با 7 عدد از محبوب ترین موتورهای جستجو در دنیا آشنا شوید

سئو
با 7 عدد از محبوب ترین موتورهای جستجو در دنیا آشنا شوید
  • 14 اسفند 1398
  • 1852
  • 3

زمانی که می میخواهیم کار سئو را انجام دهیم, شاید به این فکر کنید که کدام موتور جستجو هز همه مهمتر است و من رو کدام موتور جستجو باید سرمایه گذاری کنم.

گاهی اوقات بهتر است چشم های خود را باز کنید و به فرصت های متعدد دیگری که در اطراف تان وجود دارند نگاه کنید، فرصت هایی که می توانند ترافیک وب سایت یا میزان تبدیل کاربران به مشتریان سایت شما را (Conversion) با کمترین زحمت و تلاش، بهبود دهند.

در این مقاله می خواهیم به هفت عدد از موتورهای جستجوی برتر (مطمئنا همیشه بیش از یک موتور جستجو محبوب وجود دارد) و هم چنین خلاصه ای از معایب و مزیت های هر یک از آن ها نگاهی بیندازیم.

 

Google

این موتور جستجو با بیش از 75 درصد از سهم بازار جستجو، اصلا نیازی به معرفی ندارد. بله ما درباره گوگل صحبت می کنیم. با این وجود، گوگل همیشه در صدر لیست های مربوط به موتورهای جستجو قرار دارد.

 

گوگل در ابتدا تحت عنوان یک پروژه تحقیقاتی در سال 1996 توسط Sergey Brin و Larry Page ساخته شد، آن ها در سال 1999 به Excite پیشنهاد کردند که موتور جستجوی خود را در ازای 750،000$ به فروش برسانند که البته این پیشنهاد رد شد و مورد قبول واقع نگرفت. هم اکنون شرکت مادر گوگل Alphabet حدود 650 بیلیون دلار ارزش دارد.

گوگل علاوه بر بهبود دادن و تقویت کردن نتایج جستجوی خود، هم چنین نتایج جستجو را برای بسیاری از مرورگرهای دیگر نیز فراهم می کند، از جمله Ask.com که یک دوره ای بسیار محبوب بود. 

 

معایب و مزیت ها

تمایل و گرایش فراگیر در سراسر دنیا رتبه خوب در نتایج گوگل، به طور واضح و مشخصی حجم عظیمی از ترافیک های این موتور جستجو را به اثبات می رساند. یک مورد منفی که در این جا وجود دارد این است که هر شخص یا هر وب سایت دیگری نیز این ترافیک را می خواهد و همین موضوع باعث شده است تا نتایج ارگانیک به یکی از پر رقابت ترین بخش ها تبدیل شود و جستجوهای پولی (Google Ads) در این مرورگر اغلب نسبت به دیگر وب سایت ها نیز گران تر می باشند.

به علاوه، بسیاری اعتقاد دارند که گوگل کاربران و جستجوکننده ها را از کلیک کردن در وب سایت ها باز می دارد و می خواهد آن ها را ترغیب کند تا به طور مستقیم در وب سایت گوگل نیازهای شان را تامین کنند و به اهداف شان دست یابند، گوگل این کار را با Featured Snippets، کاهش شمار نتایج ارگانیک قابل مشاهده در صفحه اول، افزایش نتایج جستجوی پولی و غیره انجام می دهد. همه این موضوعات باعث شده است که رقابت در این موتور جستجو بسیار گرانبها و گران قیمت شود.

 

Youtube

یوتیوب در سال 2005 توسط پیشکسوت های PayPal به وجود آمد که درست سال بعد توسط یک شرکت خریداری شد. آن شرکت، چیزی به جز گوگل نبود، گوگل با این کار کنترل دو موتور جستجو برتر در این لیست را به دست گرفت. 

یوتیوب هر ماه بیش از 1.5 بیلیون کاربر دریافت می کند که در وب سایت شان وارد می شوند و هم چنین هر روز بیش از 1 بیلیون ساعت ویدئو را به کاربران ارائه می دارد.

اگر درباره این که اولین ویدئویی که در یوتیوب بارگذاری شد کنجکاو هستید (که بیش از 41 میلیون بازدید کسب کرد)، باید بگوییم که به کلیپ ویدئویی 19 ثانیه ای از بنیانگذار یوتیوب در باغ وحش مربوط می شود. البته این ویدئو دقیقا مانند اولین موزیک ویدئو موجود در MTV به نام "Video Killed The Radio Star" نبود، اما در هر صورت کار خود را به درستی انجام داد. 

 

معایب و مزیت ها

درست مانند گوگل، دلیل چنین حجم ترافیکی در موتور جستجوی یوتیوب بسیار واضح است، اما این موضوع واقعا برای سئو کارها چالش بزرگی محسوب می شود. 

اگر استفاده از یوتیوب به عنوان وسیله ای برای کسب ترافیک بیشتر به درستی و با موفقیت انجام شود، نمی توان تاثیری که بر سئو می گذارد را نادیده گرفت. در هر صورت، با توجه به این که بالای 300 ساعت ویدئو در هر دقیقه در یوتیوب آپلود می شود، واقعا پایدار و برجسته بودن میان افراد و وب سایت ها یا ویدئوهای دیگر، سخت و چالش برانگیز است.

با توجه به گزینه های پولی و غیر رایگان موجود در سیستم Google Ads، رقابت در موتور جستجوی یوتیوب نیز بسیار گران قیمت و هزینه بر است. 

با توجه به موارد گفته شده، اگر می توانید توجه مخاطبین مد نظرتان را توسط کمپین های شگفت انگیزی (به عنوان مثال در این زمینه، می توان GpPro و Blendtec را نام برد) جلب کنید، مطمئنا می توانید با یک روش ساده و ارزان، به طرز باورنکردنی قابل مشاهده و در دسترس باشید. 

 

Amazon

Amazon در سال 1995 راه اندازی شد و بنابراین به عنوان یکی از اولین شرکت های بزرگی که محصولاتی را به صورت آنلاین در معرض فروش قرار می دهد، در نظر گرفته می شود. آن ها ابتدا فروش کتاب را به صورت اینترنتی آغاز کردند، اما به سرعت حوزه کاری خود را بسط دادند. در سال 1999، بنیانگذار Jeff Bezos برای این که خرید آنلاین را برای مردم راحت، آمازون را ایجاد کرد و جایزه Time, s Person Of The Year را دریافت نمود. 

به این ترتیب بود که Amazon بسیار موفق شد و سال پیش بود که بیش از نیمی از جستجوها با هدف خرید آنلاین در Aamzon انجام شد، نه در گوگل. این موضوع را با دستیابی به تمامی غذاها، به مزیت های موتور جستجوی Amazon اضافه کنید. همین موضوع باعث شده است تا کاربران به غذاهای تازه و مرغوب دسترسی داشته باشند. یکی از مواردی که می توانیم مطمئن باشیم که در Aamzon روز به روز پیشرفت می کند، همین گزینه ارائه بهترین و مرغوب ترین غذاها به کاربران می باشد. 

 

معایب و مزیت ها

مزیت های این موتور جستجو درست مانند گوگل آشکار و واضح است. به طور مثال اگر وسایل و ابزارهایی به رنگ آبی می فروشید و می خواهید آن ها را در جایی در معرض نمایش بگذارید که مردم به دنبال آن ها هستند، پس Aamzon بهترین گزینه برای شما می باشد.

در حقیقت، برخی افراد اعتقاد دارند که داشتن محتواهای عالی و مفید می تواند به وب سایت شما کمک کند تا رتبه خوبی در نتایج جستجوی گوگل به دست آورید و افرادی را به خود جذب کنید که به طور مثال به دنبال ابزارها و وسایل آبی رنگی که می فروشید، می باشند. اما در Amazon، شما زمانی که کاربران به مشتریان تبدیل می شوند، در آن جا حضور ندارید. 

عیبی که در این موتور جستجو وجود دارد این است که رقابت در آن بسیار شدید است، زیرا مقایسه قیمت و دیگر جزئیات محصولات در برابر محصولات رقیب بسیار ساده است و هم چنین توجه داشته باشید که هزینه فروش محصولات و سرویس ها در حال حاضر در چنین موتور جستجویی واقعا بالا است.

اگر محصول منحصر به فردی ندارید، موفق شدن و دیده شدن در Amazon بسیار سخت و دشوار است، زیرا میزان بازدید و فروش برای رتبه بندی در این موتور جستجو بسیار حائز اهمیت می باشد. به همین دلیل، شرکت های مشهور و محبوب با محصولات خوب و شهرت عالی می توانند همیشه جایگاه خوبی در Amazon داشته باشند. 

در آمازون تبلیغات پولی یا همان CPC هم وجود دارد که شما میتوانید بر روی آنها رقابت کنید البته این نوع تبلیغات در آمازون نیز گران قیمت است.

خیلی زود است تا بگوییم که Alexa روی جستجوها و فروش ها تاثیر می گذارد، اما این یک موضوعی است که باید صبر کنیم و ببینیم که چه می شود.

 

Facebook

همان طور که می دانیم، در سال 2006 فیس بوک به وجود آمد. این سیستم عامل از 2004 به بعد، تنها توسط دانش آموزان در دسترس بود و از سال 2006 برای استفاده در سراسر دنیا توسط تمامی مردم در دسترس قرار گرفت. 

زمانی که به موتورهای جستجو فکر می کنیم، پروسه رشد فیس بوک خیلی طبیعی و نرمال به نظر نمی رسد، در هر صورت، سال گذشته جستجوهای فیس بوک از مرز 2 بیلیون گذشت و به این ترتیب از Bing نیز پیشی گرفت. 

با بیش از 1.5 میلیون بازدید کننده ای که هر ماه وارد این موتور جستجو می شوند، فیس بوک به تجارت ها و تبلیغ کننده ها امکان دسترسی به بازار مد نظرشان را فراهم می کند و باعث می شود تا آن ها در کنار مردم در هر جایی که هستند حضور داشته باشند، حتی زمانی که کار نمی کنند، این موضوع به این معنا است تجارت ها و تبلیغ کنندها در شرایط بهتری قرار می گیرند و کاربران و مردم بهتر می تواند آن ها را دنبال کنند و حتی اگر پیشنهادات و مواردی که ارائه می کنید مورد علاقه شان باشند، ممکن است با شما نیز ارتباط برقرار نمایند. 

 

معایب و مزیت ها

بسیار واضح و مشخص است که فیس بوک به عنوان بزرگ ترین سیستم عامل حرفه ای، یک پایگاه کاربری محسوب می شود که این موضوع البته درباره بیشتر سیستم عامل های دیگر نیز صدق می کند. البته این پایگاه داده می تواند یک عیب نیز محسوب شود: قیمت ها.

بسته به این که مخاطبین مورد هدف تان چه کسانی می باشند، قیمت ها به ازای هر کلیک، چندین دلار است که شاید نسبت به Google Ads ارزان تر به نظر برسد، اما به نوبه خود نیز هنوز گران قیمت به شمار می رود. برخی نیز اعتقاد دارند که ترافیک موجود در فیس بوک خیلی هم هدفمند نمی باشد. 

البته در این جا یک مزیت و عیب دیگری به فیس بوک وارد است: در حالی که ترافیک در سیستم جستجوی AdWords بر اساس عبارت های جستجو مرتبط (حداقل در گوگل) به دست می آید، اما بسیاری از تبلیغات فیس بوک به عناوین شغلی، مکان های جغرافیایی، علاقه مندی ها و دیگر داده های دموگرافیک بستگی دارد. شما در این سیستم عامل می توانید معیار مرتبط بودن عبارت جستجو را کنار بگذارید، اما در هر صورت فیس بوک یک رسانه عالی برای قرار گرفتن در معرض دید مردم می باشد، جایی که آن ها اصلا به دنبال فرد یا تجارتی مانند شما نیستند.

آیا می خواهید محصول جدیدی را راه اندازی کنید؟ به طور مثال، آیا می خواهید کتاب الکترونیکی جدید خود را در معرض دید سئوکاران حرفه ای قرار دهید که ممکن است اصلا به دنبال "کتاب الکترونیکی برای سئو وب سایت" نباشند؟ فیس بوک در این زمینه انعطاف پذیری بسیار مهیا می نماید. 

در حالی که ترافیک ارگانیک آن ها در چند سال اخیر به طور چشمگیری افت داشته است، اما فیس بوک هم چنان می تواند یک منبع منسجم و پایدار از ترافیک های غیر پولی و رایگان به شمار برود. این موضوع باعث می شود تا از میزان وفاداری به برند خود آگاه شوید و هم چنین مطمئن می شوید که محتواهای بسیار خوبی را فراهم می کنید که به طور مداوم کاربران و مخاطبین تان را سرگرم می نمایید، همه این ها برای رتبه بندی و سئو وب سایت به صورت ارگانیک واقعا کلیدی و ضروری به شمار می آیند.

 

Bing

نتیجه واکنش مایکروسافت به موفقیت و محبوبیت گوگل به این موضوع ختم گردید که Bing جایگزین MSN Search شد. این موتور جستجو تنها با 8.4 درصد از سهم بازار جستجو آغاز به کار کرد، آن ها به سرعت به مرز 10 درصد رسیدند و سپس در یک معامله ای که به منظور تقویت جستجوهای Yahoo بین دو طرفین بسته شد، این درصد را به 28.1 افزایش دادند. در سال 2016، آن ها گزینه ای به نام AOL را به وب سایت هایی که در نتایج جستجو نشان می دادند، اضافه کردند. 

همین موردی که اضافه شد موجب گردید که Bing به یک مدعی واقعی در بازار جستجو تبدیل شود. آخرین و جدیدترین داده ها از مایکروسافت نشان می دهد که آن ها حالا درصد جستجوهای خود را در ایالات متحده آمریکا به 33 رسانده اند.

Bing اخیرا در فضای تبلیغاتی به منظور رقابت با گوگل، کارهای بسیاری انجام داده است، ویژگی و گزینه های بسیاری را به Bing Ads افزوده است- از بهبود عملکرد تبلیغات ورودی در AdWords تا ایجاد تغییراتی برای تطابق و هماهنگی کلمات کلیدی- هم چنین اخیرا گزارش ها نشان می دهد که آن ها موتور جستجوی خود را بهبود داده اند تا به این ترتیب، سیستم های شان بر اساس آخرین استاندارد های روز دنیا باشند و هم چنین به مدیرانی که با AdWords آشنایی دارند، در اجرا و عملکرد سیستم های شان کمک می کنند.

 

معایب و مزیت ها

در حالی که Bing از سهم بازار جستجویی که گوگل دارد، برخوردار نیست، اما در بسیاری از بازارها از جمله U.S و U.K تحسین برانگیز است. 

به طور ارگانیک، الگوریتم های آن ها به اندازه گوگل پیشرفته و سطح بالا نیست، همین موضوع درک آن ها را ساده و قابل پیش بینی نموده است و موجب شده است تا بهینه سازی و افزایش سئو سایت در این موتور جستجو بسیار ساده و راحت به نظر برسد. در حالی که این شرایط همیشگی نخواهد بود، اما حداقل می توانیم چنین وضعیتی را برای چند سال دیگر نیز به همین منوال پیش بینی کنیم. 

به دلیل ترافیک های پایین Bing، سئوکاران کمتری برای کسب رتبه اول نتایج جستجو و مطالعه کردن الگوریتم هایی که ROI (بازگشت سود از سرمایه) خوب و عالی را مهیا می کنند، سعی و تلاش و رقابت می نمایند. 

و اما در ارتباط با تبلیغات، سیستم های پیشرفته کمتری در این موتور جستجو وجود دارد تا با آن کار کنید، در هر صورت، Bing به طور آشکاری به سرعت و روز به روز پیشرفت می کند. به دلیل حجم پایین و سادگی در تنظیمات کمپین های AdWords کنونی، ترافیک کمتری در Bing وجود دارد که همین موضوع میزان CPC را به شدت کاهش می دهد.

توجه: صحبت هایی که شد به این معنی نیست که کمپین های AdWords خود را در Bing کپی کنید و فکر کنید کارتان تمام شده است. هر موتور جستجویی نیاز دارد تا به منظور CPC و دموگرافیک خود (مخاطبین مورد نظر)، مدیریت و کنترل شود (همین موضوع میزان تبدیل مخاطبین به مشتریان مختلف و مواردی از این قبیل را به وجود می آورد). با تمام این وجود، کپی کردن کمپین ها می تواند به طور گسترده ای پروسه تنظیمات شما را سرعت ببخشد. 

 

Baidu

Baidu در سال 2000 تاسیس شد که موتور جستجوی با سهم 82 درصدی در بازار چین می باشد، جایی که گوگل 0.61  درصد و Bing 0.37 درصد را از آن خود کرده است. 

آن ها سرمایه گذاری های کلانی را به AI یا هوش مصنوعی اختصاص می دهند و ساختاری را به وجود می آورند که تمامی وب سایت ها باید مطابق با آن عمل کنند و یا حداقل با آن مقابله نمایند تا این موضوع مشخص شود که چه شرکت هایی (مانند NVIDIA) مزیت های رقابتی و اقتصادی (پولی) دارد.

خارج از چین، Baidu هم چنان تاثیر خود را حفظ کرده است. در کشور چین، Baidu روزانه 3.3 بیلیون جستجو دریافت می کند. 

 

معایب و مزیت ها

عیبی که به Baidu وارد است این می باشد که تنها به یک بازار دسترسی دارد. مزیت این موضوع نیز این است که این بازاری که Baidu به آن دسترسی دارد، بسیار عظیم و گسترده می باشد. 

با توجه به موارد گرفته شده، بسیار ضروری است تا این موضوع را درک کنید که دسترسی به بازار چینی ها مانند دسترسی به موارد دیگر نیست (این موضوع واقعا برای سئو بین المللی  وجه خوبی ندارد). موارد بصری، محتواهای متنی و پروسه های کاری آن ها کاملا متفاوت است و Google Translate نیز به شما کمکی نمی کند تا مشتری را به سمت خود جلب کنید. 

برای دسترسی به بازار چینی ها توسط Baidu، شما نیاز به افرادی دارید که به زبان آن ها صحبت می کنند و با بازاریابی در فرهنگ آن ها آشنایی دارند (نه یک فرد عادی در تیم های بازاریابی که در کشور شما تحصیل کرده است و با زبان شما صحبت می کند).

به طور کلی، الگوریتم های ارگانیک این مورتور جستجو بسیار ساده تر از گوگل می باشد و سیستم پولی آن ها زمانی که تنظیمات مورد نظر را انجام دادید، بسیار ساده است، اما همین تنظیمات در صورتی که در خارج از چین زندگی کنید، بسیار سخت می شود.

 

Yandex

ریشه Yandex به پروژه ای باز می گردد که توسط دو برنامه نویس روسی آغاز به کار کرد تا ثبت اختراعات شرکت Arkadia در سال 1999 را طبقه بندی نمایند.

عبارت Yandex نیز در سال 1993 به منظور "Yet Another iNDEXer" نام گذاری و مورد قبول واقع شد. دامنه Yandex.ru در سال 1997 راه اندازی شد. 

در سال 2011، آن ها در بورس اوراق بهادار در نیویورک در معرض دید عموم مردم قرار گرفتند که IPO  31 بیلیون دلاری داشتند که همین موضوع آن ها را به دومین رتبه برتر در آن زمان (درست بعد از گوگل) تبدیل نمود. Yandex اخیرا بیش از نیمی از جستجوها را در روسیه از آن خود کرده است. 

 

معایب و مزیت ها

درست مانند دیگر موتورهای جستجو کوچک تر (در مقایسه با گوگل حداقل)، ترافیک کمتری در Yandex وجود دارد، اما رقابت هم به صورت ارگانیک و هم به صورت پولی، بسیار پایین است. الگوریتم هایی که توسط Yandex مورد استفاده قرار می گیرد، نسبت به گوگل خیلی پیشرفته و سطح بالا نیست، از این رو ارزیابی و بهینه سازی کردن و افزایش سئو وب سایت در آن ها ساده است. 

و حالا خبر بد: در حالی که الگوریتم های Yandex نسبت به گوگل سطح بالا و پیشرفته نیست، اما دارای عواملی می باشند که کار را برای افراد خارج از این کشور سخت می سازد- از جمله محبوبیت و کاربرد بسیار بالا در منطقه جغرافیایی مورد نظر. 

سیستم پولی در این موتور جستجو بسیار انعطاف پذیرتر است و در مقایسه با Google، Facebook و Bing، قیمت های موجود در Yandex به ازای هر کلیک ارزان تر است. برای مثال، در ایالات متحده آمریکا، رتبه یک نتایج جستجو برای کلمه "Casino" می تواند 55 دلار به ازای هر کلیک هزینه بر دارد که این مبلغ برای Yandex تنها 0.80 دلار می باشد. البته این کلمه انگلیسی است، اما حتی معادل روسیه ای آن یعنی "казино" تنها 1.02 دلار هزینه دارد.

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • آیا موتورهای جستجو دستورالعمل های سئو خود را معرفی میکنند؟

    قبلا خیلی اطلاعات کمی می دانند ولی امروزه اطلاعات خوبی میدهند. به عنوان مثال گوگل در بخش Google Webmaster Guideline و موتور جستجوی Bing در بخش Bing Webmaster Guideline اطلاعات خوبی را در زمینه استانداردهای سئو در اختیار شما قرار میدهند.

  • برای کار سئو باید از کجا شروع کنیم؟

    این کاملا بستگی به هدف شما دارد ولی مهم این است که آموزش خوب سئو را پیدا نموده و آن را دقیق دنبال کنید و بر روی سایت خود پیاده سازی نمایید. 

  • آیا امکان سریع نتیجه گرفتن در گوگل وجود دارد؟

    اگر به دنبال سریع نتیجه گرفتن میباشد میتوانید در ابتدا بر روی کلمات کلیدی بلندتر که به نام Long-tail Keyword شناخته می شوند سرمایه گذاری نمایید تا بتوانید میزان ورودی کاربران را به سایت خود افزایش دهید.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...