فصل پنجم – سئو داخلی ( On-Page )

( کد: OL9 )

مدرس: داریوش ببریان
من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طر...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82

  • مدت زمان آموزش 10 ساعت و 15 دقیقه
  • حجم فایل آموزش 2.2 GB
  • زبان آموزش فارسی
  • تعداد درس ها 18 درس
  • سطح آموزش (متوسط)
  • تاریخ بروزرسانی 1400 /12 /24
  • دانلود سیلابس
برای مشاهده لینک دانلود و یا خرید آموزش ابتدا باید ثبت نام نمایید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.
توضیحات بیشتری از " فصل پنجم – سئو داخلی ( On-Page ) "

اگر بخواهیم مستقیما سئو را دسته بندی کنیم و یا بگوییم که چگونه میتوانیم کار سئو خوب و بی نقصی را انجام دهیم و یا اینکه چطور میتوانیم تمامی کارها و وظایفی که باید در سئو انجام دهیم (چک لیست سئو) را کامل کنیم, باید در 2 قسمت اصلی و عمده فعالیت کنیم. این 2 قسمت عبارتند از:

  1. سئو داخلی سایت (On-page SEO)
  2. سئو خارجی سایت (Off-page SEO)

در ابتدا اجازه دهید کمی در مورد سئو خارجی صحبت کنیم و از این مطلب عبور کنیم به دلیل اینکه آموزش ویدئویی که در این صفحه برای شما در نظر گرفته شده است در زمینه سئو داخلی میباشد. 

 

سئو خارجی (Off-page SEO) چیست؟

سئو خارجی off page seo

به تمامی کارهای سئو که عموما خارج از سایت انجام میپذیرد و شاید خود صاحب سایت و فرد سئو کار کنترل زیادی بر روی آن نداشته باشد گفته می شود. شاید اوج انجام کارهای سئو در زمینه سئو خارجی, همان ایجاد نمودن بک لینک در سایت های دیگر و پروسه انجام آن باشد. مطمئنا برای انجام دادن بک لینک, شما باید کلمات کلیدی را ایجاد نموده و آن را به بهترین شکل در بک لینک ها قرار دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه میکنیم دموی آموزشی فصل 8 پکیج آموزشی سئو "کمپین ایجاد نمودن بک لینک را مشاهده نمایید و ویدئوی آموزشی آن را به صورت کامل مشاهده نمایید.

---دموی ویدئو آموزشی

 

سئو داخلی (On-page SEO) چیست؟

 به مجموعه فعالیت های سئو گفته میشود که عموما و عمدتا در داخل سایت و صفحات سایت اتفاق میافتد و خوشبختانه در این زمینه هم طراح و برنامه نویس های سایت و هم سئو کار سایت کنترل کامل و 100% میتواند بر روی تمامی بخش های سایت داشته باشند. بنابراین در همین ابتدا نتیجه میگیریم که سئو داخلی بسیار مهم است و در چک لیست انجام کارهای سئو, باید در ابتدا قرار بگیرد.

باید این را بدانیم که چک لیست کارهایی که باید برای on-page seo انجام دهیم گسترده میباشد و به 1 یا 2 مورد ختم نمیشود. بنابراین برای انجام کارهای سئو به صورت داخلی نباید کار را به لحظات پایانی و انتهایی مراحل طراحی سایت و برنامه نویسی موکول کرد.

یکی از اشتباهاتی که بسیاری از افراد مخصوصا صاحبان سایت هایی که اطلاعات چندانی از سئو و اهمیت آن در موفقیت شدن سایت ندارند, این است که نمیتوانند به گروه طراحی سایت و برنامه نویسی خود این مطلب را متذکر شوند که در همان ابتدای کار طراحی و نه حتی برنامه نویسی, باید کارهای سئو و چک لیستی که برای سئو در نظر دارند را پیاده سازی نمایند و صرفا طراحی کردن یک سایت و برنامه نویسی آن به تنهایی برای موفقیت سایت لازم و ضروری نیست.

 اجازه بدهید نقش هر یکی از اعضای تشکیل دهنده وب سایت از ابتدا تا انتها را خدمت شما معرفی کنم و از نگاه انجام کارهای سئو داخلی به آنها نگاه دقیقتری داشته باشیم.

1 - طراح گرافیست سایت

طراح گرافیک برای سئو

همانطور که از نام و فعالیت کاری این فرد مشخص است, وظیفه ایجاد نمودن گرافیک سایت از ابتدا را بر عهده دارد. این فرد باید با نرم افزارهایی مانند Photoshop آشنایی کافی را داشته باشد و همه چیز را به صورت بصری بتواند بر روی نرم افزار پیاده سازی نماید و ارتباط تنگاتنگی حتی برای افراد دیگر گروه داشته باشند. این فرد در ابتدا نقش چندانی در سئو سایت چه به صورت خارجی و یا داخلی ندارد ولی در آینده و در بحث بهینه سازی تصاویر سایت و بهینه سازی سرعت سایت, نقش پر رنگ تری میتواند در سئو داخلی سایت ایفا نماید.

2 - طراحی سایت

طراح سایت برای سئو سایت

این فرد یا افراد در حقیقت همان کسانی هستند که طرح گرافیکی را توسط کدنویسی های خود به سایت تبدیل میکنند و میتوانیم بگوییم که سئو از همین جا شروع میشود. یعنی زمانی که کدهای HTML که تشکیل دهنده تمامی سایت های دنیا هستند در سایت در حال پیاده سازی است, در حقیقت در حال انجام سئو داخلی سایت هستیم و این فرد باید با اصول درست نوشتن کدهای HTML و سریع لود شدن سایت و ارتباط آن با سئو داخلی و سئو کلی سایت اطلاعات و تجربه خوبی داشته باشد.

3 - برنامه نویس سایت

برنامه نویسی سایت برای سئو

این فرد وظیفه برنامه نویسی و دادن روح به وب سایت طراحی شده در مرحله قبل را بر عهده دارد و بر روی HTML میتواند برنامه ها و کدهایی مانند PHP یا ASP و ... را پیاده سازی نماید. این فرد هم دقیقا مانند نفر قبلی باید با تکنیک های سئو داخلی و سئو کلی سایت آشنایی تمام عیار داشته باشد و به هر صورتی که دلش خواست برنامه نویسی نکند مخصوصا در جاهای حساسی مانند URL صفحات و بخش های دیگر که برای سئو داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است.

4 - سئو کار

نقش سئو کارها در سئو داخلی سایت

همانطور که از نام شغلی این فرد مشخص است, وظیفه سئو سایت را بر عهده دارد و این فرد نه فقط سئو داخلی بلکه باید با تمامی ابعاد سئو آشنایی و تسلط کافی را داشته باشد. از دیدگاه افراد متخصص, این فرد از همان روز های ابتدایی طراحی و برنامه نویسی سایت باید در کنار گروه باشد. البته ممکن است وظایف سئو بین افراد طراح و برنامه نویس تقسیم شود که همان مواردی بود که در آیتم های قبلی به آن اشاره شد.

 البته افراد دیگری هم ممکن است در این گروه وجود داشته باشند که از بیان آنها خوداری میکنیم و بررسی آنها را به خود شما واگذار میکنیم.

بسیار عالی. برگردیم به سئو داخلی سایت.

در این آموزش ویدئویی که هم اکنون نزدیک به 11 ساعت میباشد, در مورد تمامی بخش هایی که ارتباط به سئوی داخلی سایت دارد برایتان صحبت کرده ایم که تمامی موارد آموزشی آن را در ادامه همین مقاله خدمت شما توضیح خواهیم داد.

 درس یکم : دامنه (Domain)

- زمان آموزش : 37دقیقه

 دامنه و انتخاب آن همیشه برای بسیاری از افرادی که میخواهند سایتی را راه اندازی نمایند و بر روی آن سایت سرمایه گذاری کنند, یکی از چالش برانگیز ترین قسمت ها میباشد. التبه به یاد داشته باشید که دامنه هم جزئی از ساختار سایت محسوب میشود و میتوان دید سئو داخلی سایت را به آن داشت.

در حقیقت دامنه یا همان بخشی از URL سایت است که کابران در آینده به آن رجوع خواهند کرد و از دید دیگر نامی میباشد که سایت شما با آن شناخته میشود.

یکی از اتفاقات دیگر که میتوان در انتخاب دامنه خوب برای سایت انجام داد این است که میتوان بر روی برند سازی کار کرد تا کاربران به راحتی در موتورهای جستجو نام برند شما را تایپ نمایند و به سایت شما در سریعترین زمان ممکن است دسترسی داشته باشند.

به مثال زیر توجه کنید:

https://olgoha.com

خوب آدرس بالا دقیقا دامنه یک سایت میباشد و از بخش های مختلفی تشکیل شده است که در زمانی که به فکر راه اندازی سایت هستید و قرار است کار طراحی و برنامه نویسی را برای آن انجام دهید, تفکر در مورد برخی از این بخش ها بسیار اهمیت دارد.

ما در ویدئوی آموزشی و در درس اول فصل "سئوی داخلی" کاملا این موارد را برای شما شرح داده ایم و حتی ارتباط آن را با سئوی سایت مشخص کرده ایم. ولی اجازه دهید نگاهی گذرا به بخش های یک دامنه بیاندازیم. به یاد داشته باشید که به صورت تخصصی دامنه از سمت راست خوانده میشود.

آناتومی دامنه برای سئو داخلی

1 - TLD : این بخش اولین قسمت در ساختار یک دامنه است و معمولا وب سایت ها با com شناخته میشوند. ولی به جای com میتوان از Tol-Level Domain یا همان TLDهای دیگر هم استفاده نمود مانند ir یا net و غیره

2 - Domain Name : این بخش همان قسمتی است که شما باید ساعت ها و روزها به فکر انتخاب یک نام خوب برای وب سایت خود باشید و تمامی زوایا در انتخاب یک اسم را در نظر داشته باشید. برای انتخاب نام برای سایت باید فاکتورهای زیادی را در نظر بگیرید که در کنار این فصل و آموزش ویدئویی, مقاله های زیر میتواند در این زمینه به شما کمک زیادی نمایند و دید شما را باز نمایند:

 3 - پروتکل : این بخش عموما ثابت میباشد و در برخی از مواقع میتواند تفاوت هایی با سایت های دیگرداشته باشد. در زمان راه اندازی سایت و انتخاب نام مناسب برای سایت, نیازی نیست که اسمی را برای این قسمت انتخاب نمایید و بدانید که عموما وب سایت ها یا از پروتکل HTTP استفاده میکنند و یا از پروتکل HTTPs.

تفاوت آنها در این است که وب سایتی که از پروتکل http استفاده نماید به لحاظ امنیتی ضعف هایی دارد و اطلاعات کاربران مانند اطلاعات خرید و نام کاربری و کلمه عبور آنها ممکن است در معرض خطر قرار بگیرند و در نقطه مقابل وب سایت هایی که از پروتکل https استفاده نمایند کاملا دارای امنیت هستند. به یاد داشته باشید که امروزه داشتن SSL که همان پروتکل HTTPs را به همراه خواهد داشت, جزء فاکتورهای سئو تلقی میشوند. برای اینکه در زمینه گرفتن SSL اطلاعات خوبی را داشته باشید میتوانید آموزش ابزار Google Lighthouse را مشاهده نمایید.

 

درس دوم : چگونه یک دامنه خوب انتخاب کنیم

- زمان آموزش : 25 دقیقه

در آموزش ویدئوی قبلی کاملا با ساختار URL و مخصوصا آدرس وب سایت یا دامنه وب سایت آشنا شدید. حالا وقت این رسیده است تا در راستای سئو داخلی (On-page SEO) بتوانیم نامی منحصر به فرد با رعایت قوانین و استانداردهایی را برای سایت انتخاب نماییم که میتواند به سئو سایت هم به نوعی ارتباط داشته باشد.

همانطور که در زمان انتخاب کردن هر نامی مانند نام فرزند و ... تمامی جوانب را در نظر میگیریم تا خطایی در این زمینه انجام ندهیم, انتخاب کردن نام سایت هم مستثنی از این قاعده نمیباشد. به یاد داشته باشید که اگر در زمان انتخاب کردن نام سایت تمامی جوانب در نظر گرفته نشود, شاید برگشت به گذشته و انتخاب نام دیگر اصلا امکان پذیر و منطقی نباشد.

به یاد داشته باشید زمانی که اسمی را برای سایت خود در نظر میگیرد, به عنوان مثال "olgoha.com", طبیعتا تمامی برنامه ها ی شما در آینده بر روی این نام متمرکز شده است. مانند:

  1. معرفی سایت در شبکه های اجتماعی
  2. قرار دادن بک لینک سایت در سایت های دیگر
  3. آشنایی افراد و کاربران شما در دراز مدت با این نام
  4. Index شدن صفحات سایت توسط موتورهای جستجو مانند Google
  5. ایجاد نمودن لینک های داخلی در سایت

و بسیاری دیگر از موارد. بنابراین فرض کنید که 2 سال از انتخاب نام سایت شما گذشته است و شما تمامی این کارها را انجام داده اید و سپس به این نتیجه میرسید که نام سایت خود را باید عوض نمایید!!!! حتی فکرش هم میتواند وحشتناک باشد !!!!!!!!!!!!!

در این آموزش ویدئویی در این فصل, کامل شما را با این استانداردها و قواعد آشنا نموده تا در زمان مورد نظر بتوانید بهترین تصمیم گیری را نمایید. به نوعی این درس میتواند مکمل درس قبلی که در زمینه ساختار Domain صحبت شده بود باشد.

مقاله هایی هم که در درس اول به حضورتان معرفی شد, در این بخش هم می تواند اطلاعات خوبی را در زمینه سئو داخلی در مورد Domain و ساختار آن در اختیارتان قرار دهد.

 

درس سوم : "ساختار URL" در سئو داخلی

- زمان آموزش : 26 دقیقه

 اما شاید در ابتدا سوالی به ذهنتان بیاید که Domain مگه همان URL نیست.

خیر. Domain که در 2 درس قبلی در موردش به تفضیل صحبت کردیم, بخشی از URL میباشد. در حقیقت URL به تمامی آدرسی که شما در Address Bar مرورگر خود می بینید گفته میشود. از ابتدا تا انتها

همین الان میتوانید به URL همین صفحه ای که در حال مشاهده آن هستید نگاهی بیاندازید تا دقیقا معنا و مفهوم URL را متوجه شوید.

آناتومی URL برای سئو داخلی سایت

اگر Domain تنها 10% در سئوی داخلی سایت تاثیر گذار باشد, بخش URL میتواند 90% بر روی سئو داخلی سایت تاثیر گذار است. به دلیل اینکه شما در URL و مخصوصا بعد از Domain, میتوانید به نام صفحات و گروه بندی محصولات و آدرسی دهی فولدرها و .... دسترسی داشته باشید و آنها را ببینید و به آنها اشاره کنید. به مثال زیر توجه کنید:

https://olgoha.com/game/playstation/god_of_war.php

 اجازه دهید کمی بررسی بیشتری  داشته باشیم:

این آدرس و یا همان URL نشان میدهد که صفحه ای به نام god_of_war.php در داخل فولدری به نام playstation میباشد و همه این بخش ها در گروه اصلی به نام game قرار دارد. خوب این موارد چه ارتباطی به سئو داخلی سایت دارد؟

اینجا دقیقا جایی است که باید برنامه نویس سایت شما بسیار هوشیار باشد. به دلیل اینکه موتورهای جستجو مخصوصا گوگل از روی همین نام ها و کلمات متوجه میشوند که موضوع سایت و مهمتر از همه موضوع صفحات چیست و خدا نکنه روزی سایتی رو ببنیم که مثل مثال زیر باشد:

https://olgoha.con/24rff/pswew23/27684jj.php

الان اگر این 2 URL را با هم مقایسه کنیم, حتی خود ما علاقه ای به دیدن URL دومی نداریم چه برسد به موتورهای جستجو.

حتما آموزش ویدئویی همین فصل را مشاهده نمایید تا به تفضیل در مورد خیلی از موارد که دیگر نمیشود به صورت تئوری به آنها پرداخت صحبت کنیم.

 

درس چهارم : "15 تکنیک برای بهتر شدن URL" در سئوی داخلی

- زمان آموزش : 34 دقیقه

 اما هنوز در مورد تکنیک های مهم در بهینه سازی URL که میتواند در سئوی داخلی تاثیر گذار باشد صحبت نکرده ایم. اگر قرار باشد برای انجام سئو داخلی و گرفتن بهترین نتیجه در سئو, URL را هم بهینه سازی نماییم, پس این درس همان آموزشی سئو داخلی سایت میباشد.

اینکه شما باید از انجام چه کارهایی در بهینه سازی URL پرهیز کنید و چنانچه این کارها را انجام دهید متاسفانه به نوعی در حال انجام سئو کلاه سیاه هستید. شاید بسیاری از آموزش ها در مورد جنبه مثبت سئو یعنی همان سئو کلاه سفید با شما صحبت کنند, ولی شما باید هوشیارانه نقطه مقابل آن را هم در نظر داشته باشید.

اول اینکه برای بهینه سازی URL و گرفتن نتیجه بهتر در سئو داخلی, تکنیک های زیادی وجود دارد که با توجه به تجربه خودمان در آموزش سئو از ابتدا تا انتها و انجام پروژه های متعدد سئو, 15 تا از بهترین آنها را برایتان انتخاب کرده ایم. به دلیل اینکه غیر از تکنیک هایی که در این آموزش ویدئویی در اختیارتان گذاشته میشود, متاسفانه شما در حال انجام سئو منفی خواهید بود و موتورهای جستجو شما را جریمه خواهند کرد. به عنوان مثال در این شرایط گوگل شما را به گوگل پنالتی خواهد برد و مواردی که حتما با مشاهده ویدئوی آموزشی "گوگل پنالتی و راه های رفع مشکل" که در حال حاضر هم در سایت الگوها میتوانید رایگان آن را دانلود نمایید, به تمامی موارد پی خواهید برد.

 به عنوان مثال یکی از کارهایی که نباید در URL انجام دهید و هرگز به عنوان تکنیک خوب به آن نگاه نکنید, Keyword Stuffing میباشد. البته این روش نه فقط در URL بلکه در جاهای دیگر وب سایت هم میتواند مورد استفاده قرار بگیرد مانند بهینه سازی title صفحه و یا بهینه سازی description میباشد که برای آنها هم نباید از این روش استفاده کنیم.

روش keyword Stuffing در حقیقت تکرار کردن کلمات بیهوده پشت سر هم و تکرار آن میباشد. فرض کنید که در URL که در گذشته مثال زدیم, این کار اشتباه را انجام دهید:

https://olgoha.com/game_for_game_best_game/playstation_playstations_ps/god_of_war_gof_godofwar.php

کار غلطی است . مطمئن باشید

در این بخش در مورد Canonicalization و ارتبط آن با سئو داخلی و مخصوصا URL برایتان صحبت خواهیم نمود و چناچه در این موارد به مشکل برخورد کردین, می توانید توسط Canonicalization مشکل داخلی سایت خود را برطرف نمایید.

البته شما میتوانید در کنار مشاهده ویدئوی آموزشی سئو داخلی (همین صفحه), برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بهینه سازی Description, از این مقالات هم استفاده نمایید:

 غیر از مقالاتی که در بالا در زمینه Description به حضورتان معرفی شده, به زودی و در این بخش در مورد آموزش ویدئویی بهینه سازی Meta description هم با شما صحبت می کنیم.

 

درس پنجم : "انتخاب Title مناسب" برای سئوی داخلی

- مدت آموزش : 37 دقیقه

 دیگه کی هستش که ندونه چقدر title صفحات وب سایت و بهینه سازی اون میتونه در سئوی سایت تاثیر مثبت و مستقیم داشته باشه و این اتفاق میتواند چند دلیل مهم داشته باشد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم و ادامه آن را در ویدئوی آموزشی مشاهده خواهید نمود.

در ابتدا باید عرض شود که title هر صفحه مشخص کننده موضوع آن صفحه میباشد و این موضوع هم میتواند هم برای کاربران مهم باشد و هم برای موتورهای جستجو.

از سویی یکی از بخش هایی که کاربران در صفحه نتایج موتورهای جستجو (SERP) تصمیم میگیرند که بر روی آن لینک کلید کنند و وارد سایت شما بشوند یا نشوند, همین title صفحه میباشد که برای بهینه سازی اون نیاز است تا از حقیقت هایی آگاه باشیم. به تصویر زیر نگاه کنید:

نقش title در سئو داخلی سایت

خیلی از طرحان و سئو کارها عادت دارند تا نام برند خود را به title صفحات اضافه نمایند و با این کار به نوعی برند سازی نمایند. این کار در گذشته تا حدودی درست بوده است مخصوصا برای وب سایت هایی که قصد داشتند کار برند سازی را انجام دهند. ولی امروزه خود گوگل به صورت اتوماتیک نام برند سایت شما را در انتهای title تمامی صفحات قرار میدهند و به همین دلیل است که شما در بیشتر لینک هایی که در گوگل مشاهده مینمایید, نام برند را در انتهای title صفحات مشاهده می نمایید. در همان تصویر بالا این مطلب را می توانید مشاهده نمایید.

در زمان بهینه سازی title صفحات حتما نوع وب سایت و موضوعیت آن را در نظر داشته باشید. به عنوان مثال نوع title گذاری برای وب سایت های فروشگاهی با نوع title گذاری در سایت های شرکتی میتواند و بهتر است که متفاوت باشد. به عنوان مثال در سئو سایت های فروشگاهی شما نیاز دارید تا بر روی نام محصولات و گروه بندی آنها و قرار گرفتن درست آنها در title صفحات تلاش کنید ولی در سایت های شرکتی نیاز است تا بیشتر بر روی برند سازی کار کنید و برنامه ای مشخص در title صفحات برای آن داشته باشید.

حتما در زمانی که سایت در حال برنامه نویسی میباشد, از برنامه نویس خود بخواهید تا در پنل مدیریتی اجازه دهد تا title صفحات داینامیک باشند تا در هر زمانی که نیاز بود بتوانید سیاست های خود را در بروز رسانی و تغییر title اجرا و پیاده نمایید. شما میتوانید در title این کار را بنا به شرایط انجام دهید ولی این آزادی عمل را در URL نخواهید داشت. به دلیل اینکه موتورهای جستجو URL صفحات را Index کرده اند و آن صفحه را  از روی URLاش میخوانند و شناسایی میکنند. برای کسب اطلاعت بیشتر میتوانید آموزش موتورهای جستجو چگونه کار میکنند را هم مشاهده نمایید تا از کارکرد و عملکرد دقیق موتورهای جستجو آگاهی داشته باشید.

بنابراین حتما آموزش URL و تکنیک هایی که درس های قبلی همین فصل خدمتتان عرض شد را مشاهده نمایید و به دقت آنها را پیاده سازی کنید.

 

درس ششم : "انتخاب مناسب Meta Description" برای سئو داخلی

- زمان آموزش : 30 دقیقه

یکی از بخش هایی که متاسفانه مطالب غلط زیادی در سطح اینترنت در مورد آن وجود دارد و برخی از افراد هم از آن مطالب و آموزش ها استفاده میکنند و سایتشان را دچار مشکلاتی میکنند, همین Meta Description میباشد. ما در این ویدئویی آموزشی کامل در مورد بسیاری از بخش های مهم Meta Description که ارتباط به سئوی داخلی سایت و صفحات هم دارد با شما صحبت کرده ایم, اما اجازه دهید برخی از مطالب را به صورت تئوری به حضورتان عرض کنیم.

در حقیق متن و کلماتی که در Meta Description نوشته می شوند برای کاربران در خود سایت قابل مشاهده نمیباشند و همین جاست که برخی از افراد اشتباه میکنند. در حقیق کارکرد و وظیفه اصلی "متا دسکریپشن" برای موتورهای جستجو میباشد و موتورهای جستجو با این بخش کار دارند و اطلاعاتش را میخوانند.

اطلاعات داخل Meta Description در صفحه نمایش نتایج موتورهای جستجو (SERP) برای کاربران نشان داده می شود و آنها میتوانند اطلاعات بیشتری نسبت به title صفحات را از لینکی که قرار است بر روی آن کلیک نمایند, به دست آورند. به تصویر زیر نگاه کنید:

نقش متا دسکریپشن در سئو داخلی سایت

 مطمئنا یکی از نکاتی که یک description را نسبت به description دیگر میتواند جذاب نماید, همین کلمات و جملاتی است که بر روی آن نوشته میشود. میتوانیم برای این کار قوانین خوبی را برای خودمان داشتنه باشیم تا Meta Description تمامی صفحات جذاب باشند.

باید و نبایدهایی را هم برای نوشتن Meta Description باید رعایت کنیم. به عنوان مقال همان تکرار نکردن کلمات کلیدی (Keyword Stuffing) در این بخش میتواند یکی از نکات کلیدی باشد. مطمئن باشید که موتورهای جستجویی مانند گوگل همین بخش را تنها ملاک برای سئو سایت شما در نظر نخواهند گرفت. شما باید تنها به این فکر کنید که در مورد آن صفحه سایتتان و موضوعی که دارد, اطلاعات خوبی را به کاربران بدهید و تصمیم به کلیک کردن یا نکردن را به عهده آنها بگذارید.

برای این کار میتوانید Meta Description چند سایت رقیبتان را مشاهده نمایید وآنها را آنالیز کنید تا بتوانید قانون خودتان را برای نوشتن این بخش داشته باشید. در کنار این آموزش ویدئویی که در همین صفحه میتوانید آن را تهیه نمایید, همچنین میتوانید از مقالات زیر هم برای نوشتن بهترین Meta Description و بهینه سازی بیشتر سئو داخلی نیز استفاده نمایید:

 

درس هفتم : نقش "Anchor Text" در سئوی داخلی

- زمان آموزش : 30 دقیقه

 همانطور که ما کاربران سایت ها به واسطه لینک ها و خواندن متن بین لینک ها (Anchor Text) میتوانید صفحات یک سایت را پیدا کنید و از صفحه در یک سایت به صفحه دیگر در یک سایت برویم و برای این کار نیازی نباشد که URL و آدرسی را حفظ کنیم, مطمئنا موتورهای جستجو هم به واسطه همین لینک ها هستند که میتوانند به ارحتی صفحات وب سایت را پیدا نموده و آن را Index نمایند.

anchor text برای لینک ها و سئو داخلی

Anchor Text به متن بین لینک ها گفته میشود که معمولا طراحان و برنامه نویس ها میتوانند آن را ایجاد نمایند. بنابراین در زمانی که سایت در حال ساخته شدن است و یا زمانی که میخواهید کار سئو را انجام دهید مخصوصا برای لینک ها داخلی سایت, به این مهم توجه ویژه داشته باشید.

برای قرار دادن بهترین متن برای لینک ها باید قوانین و استانداردهایی را رعایت کنیم که حتما در ویدئوی آموزشی به تفضیل در مورد آن صحبت خواهیم نمود ولی اجازه دهید یکی از مهمترین این قوانین را خدمت شما عرض کنیم.

حتما متن لینکی که قرار است کاربر و موتور جستجو آن را ببیند و بر روی آن کلیک نمایید و محتویات صفحه مقصد را مشاهده نماید, مرتبط با صفحه مقصد باشد. مثلا اگر قرار است لینکی را ایجاد نمایید که در زمینه "آموزش سئو" میباشد, اگر کاربر بر روی آن لینک کلید کرد, وارد صفحه ای نشود که در زمینه آموزش "قلاب بافی" است  !!!!!!

برای ایجاد نمودن لینک ها طبیعتا باید دانش زبان HTML را داشته باشید و بیشتر طراحان سایت هستند که آن را ایجاد میکنند ولی مطمئنا طراحان و برنامه نویس ها به این نکات ظریف سئو توجه نمیکنند و هر متنی را در لینکهای سایت قرار میدهند. این وظیفه سئو کارها است که این متن ها را بررسی و در صورت نیاز آنها را اصلاح نمایند.

از طرف دیگر به یاد داشته باشید که خود Anchor textها به انواع مختلفی دسته بندی میشوند که در اموزش ویدئویی در مورد تمامی این دسته بندی ها با شما صحبت شده است. برخی از این دسته بندی ها عبارتند از:

  1. Branded Anchor Text
  2. Naked Anchor Text
  3. Partia-Match Anchor Text

و دسته ها و گروه های دیگر ...

 زمانی که صحبت سئو داخلی سایت میشود و قرار است بر روی این هدف تمرکز نمایید, ارزش هر صفحه در لینک های داخلی هم اهمیت پیدا مینماید. یه عبارت دیگر هر صفحه ارزش مربوط به خودش را دارد که توسط ملاک های مختلف و عبارات مختلفی از شرکت های بزرگ سئو در دنیا میتوانیم استفاده نمایید که حتما در ویدئوی آموزشی دیگری در همین فصل به تفضیل در مورد این ارزش گذاری با شما صحبت خواهیم نمود.

 

درس هشتم : "لینک های داخلی - Internal Links" در سئو داخلی

- زمان اموزش : 1 ساعت و 3 دقیقه

در درس هفتم (درس قبلی) در مورد ارزش لینک های داخلی در زمینه سئوی داخلی سایت با شما صحبت کردیم. ولی در این درس کاملا در مورد لینک های داخلی و نوع ساختن آنها و برنامه و استراتژی که میتوانیم برای ایجاد نمودن لینک های داخلی مورد استفاده قرار دهیم نیز صحبت خواهیم نمود.

یکی از قانون هایی که معمولا افراد حرفه ای و متخصص سئو از آن استفاده می کنند این است که تا جایی که امکان دارد باید Crawler گوگل را به خوبی راهنمایی نمود تا بتواند هر صفحه ای را به راحتی پیدا نماید. مطمئنا اگر کاربری نتواند صفحه ای در سایت را پیدا کند, موتورهای جستجو هم نمیتوانند این کار را به خوبی انجام دهند و برای سئو سایت شما نمرات منفی در نظر گرفته خواهد شد و یا حداقل صفحاتی که انتظار داشتید به خوبی در رتبه های بالا موتورهای جستجو دیده شوند, این اتفاق برایشان نمی افتد.

البته درست است که میتوانید برای انجام سئو داخلی بهتر از XML Sitemap استفاده نمایید ولی این تمام کار نیست و مشکل از جایی دیگر نشات میگیرد.

این قانون را در ایجاد نمودن لینک ها برای ارتباط صفحات به صورت داخلی همیشه در نظر داشته باشید که تا جایی که امکان دارد نباید صفحات در یک سایت اصطلاحا "یتیم" باشند. این کلمه به این معنا است که ارتباط بین هیچ صفحه در سایت با آن صفحه "یتیم" وجود ندارد و گویی آن صفحه در یک جزیره قرار دارد. بنابراین در زمانی که قرار است برای سایتتان تولید محتوا برای سئو نمایید, باید به این نکات دقت بسیار زیادی داشته باشید.

تا حدودی ایجاد نمودن لینک های داخلی و بهینه سازی سئوی داخلی مربوط به UI و ظاهر وب سایت هم میشود. اگر ظاهر وب سایت و همچنین تجربه کاربر در استفاده از سایت (UI و UX) به درستی پیاده سازی نشده باشد, کاربران نمیتوانند به خوبی صفحات سایت را پیدا نمایند و از آن استفاده کنند. به یاد داشته باشید گوگل کاملا متوجه میشود که کدام صفحه در سایت شما دارای بازدید کننده است و یا استقبال بیشتری نسبت به صفحات دیگر از آن میشود و در نتیجه ارزش و رتبه بالاتری را برای آن صفحه در نتایج جستجوی خودش در نظر خواهد گرفت.

 

درس نهم : "لینک های خارجی - External Link" در سئو داخلی

- زمان آموزش : 13 دقیقه

 درست است که در این فصل ما در مورد سئو داخلی صحبت میکنیم و حتما در فصل ها و آموزش های دیگر در مورد نکات و آموزش های "سئو خارجی" با شما صحبت خواهیم نمود, ولی بخشی از سئو خارجی میتواند ارتباط به سئو داخلی داشته باشد. بگذارید مطلب را اینگونه آغاز کنیم:

شما در سئو خارجی یکی از بخش هایی که برایتان بسیار اهمیت دارد ایجاد نمودن بک لینک ها و قرار دادن لینک سایت در سایت های مربوطه و وابسته به موضع کاریتان است. اما زمانی که کاربران توسط آن لینک های خارجی وارد صفحات میشوند, یکی از مواردی که میتواند به سئوی خارجی شما کمک نماید و اصطلاحا آن را ارزشمند نماید همین سئوی داخلی است و هماهنگ بودن بک لینک ها و سئوی داخلی صفحه ای که قرار است در لینک ها به آن اشاره نمایید.

بنابراین در این ویدئوی آموزشی کوتاه در مورد این ارتباط ها با شما صحبت خواهبم نمود و عمده صحبت ها و آموزش های سئو خارجی را به آموزش های مربوطه واگذار خواهیم کرد.

 

درس دهم : "متن خوب برای Alt تصاویر" و ارتباط آن با سئوی داخلی

- زمان آموزش : 28 دقیقه

 مگه میشه صفحه وجود داشته باشه و تصویری در اون نباشه. قبلا یعنی در سال های خیلی دور اهمیت نداشت که نصاویر رو چطوری در سایت قرار میدادین و یا حجم کیلوبایتی آن تصاویر به چه صورت بوده است ولی الان دیگه اهمیت پیدا میکند.

مطلب به زمانی بر می گردد که بحث بهینه سازی سرعت سایت در سئو اهمیت پیدا کند. گوگل به صراحت گفته است که سایت ها و صفحات وب سایت که سرعت لود بالاتری داشته بشند دارای سئو و رتبه بهتری در صفحه نتایج (SERP) خواهند داشت. البته فاکتورهای متنوعی برای بالابردن سرعت صفحات وب سایت وجود دارد ولی یکی از مهمترین آنها بهینه سازی تصاویر در صفحات است. در این بهینه سازی یکی از بخش های مهم Alt تصاویر میباشد.

کارکرد Altenate Text یا همان Alt این بوده است که زمانی که به هر دلیلی تصویر به صورت درست در مرورگر کاربر لود نشود, به جای فضای خالی, متنی که در alt تصویر وجود دارد نشان داده میشود و کاربر با خواندن این متن متوجه خواهد شد که تصویر در چه زمینه است.

بهینه سازی alt تصاویر برای سئو داخلی

بهینه سازی تصاویر مخصوصا با Alt امروزه نه فقط برای جستجوی های معمولی (Web Search) اهمیت دارد بلکه برای جستجوهای تصاویر (Image Search) هم مهم است به دلیل اینکه بسیاری از کاربران جستجو کننده در گوگل از روی همین تصاویر است که به صفحه وب مربوطه دسترسی پیدا می نمایند.

زمانی که متنی را برای Alt تصاویر در نظر میگیرید باید قوانین مهمی را رعایت کنید که به خوبی در ویدئوی آموزشی به تفضیل همراه با بررسی وب سایت های متعدد آن را برای شما موشکافی کرده ایم. ول یکی از قانون های مهم در این زمینه, وجود کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با موضوع تصویر میباشد. البته باید به یاد داشته باشید که نباید باز هم سئو کلاه سیاه انجام دهید و مرتکب Keyword Stuffing شوید.

به یاد داشت باشید که برای ایجاد نمودن Alt در تصاویر باید به زبان HTML5 مسلط باشید تا بتوانید Alt تصاویر را ساخته و یا بهینه تر نمایید. چنانچه برای سئو کمی با HTML مشکل دارید و هنوز آموزش HTML خوبی را ندیده اید, توصیه میکنم ویدئوی دموی آموزش HTML را در زیر مشاهده نمایید و در صورت نیاز آموزش HTML5 را تهیه کنید تا با دید بهتری کار سئوی سایت را انجام دهید.

 

درس یازدهم : "متای Robots" در سئوی داخلی

- زمان آموزش : 39 دقیقه

 به یاد داشته باشید که موتورهای جستجو مخصوصا گوگل دارای ابزارها و یا نرم افزارهایی به نام Crawler یا Bots هستند که وظیفه خزیدن کل اینترنت و پیدا و Index کردن میلیاردها و یا شاید بیشتر صفحات وب را دارند و سپس آنها را با الگوریتم های جستجوی خود دسته بندی و ارزش گذاری نموده و به دیتابیس خودشان اضافه میکنند و زمانی که شما در گوگل کلمه کلیدی را جستجو میکنید, در کسری از ثانیه اطلاعات مورد نظر را به شما نشان میدهند.

در این زمان شاید در برخی از مواقع و سناریوها نیاز باشد تا ما به عنوان صاحب سایت و یا سئو کار, بتوانیم زبان این Crawler را متوجه شده و منظور خودمان را به آنها برسانیم و به نوعی آنها را تحت کنترل خودمان در بیاوریم. اجازه بدهید مثالی را برایتان بزنم:

فرض کنید که نیاز باشد صفحه ای در سایت شما توسط گوگل Index نشود. یعنی کاربران با جستجو کردن به یک صفحه در سایت شما نرسند. شاید شما الان بپرسید که چرا باید این اتفاق بیافتد که کاملا در ویدئوی آموزشی در مورد این مطلب صحبت شده است. ولی ما الان چنین قصدی را داریم. خوب همانطور که میدانیم نه فقط گوگل بلکه تمامی موتورهای جستجو تمامی صفحات سایت ها در دنیا  Index میکنند مگر اینکه ما به آنها بگوییم که Index نکنند.

بنابراین مجموعه تگ هایی به نام Meta در زبان HTML وجود دارند که وظیفه آنها ارتباط برقرار کردن با Crawler موتورهای جستجو میباشد و یکی از انواع این تگ های متا به نام Robots میباشد که اینها دیگه مستقیما با Crawlerها در ارتباط هستند. نگران نباشید کار سختی نیست !!!! اگر خیلی از این مطالب سر در نیاوردین توصیه میکنم ویدئوی آموزشی را ببینید و حتما در آینده برنامه ای داشته باشید تا از آموزش HTML5 که هم اکنون در سایت الگوها وجود دارد هم استفاده نمایید.

نقش متای روبوت در سئو داخلی

 به خاطر دارید که در درس ششم در مورد Meta Description صحبت کردیم. این همان نوع خاصی از تگ Meta بودش که مورد استفاده قرار میگرفت. برگردیم سر متای Robots

این نوع تگ ها از نوع Robots انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها برای کار خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده کردن از آنها شرایطی دارد که باید در زمان استفاده در ابتدا کارکرد آن را بدانیم و سپس به استفاده از آنها اقدام کنیم.

 

درس دوازدهم : "محتوای تکراری - Duplicate Content" در سئوی داخلی

- زمان آموزش : 35 دقیقه

 اگر خود شما هم در یک وب سایت 2 صفحه جداگانه را مشاهده کنید که دارای محتواهای یکسان و تکراری باشد, حتما حوصله شما سر خواهد رفت و آن سایت را ترک خواهید کرد به دلیل اینکه احساس میکنید از بازدید شما سوء استفاده کرده اند و به جای اینکه یک وب سایت خوب با محتویات مناسب و منحصر به فرد ایجاد نماید, به فکر تعدد صفحات سایت است و تنها مطالب را از یک صفحه به صفحه دیگر کپی می کند و برای اینکه کسی متوجه نشود, کمی هم آن مطالب را تغییر میدهد!!!!!

همین اتفاق هم مطمئن باشید برای موتورهای جستجو مانند گوگل خواهد افتاد. ولی آنها دیگر سایت شما را ترک نمیکنند بلکه سایت شما را از صفحه نتایج خودشان (SERP) حذف مینمایند و زندگی شما را دچار یک بحران شدید میکنند. جریمه ای سنگین در انتظار افرادی است که در سایتشان محتویات تکراری چه به صورت عمدی و چه به صورت غیر عمدی ایجاد میکنند.

محتویات تکراری در سئو داخلی

محتویات تکراری یا همان Duplicate Content فقط هم در محتویات ممکن است اتفاق نیافتد. این اتفاق بد میتواند در Title صفحات هم رخ دهد. یعنی در کل سایت 2 صفحه کاملا جدا با URLهای جدا, دارای یک Title باشند. بنابراین به محتویات تکراری و روش های جلوگیری از آن و بسیاری از نکاتی که باید بدانید را میتوانید در این ویدئوی آموزشی سئو داخلی مشاهده نمایید و دسترسی داشته باشید.

اما در صورت مشکل باید چه کارهایی را انجام دهیم. ما کاملا روش هایی مانند استفاده از redirect 301 و همچنین استفاده از Canonical Tags را به شما گفته ایم. ولی شما باید در ابتدا آموزش حرفه ای ببینید تا بتوانید از آنها در جای درست استفاده نمایید.

 مطمئنا زمانی که سایت شما چه به صورت عمدی و یا غیر عمدی دچار محتویات تکراری شود, گوکل به واسطه ابزارهایی مانند Google Search Console به شما اخطارهایی ارسال میکند و هشدارهایی را میدهد. بنابراین نگران نباشید و بلافاصله از صفحه نتایج گوگل حذف نخواهید شد. حتما برای اینکه در این مواقع که دجار مشکل شدید, بتوانید موارد را بطرف نمایید, آموزش رایکان "گوگل پنالتی و راه های رفع مشکل" را مشاهده نمایید.

یکی از افرادی که به خوبی باید Duplicate Content را مدیریت نمایید و در به وجود نیامدنش به شما کمک نماید, برنامه نویس سایت میباشد. به دلیل اینکه چه در زمان برنامه نویسی و چه امکانات و قابلیتهایی که در پنل مدیریتی در اختیار شما قرار میدهد, میتواند تا حدودی جلوی این مشکل را بگیرد.

 

درس سیزدهم : "محتویات تکراری از سایت های تولید محصولات" در سئوی داخلی

- زمان آموزش : 16 دقیقه

 به نوعی این درس مکمل درس قبلی در زمینه محتویات تکراری میباشد. یکی از اشتباهات رایجی که مخصوصا در وب سایت های فروشگاهی اتفاق میافتد, کپی برداری از اطلاعات سایت سازنده آن محصول میباشد. به عنوان مثال فرض کنید که شما فروشنده "گوشی موبایل" هستید و مطمئنا زمانی که بخواهید یک مدلی از گوشی شرکت سازنده ای را بفروشید, در ابتدا لولین جایی که سر میزنید و از اطلاعات آن استفاده میکنید, سایت سازنده آن کالا میباشد. دقیقا همین جا ممکن است اشتباهاتی رخ دهد که در ویدئوی آموزشی خیلی مفصل در مورد آن صحبت کرده ایم.

بنابراین برای انجام دقیق کارها و چک لیست های سئو که برای سئو داخلی وجود دارد, این درس کوتاه را از دست ندهید.

 

درس چهاردهم : در سئو آدرس دهی Absolute بهتر است یا Relative

- زمان آموزش : 29 دقیقه

 همانطور که قبلا هم بیان شد, برای ایجاد لینک های داخلی و برقراری سئو داخلی سایت, لازم است تا شما بدانید که چگونه و از چه روش هایی صفحات سایت را به یکدیگر متصل نمایید. در این درس که میتواند بخشی از آموزش زبان HTML باشد, در مورد تفاوت لینک های "مطلق" و "نسبی" با شما صحبت خواهیم نمود و مخصوصا استفاده از آنها در جهت اهداف سئو. نگران نباشید اگر قبلا در سایت شما لینک دهی انجام شده است. این درس را به خوبی نگاه کنید و مطالب آموزشی آن را مشاهده نمایید.

 

درس پانزدهم : "نحوه تنظیم و نوشتن مطالب با استانداردهای سئو"

- زمان آموزش : 1 ساعت و 4 دقیقه

محتویات پادشاه است "CONTENT IS KING"

محتویات پادشاه است

شاید این معروف ترین جمله ای باشد که در سئو و در زمینه ایجاد نمودن محتویات میتوان در دنیای سئو پیدا کرد و به واقع هم همین طور است.

در یک کلام بگوییم که اگر دوست دارید تا سئو داخلی قویی داشته باشید و موتورهای جستجو یا همان Crawlerها دقیقا موضوع سایت شما را متوجه شوند و آن را برای مخاطبان به صورت درست نشان دهند, این است که بر روی محتویات سایت کار کنید و به بهترین شکل آن را بهینه نمایید.

چرا که همین محتویات است که دست شما بر روی کار کردن بر روی کلمات کلیدی که پیش تر راجع به آن صحبت شد باز می گذارد و میتوانید در هر جایی که نیار باشد جهت سئو داخلی سایت, کلمات کلیدی را قرار دهید و آن را به صفحات مربوطه لینک نمایید.

این قانون را به یاد داشته باشید که هر چقدر به کاربرانتان در سایت خوراک و مطلب خوبی ارائه نمایید و آنها هم این مسئله را متوجه شوند, به سایت شما وفادار تر خواهند بود و در دفعات بعدی بدون اینکه بخواهند دنبال سایت جدیدی بگردند, حتما در ابتدا یک سری به سایت شما خواهند زد.

به عنوان مثال فرض کنید که فروشگاه فیزیکی در زمینه فروش دوربین های عکاسی دارید. خوب دوست دارید سایت داشته باشید و برای سایت هم سئو رو آغاز کنید؟ این عالی است. ولی باید از کجا شروع کنید؟

از همین محتویات ایجاد کردن. شاید قبل از طراحی سایت و یا در زمان طراحی سایت میتوانید کم کم اطلاعات و تجربه خود را بر روی کاغذ آورده و یا توسط نرم افزارهای Word آن را مکتوب نمایید و بر روی بهینه سازی این محتویات کرا نمایید و به بهترین حالت در ذهنتان آنها را به یکدیگر ارتباط دهید تا در زمانی که سایت شما ایجاد شد, یک منبع قوی برای سئو داشته باشید.

حالا برای نوشتن همین محتویات لازم است شما استانداردها و قانون هایی را رعایت کنید. به یا داشته باشید که نوشتن و ایجاد نمودن محتویات برای سایت و عموما سئو با نوشتن محتویات برای کتاب نوشتن کمی متفاوت است. شما باید در ابتدا نیازهای کاربرانتان را در وب سایت و اینترنت بدانید و چندین وب سایت رقبا و همکار را بررسی و آنالیز کرده باشید تا بتوانید بهتر از آنها عمل نمایید و البته از نقاط ضعف آنها هم استفاده نمایید.

در نهایت این نوشتن خوب محتویات برای سئو داخلی و زوایای دیگر سئو به شما در بخشی به نام Dwell Time هم کمک خواهد نمود.

Dwell Time که در ویدئوی آموزشی همراه با مثال و نمایش آن در گوگل کامل توضیح داده شده است, به مدت زمانی گفته میشود که کاربران از سایت شما دوباره به موتور جستجو برای دین وب سایت دیگر رجوع میکند. طبیعتا هر چقدر این زمین کمتر باشد اتفاق خوبی نیافتاده است و کاربر در سایت شما مطلب قابل توجهی را پیدا نکرده است که به سراغ وب سایت دیگر میرود و اگر این زمان بالاتر برود به معنای این است کاربر بیشتر در سایت شما مشغول و سرگرم بوده است.

 

درس شانزدهم : "قابلیت خواندن صفحات وب - Readability" در سئو داخلی

- زمان آموزش : 38 دقیقه

 همانطور که در درس قبلی (درس پانزدهم) خدمت شما عرض شد, باید تا جایی که امکان داشته باشد کاربران را در سایت نگه داشت و خوراک و اطلاعات خوبی را البته با ظاهر قابل قبول به آنها نشان داد. امروزه کاربران دوست دارند تا وب سایت های زیبا ببینند و به راحتی بتوانند در سایت مطالب خود را پیدا نمایند و البته سرعت لود صفحات سایت هم بالا باشد.

این حقیقت را به یاد داشته باشید که معمولا افراد متن ها از روی صفحه مانیتور را خیلی آهسته تر و سخت ار متون بر روی کاغذ میتوانند بخوانند. یکی از دلایل آن این است که چشم آنها زودتر خسته می شود و یا دلایل دیگر مانند نور مانیتور و حساسیت چشم آنها و ....

بنابراین شما میتوانید برای اینکه سئو داخلی بهتری داشته باشید و کاربران را بیشتر در سایت خود نگه دارید, استانداردهای نوشتاری را بهتر و قابل قبول تر نمایید. به این معنا که با قراردادن فونت مناسب و همچنین سایز مناسب برای فونت ها, آنها را در خواندن مطالب کمک نمایید.

البته برای این قابلیت خواندن یا همان Readability, الگوریتم های متفاوتی در دنیا وجود دارد که میتوانید به صورت کامل با این الگوریتم ها و بهترین آنها در ویدئوی آموزشی همین درس اشنا شوید و خودتان متوجه شوید که کدام یکی از صفحات سایتتان برای Readabiltity مناسب نیستند و یا کدام یک وضعیت بهتری دارند.

حتی افزونه هایی مانند Yoast SEO در چک لیست ساخت سایت وردپرسی هم میتوانند به راحتی این کار را برای شما انجام دهند و شما را از مقدار خوانا بودن متون آگاه نمایند.

 البته برای خواناتر کردن متون در صفحات وب سایت عوامل دیگری هم وجود دارد که حتما را با مشاهده آموزش ویدئویی میتوانید اطلاعات بیشتری را در این زمینه دریافت نمایید.

 

درس هفدهم : Domain Authority و بررسی ابزار MOZ

- زمان آموزش : 58 دقیقه

یکی از وب سایت ها و شرکت هایی که تاثیر بسیار زیادی بر روی سئو در دنیا گذاشته است و سئو را به صورت حرفه ای نگاه میکند, وب سایت MOZ.com میباشد. این وب سایت سالیان هست که در زمینه بیشتر مقوله های سئو فعالیت دارد و اوج فعالیت این سازمان بر روی ابزار آنلاینی معطوف شده است که تحت همین نام شناخته میشود.

لوگوی MOZ

به یاد داشته باشید که امروزه برای انجام فعالیت های سئو لازم است شما از ابزارهای آنلاین رایگان و غیر رایگان استفاده نمایید تا هم بتوانید بر روی زمان خود صرفه جویی نمایید و هم اینکه آنالیز دقیقتری نسبت به موارد و مسائل سئو سایت خودتان داشته باشید. در گذشته 2 ابزار آنلاین بسیار عالی به نام های ابزار Ahrefs و ابزار Monitorbacklinks را هم در آموزش های ویدئویی جداگانه به شما معرفی نموده ایم.

اما ابزار MOZ هم میتواند توانایی و قابلیت های منحصر به فرد خودش را داشته باشد. یکی از واژه های معروفی که بیشتر سئو کارها آن را شنیده اند و در دنیای سئو جایگاه خوبی دارد, واژه DA میباشد.

در حقیقت DA برای سنجش و ارزیابی و حتی مقایسه دامنه وب سایت ها مورد استفاده قرار میگیرد و به عبارتی جهت امتیاز دهی به سایت ها میتوان از آن استفاده نمود. به عنوان مثال اگر سایتی DA آن برابر با 1000 باشد و سایتی دیگر DA آن برابر با 500 باشد, طبیعتا سایت دوم خیلی بهتر و ارزشمند تر است نسبت به سایت اول. این ارزشمند بودن میتواند برای سئو و بک لینک ها و سئو داخلی و محبوبت آن در شبکه های اجتماعی و محتوا سازی و خیلی موارد و پارامترهای دیگر باشد.

البته در دنیا چند پارامتر دیگر هم وجود دارد که شرکت های دیگر ان را به وجود آورده اند و این به این معنا نیست که حتما DA درست است و باید به آن اعتماد داشت. ولی عموم افراد DA را نسبت به واژه های دیگر بیشتر شنیده اند و برایشان اهمیت دارد.

DA هیچ ارتباطی به گوگل ندارد و تنها ملاک ارزشمند بودن سایت ها در MOZ میباشد و شاید بسیاری از افراد DA را هم قبول نداشته باشند.

 یکی از بخش های دیگری که در این ویدئوی آموزشی به تفضیل در مورد آن صحبت شده است, استفاده از ابزار آنلاینی است که MOZ در اختیار ما قرار داده است. ما به عنوان سئو کار باید بتوانیم با یک یا چند ابزار آنلاین ارتباط برقرار نماییم و برای تجزیه و تحلیل کارهای سئو خود از آنها استفاده نماییم. ابزار MOZ یکی از این ابزارها میباشد.

تمرکز اصلی ما در این بخش بر روی آموزش های بخش های زیر در ابزار MOZ میباشد که عبارتند از:

  • بررسی Inbound Link 
  • بررسی Top Pages
  • بررسی Spam Score
  • بررسی Keyword Explorer
  • بررسی Link Explorer

چنانچه علاقه دارید تا در کنار این آموزش ویدئوی, مقاله هایی را هم در زمینه ابزار MOZ و همچنین DA مطالعه نمایید میتوانید لیست مقاله ای زیر را مشاهده کنید:

این ویدئوی آموزشی سایت MOZ را هم مشاهده نمایید

 

 درس هجدهم : Page Authority و آموزش مقدماتی بک لینک با استفاده از DA و PA

- زمان آموزش : 21 دقیقه

 هماطور که در آموزش بالا مطالبی رو در زمینه DA مشاهده نمودید و حتما در ویدئوی آموزشی به تمامی مطالب هم دسترسی پیدا خواهید نمود, واژه دیگری به نام PA به معنای Page Authority وجود دارد. PA هم میتواند ملاک و ارزشمند بودن صفحات سایت را مشخص کند بطوریکه هر صفحه در سایت شما میتواند ارزش خاص خودش را داشته باشد. معمولا برخی از صفحات مانند صفحه اصلی و یا محصولی خاص و ... ارزشمند تر هستند و برخی از صفحات که بازدید کننده کمتری دارد و توجه کمتری هم به آن میشود مانند صفحه تماس با ما و .... دارای PA پایین تری هستند.

PA میتواند در بحث بک لینک ها هم به شما کمک نماید به این معنا که اگر امکانش وجود داشته باشد از صفحات وب سایتی در اینترنت بک لینک بگیرید که PA بالاتری داشته باشند تا بخشی از ارزش آن صفحه به سایت و صفحات شما هم منتقل شود.

همچنین در این آموزش بخش های دیگر ابزار MOZ که هم برای سئو داخلی و هم برای سئو خارجی میتواند مفید باشد را بیشتر با هم بررسی خواهیم نمود. البته خیلی حرفه ای قرار است در مورد بک لینک ها و سرویس هایی که این ابزار در این بخش در اختیار ما قرار میدهد هم صحبت خواهیم نمود تا بتوانید در یک کارگاه آموزشی, بک لینک های خود را به واسطه این ابزار مدیریت نمایید.

چنانچه نیاز دارید در کنار این آموزش ویدئویی, مقاله هایی هم در زمینه PA در سایت آموزشی الگوها مشاهده نمایید, از لینک های زیر استفاده نمایید.

 

لیست درس ها

زمان آموزش
  • درس یکم : دامنه (Domain) 37:03
  • درس دوم : چگونه یک دامنه خوب انتخاب کنیم 25:00
  • درس سوم : ساختار URL 25:34
  • درس چهارم : 15 تکنیک برای بهتر شدن URL 34:06
  • درس پنجم : انتخاب title مناسب 37:19
  • درس ششم : انتخاب مناسب Meta Description 25:59
  • درس هفتم : Anchor Text 29:44
  • درس هشتم : لینک های داخلی (Internal Links) 1:03:11
  • درس نهم : لینک های خارجی (External Links) 13:18
  • درس دهم : متن خوب برای Alt 27:48
  • درس یازدهم : متای Robots 38:34
  • درس دوازدهم : محتوای تکراری (Duplicate Content) 34:47
  • درس سیزدهم : محتویات تکراری از سایت های تولید محصولات 15:56
  • درس چهاردهم : در سئو آدرس دهی Absolute بهتر است یا Relative؟ 28:55
  • درس پانزدهم : نحوه تنظیم و نوشتن مطالب مطابق با استانداردهای سئو 1:04:08
  • درس شانزدهم : قابلیت خواندن صفحات وب Readability 38:02
  • درس هفدهم : Domain Authority و بررسی ابزار MOZ 57:33
  • درس هجدهم : Page Authority و آموزش مقدماتی بک لینک با استفاده از DA و PA 20:34
سوالات متداول ( 10 ) سوال مطرح شده
  • سئو داخلی چیست؟

    به تمامی کارها و عملیات هایی که در داخل صفحات وب سایت انجام بپذیرد سئو داخلی یا همان on-page seo گفته میشود. بنابراین برای تمامی موتورهای جستجو مهم است تا بدانند در داخل صفحات چه اتفاقاتی رخ میدهد.

  • آیا موارد تکنیکی در سئو داخلی اهمیت دارد؟

    میتواند گفت خیلی. به دلیل اینکه گوگل خیلی دوست دارد تا متوجه شود چه اتفاقاتی در داخل سایت افتاده است. بنابراین از آدرس صفحات تا نحوه نوشتن کدهای html و لینک های داخلی را می توان در زمره سئو داخلی به حساب آورد

  • آیا بدون دیدن فصل های دیگر میتوان این فصل را مستقیما مشاهده کرد؟

    ما توصیه نمیکنیم ولی اگر احساس میکنید فصل های قبلی را بلد هستید و با مفاهیم سئو آشنایی دارید میتوانید مستقیما این فصل را مشاهده نمایید

  • آیا در این فصل در مورد title صفحات که در سئو مهم هم هستند صحبت خواهد شد؟

    بله حتما. Title صفحات بخش بسیار مهمی در سئو داخلی میباشد و یک درس بسیار ویژه برای آن در نظر گرفته شده است.

  • تعداد ساعت ها و درس های این فصل چقدر است؟

    در حال حاضر و طبق آخرین بروز رسانی آموزشی این فصل, این فصل شامل 18 درس و به مدت 10 ساعت مطالب آموزشی برای شما در نظر گرفته شده است

  • آیا ابتدا باید سئو داخلی انجام شود یا سئو خارجی؟

    باید برای انجام کارها در سئو استراتژی داشته باشید. در ابتدا بهتر است به سئو داخلی سایت رسیدگی شود و سپس به سئو خارجی مانند مدیریت بک لینکها پرداخت شود.

  • مهمترین عامل در سئو داخلی چیست؟

    نمی تواند مهمترین عامل را انتخاب نمود. هر کدام از آنها در جای خود می تواند به سئو کلی سایت کمک کند مانند بهینه سازی URL و title و ...

  • آیا بهینه سازی ویدئوها هم ارتباطی به سئو داخلی دارد؟

    هر بخشی که در داخل صفحات سایت و وب سایت باشد ارتباط به سئو داخلی دارد. مانند بهینه سازی تصاویر و ویدئوها و ....

  • معمولا هر چه مدتی یکبار باید به محتویات سایت رسیدگی کرد؟

    شما باید حواستان هم به ایجاد کردن محتویات جدید باشد و هم محتویات قبلی را بروزرسانی نمایید. معمولا برای بروز رسانی هر 6 ماه یکبار و برای هر روز هم محتویات جدید ایجاد نمایید.

  • آیا درس های این فصل به صورت جداگانه هم قابل تهیه کردن هستند؟

    بله حتما. با توجه به استقبالی که از تمامی درس های این دوره به عمل آمده است, تمامی درس های این فصل آموزشی سئو به صورت جداگانه قابل دسترس می باشد. البته توصیه میکنیم دوره را به یکباره خریداری نمایید چون شامل تخفیف خوبی هم خواهد شد.

من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طراحی و برنامه نویسی و سئو وب سایت در حال فعالیت میباشم و 14 سال هم در زمینه آموزش دروس مختلف اشاره شده مشغول به تدری...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82
ثبت نظر ( 4 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...
  • 1399/03/24
    شرکت وارداتی باربران راه گستر
    آیا همه موارد در این آموزشتون گفته شده؟
  • 1399/03/19
    قاسم کاریانی
    من پکیج کلی رو خریداری کردم. خیلی تشکر میکنم و به موقه هم به دستم رسید
    • 1399/03/20
      پشتیبان
      خیلی خوشحالیم که شما رو در جمع هنرجویان سایت الگوها داریم. مطمئنا طبق اصول آموزشی ارائه شده پیش بروید هیچ مشکلی نخواهید داشت. تیم الگوها کاملا در کنار شما است و از طریق تیکت میتونید با خود استاد ببریان هم در ارتباط باشید.
  • 1398/09/13
    یوسف بهروزی
    این آموزش چرا اینقدر زیاده؟
    • 1398/09/13
      پشتیبان
      سئو داخلی یا همان on-page seo مباحث زیادی داره و بسیاری از بخش های سایت را درگیر میکنه. به همین دلیل ساعت های زیادی باید به این مورد مهم اختصاص داده میشد
  • 1398/08/21
    SEO for TIP
    سلام
    من تازه کار هستم تو سئو، میشه بگید از کدوم آموزش بهتره شروع کنم؟
    • 1398/08/21
      پشتیبان
      توصیه ما این هست که از فصل اول از پکیج سئو کارتونو آغاز کنید. در این فصل شما را با کدهای تشکیل دهنده وب سایت ها که همون HTML5 باشه آشنا میکنه و سپس میتونید تا فصل 13 کارتونو ادامه بدین. اگر هم سوال بیشتری داشتید میتونید با شماره های داخل صفحه تماس با ما ارتباط برقرار نمایید تا مشاوره بشین