مبتدی و حرفه ای).

MonsterInsights هم به صورت پلاگین پولی و هم به صورت نسخه رایگان در دسترس است. در این آموزش، ما به شما استفاده از نسخه رایگان MonsterInsights را نشان می دهیم.

اگر ویژگی های پیشرفته ای را مانند ردیابی فروشگاه الکترونیکی، ردیابی تبلیغات، ردیابی ناشر و غیره را می خواهید، شما می توانید از MonsterInsights Pro Version به کار ببرید. پروسه تنظیم کردن آن ها نیز یکسان است.

بیایید شروع کنیم.

اولین چیزی که نیاز دارید انجام دهید نصب و فعال سازی پلاگین MonsterInsights می باشد.

بعد از فعال سازی، پلاگین یک آیتم جدید به منو ادمین وردپرس شما اضافه می کند که "Insights" نام دارد. کلیک کردن روی آن موجب می شود تا تنظیمات MonsterInsights برای شما باز شود.

ابتدا، از شما خواسته می شود تا یک طبقه بندی را برای وب سایت خود انتخاب کنید (یک وب سایت تجاری، وبلاگ یا فروشگاه آنلاین). یک مورد را انتخاب کنید و سپس روی دکمه "Save and Continue" کلیک نمایید.

سپس، شما باید روی دکمه "Connect MonsterInsights" کلیک نمایید.

این امر برای شما یک صفحه نمایشی را باز می کند که شما را وارد اکانت های گوگل تان می نماید، جایی که از شما درخواست می شود تا وارد شوید و یا اگر از قبل وارد شده اید، یک اکانت گوگل را انتخاب کنید.

مرحله بعد، از شما خواسته می شود تا به MonsterInsights اجازه دسترسی به اکانتGoogle Analytics خود بدهید.

روی دکمه allow کلیک کنید تا ادامه دهید.

مرحله نهایی این است که پروفایلی را انتخاب کنید که می خواهید روی آن نظارت و ردیابی کنید. شما در این جا باید وب سایت خود را نتخاب کنید و روی دکمه "Complete Authentication" کلیک نمایید تا ادامه دهید.

MonsterInsights حالا Google Analytics را در وب سایت تان نصب خواهد کرد. بعد از آن از شما خواسته می شود تا تنظیمات پیشنهادی را برای وب سایت خود انتخاب کنید.

تنظیمات پیش فرض برای بیشتر وب سایت ها جواب می دهد. اگر از یک پلاگین پیوند وابسته (Affiliate link plugin) استفاده می کنید پس نیاز دارید تا مسیری را به پروسه پنهان سازی لینک های وابسته خود اضافه کنید. این امر به شما اجازه می دهد تا در Google Analytics، بتوانید روی لینک های وابسته نظارت داشته باشید.

روی دکمه Save and Continue کلیک کنید تا تنظیمات تان را ذخیره نمایید.

سپس، MonsterInsights به شما موارد افزودنی پولی را نشان می دهد که می توانید در صورتی که به نسخه Pro ارتقاء یافتید، از آن ها استفاده نمایید. شما به سادگی می توانید روی دکمه Save and Continue کلیک نمایید تا از این مرحله بگذرید.

بعد از آن، از شما خواسته می شود تا پلاگین WPForms را نصب کنید، که بهترین پلاگین فرم تماس وردپرس می باشد. شما می توانید آن را نصب کنید و یا به سادگی روی "Skip this Step" کلیک نمایید.

این ها همه مواردی بود که نشان می دهد به طور موفقیت آمیزی Google Analytics خود را در سایت وردپرس نصب و تنظیم کرده اید. به یاد داشته باشید که به این ترتیب، گاهی اوقات قبل از نشان دادن آمارهایی به شما، اندکی طول می کشد تا Google Analytics بارگیری شود.

بهترین مورد درباره MonsterInsights این است که شما می توانید گزارشات Google Analytics خود را در داشبورد وردپرس تان مشاهده کنید. به سادگی صفحه Insights و سپس Reports را بازدید کنید تا مرور کلی از اطلاعاتی آنالیزی خود داشته باشید.

 

  1. پلاگین Insert Headers and Footers

این روش به اندازه MonsterInsights خوب نیست، زیرا نمی توانید تنظیمات ردیابی پیشرفته ای را انجام دهید و شما هم چنین نمی توانید اطلاعات گوگل آنالیتیکس را در داشبورد وردپرس خود مشاهده نمایید.

ابتدا، شما باید پلاگین Insert Headers and Footers را نصب و فعال کنید.

بعد از فعال سازی، شما باید صفحات Settings، Insert Headers and Footers را بازدید کنید. در این جا شما باید کد Google Analytics خود را پیست کنید که از قبل در مرحله چهار در بخش تیتر کپی کرده بودید.

فراموش نکنید که روی دکمه Save Changes  کلیک کنید تا تنظیمات خود را ذخیره کنید.

به همین سادگی، شما گوگل آنالیتیکس را در وب سایت خود نصب کرده اید.

 

  1. Google Analytics را در تم وردپرس نصب کنید

این روش برای کاربران پیشرفته ای است که با برنامه نویسی آشنا می باشند. این مورد تا حدودی غیر قابل اعتماد است، زیرا برنامه نویسی شما در صورتی که تم را تغییر دهید و یا بروزرسانی کنید، ناپدید می شود. ما در بیشتر موارد استفاده از این روش را پیشنهاد نمی کنیم.

 

4 - برنامه نویسی را در فایل header.php اضافه کنید

به سادگی فایل header.php را در تم وردپرس خود اصلاح کنید و برنامه نویسی که در مرحله چهار کپی کرده بودید را بعد از تگجایگذاری کنید.

فراموش نکنید که تغییرات را ذخیره کنید و فایل را دوباره در سرور خود آپلود کنید.

 

5 - کد ردیابی را با Functions File اضافه کنید

شما هم چنین می توانید کد ردیابی Google Analytics را به Functions File WordPress اضافه کنید. این مورد سپس به طور اتوماتیک کد ردیابی را به هر صفحه از وب سایت وردپرس تان وارد می کند.

شما باید این کد را به فایل functions.php تم خود اضافه نمایید:

 

 

<?php
add_action('wp_head', 'wpb_add_googleanalytics');
function wpb_add_googleanalytics() { ?>
 
// Paste your Google Analytics code from Step 4 here
 
<?php } ?>

 

مشاهده گزارشات در وب سایت Google Analytics

گوگل آنالیتیکس می تواند اطلاعات ارزشمندی را بر اساس آمارهایی که از شما جمع آوری نموده است، نشان دهد. شما می توانید این اطلاعات را توسط داشبورد Google Analytics مشاهده کنید.

شما گزارشات Google Analytics را در ستون سمت چپ مشاهده می نمایید. هر بخش به تب های مختلفی تقسیم شده است و کلیک کردن روی یک تب می تواند به شما گزینه های بیشتری نشان دهد.

  • Real-time. این گزارش به شما ترافیک وب سایت تان را در همان لحظه نشان می دهد.
  • Audience. این تب به شما گزارشاتی را نشان می دهد که باعث می شود تا کاربران خود را درک کنید.
  • Acquisition: این گزارشات این که کاربران شما از کجا می آیند را مشخص می کند.
  • Conversion. این گزارشات نشان دهنده این است که چقدر خوب در راستای اهداف خود کار می کنید.

 

استفاده بیشتر از Google Analytics

Google Analytics یک ابزار به طرز باورنکردنی قدرتمند است که ویژگی های حیرت انگیز بسیاری دارد. برخی از این ها کاملا آشکار و برای استفاده ساده می باشند، برخی دیگر نیاز به تنظیمات بیشتری دارند.

 

Google Analytics با گوگل سرچ کنسول (قبلا به عنوان Google Webmaster Tools شناخته می شد) به بهترین وجه ممکن کار می کند. این امر به شما اجازه می دهد تا ببینید که وب سایت شما در نتایج جستجو چگونه عمل می نماید.

امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا یاد بگیرید چگونه Google Analytics را در وردپرس نصب کنید.

 

هم اکنون شما میتوانید آموزش کامل و رایگان گوگل آنالیتیکس را در سایت الگوها مشاهده نمایید. مشاهده آموزش

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • آیا تنها ابزار گوگل آنالیتیکس خوب است؟

    به جرات می توان گفت بله. این ابزار ارائه داده شده از طرف گوگل می تواند تمامی نیازهای شما را در مورد آمارهای وب سایت و تجزیه و تحلیل آنها برطرف نماید

  • آیا آموزش گوگل آنالیتیکس در سایت الگوها کامل است؟

    ما سعی نموده ایم در این آموزش کامل 8 ساعته در مورد تمامی بخش های این ابزار همراه با تجزیه و تحلیل های لازم نیز صحبت کنیم و شما را با بخش های پنهان آن آشنا نماییم.

  • آیا این ابزار در مورد Google Ads هم اطلاعاتی را می دهد؟

    بله. شما اگر حساب کاربری Google Ads را به این ابزار متصل نمایید, اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار شما قرار می دهد. در این آموزش در مورد آنها و نحوه استفاده از آنها صحبت شده است.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...

آموزش های مرتبط با مقاله