آموزش رایگان معیارهای اسم زیبا برای سایت

( کد: OL98 )

مدرس: داریوش ببریان
من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طر...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82

  • مدت زمان آموزش 50 دقیقه
  • حجم فایل آموزش 296 MB
  • زبان آموزش فارسی
  • تعداد درس ها 2 درس
  • سطح آموزش (مبتدی تا پیشرفته)
  • تاریخ بروزرسانی 1400 /06 /09
  • دانلود سیلابس
برای مشاهده لینک دانلود و یا خرید آموزش ابتدا باید ثبت نام نمایید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.

چنانچه فصل 13 مجموعه آموزش سئو را به صورت رایگان دانلود نموده اید, نیازی به دانلود این درس نیست

توضیحات بیشتری از " آموزش رایگان معیارهای اسم زیبا برای سایت "

یکی از رمزهای موفقیت هر سایتی میتواند نامی باشد که در ابتدای فعالیت سایت باید برای آن انتخاب نمود و آن را ثبت نمایید. این نام یا همان "آدرس وب سایت" باید دارای ویژگی هایی باشد تا در آینده مجبور به تغییر آن نشوید و ما در این مقاله و البته این آموزش رایگان قصد داریم تا در مورد نکات مهمی صحبت کنیم که قرار است در زمان انتخاب نمودن نام برای سایتتان در نظر بگیرید.

در ابتدا باید به یاد داشته باشید که نام سایت را به الفاظ و کلمات مختلفی در بازار و در بین مردم می شناسند که این نام ها عبارتند از:

  1. نام سایت
  2. دامنه سایت
  3. Domain
  4. URL
  5. آدرس سایت
  6. Web Address

و اسامی دیگر که همه آنها در کل یک معنا را می دهند و به آدرسی که برای دیدن سایت به آن نیاز داریم اشاره دارد. اگر چه برخی از اسامی مانند URL به لحاظ فنی برای این کار چندان مناسب نیست, ولی در بین مردم عادی در جامعه جا افتاده است و از آنها استفاده می شود.

در ابتدا باید بدانیم که یک دامنه یا آدرس سایت ساختاری دارد و هر چقدر این ساختار را بهتر و بیشتر بشناسیم, میتواند در انتخاب نام مناسب برای سایت تاثیر گذار باشد. به تصویر زیر دقت کنید:

ساختار نام سایت

 

 اجازه بدهید هر یک از این بخش ها را برایتان توضیح دهیم.

1 - http : به پروتکلی گفته می شود که برای نقل و انتقال صفحات وب سایت ها بین کاربران و سرورها مورد استفاده قرار میگیرد. در حقیقت توسط همین پروتکل می باشد که کاربران درخواست دیدن صفحات وب سایت را به Server یا HOST ارسال می کنند. به جای http شما میتوانید از پروتکل https که همان ترکیب پروتکل http با پروتکل ssl است, برای نقل و انتقال امن اطلاعات استفاده نمایید. معمولا پروتکل https برای سایت هایی که نقل و انتقال مالی و تراکنش های مالی در آنها اتفاق می افتد بسیار مناسب است ولی امروزه تمامی سایت ها باید از پروتکل https استفاده نمایند و جزئی از سئو سایت تلقی می شود به طوریکه خود گوگل به صراحت در مورد این مورد تذکر داده است.

عموما در زمان انتخاب نمودن یک نام برای سایت, این بخش چندان تاثیر گذار نیست و شما باید از یکی از این 2 پروتکل (http یا https) برای سایت خود استفاده نمایید.

 

2 - Subdomain : این بخش هم عموما ثابت است و معمولا هم با نام www شناخته می شود و پیشفرض تمامی هاست ها می باشد. معمولا Subdomain برای تقسیم کردن یک سایت به بخش های کوچکتر مورد استفاده قرار میگیرد و لزومی هم ندارد که تمامی سایت ها دارای Subdomain هایی به غیر از www باشند. برای ایجاد نمودن subdomain و مدیریت آن می توانید آموزش سیپنل (cPanel) را به صورت رایگان مشاهده نمایید.

در انتخاب نمودن نام برای سایت این بخش هم چندان تاثیر گذار نیست و شما باید تقریبا این بخش را هم نادیده بگیرید.

 

3 - Domain Name : این بخش همان قسمتی است که درس اصلی ما و این آموزش ویدئویی را تشکیل می دهد, چرا که در زمان انتخاب نمودن نام برای سایت باید بر روی این قسمت تمرکز نمایید. 

در ابتدا باید به یاد داشته باشید که نامی که برای سایت خود در نظر می گیرید نباید قبلا توسط فردی دیگر ثبت شده باشد. البته می توانید از نام های مشابه و با اضافه نمودن کلمات و کاراکترهای دیگر آن را از آن حالت ذکر شده خارج نمایید تا بتوانید ثبتش کنید. 

در این آموزش ویدئویی کاملا و از ابتدا در مورد تکنیک ها و روش های انتخاب نمودن نام دامنه و تهیه لیست جهت فیلتر کردن آن صحبت نموده ایم ولی در ابتدا باید در زمان تهیه لیست از این نام ها, قوانین مهمی را مد نظر داشته باشید که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

  • آشنا بودن اسم برای افراد
  • تایپ راحت
  • تلفظ راحت
  • بیان کننده موضوعیت سایت

و موارد دیگر که حتما در این آموزش ویدئویی همراه با مثال هایی عینی و بررسی سایت های معروف در ایران به حضورتان عرض شده است.

 

4 - Tol Level Domain - TLD : این بخش هم می تواند در انتخاب نمودن نام سایت و تهیه لیست ذکر شده تاثیر مهمی را داشته باشد. از TLD برای مشخص نمودن موضوع و گروهی که سایت در آن مشغول به فعالیت است استفاده می کنیم و شما می توانید زمانی که نام خوبی را برای سایت خود انتخاب نموده اید ولی آن اسم قبلا توسط فرد دیگری ثبت شده باشد, از TLDهای دیگر برای این کار استفاده نمایید.

یکی از معروفترین TLD ها در دنیا همان com میباشد و در وحله اول تمامی سایت ها دوست دارند تا از com برای نام سایت خودشان استفاده نمایند.

 

در ابتدا سعی کنید که نام سایت مورد نظرتان را با com ثبت نمایید ولی در صورتی که نام مورد نظر با com قبلا توسط فرد دیگری ثبت شده بود, میتوانید از TLD های دیگر استفاده نمایید. حتما در این زمان TLD مورد نظر و مناسبی را برای خودتان انتخاب نمایید. به عنوان مثال سایت هایی که در زمینه "فروش سخت افزار شبکه" و یا "هاست و دامنه" فعالیت دارند بهتر است با net نام سایت را ثبت نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه توصیه می کنیم حتما مقاله نام گذاری دامنه را مطالعه نمایید.

 

 دامنه های ir

یکی دیگر از گروه های TLD که سایت ها را بر اساس منطقه جغرافیایی تقسیم بندی می کنند, چنین TLDهایی هستند که از معروفترین آنها برای ما ایرانی ها ir است. توصیه میکنیم حتی اگر سایت با com ثبت شده است و شما برای سئو و تبلیغات قصد استفاده از آن را دارید, حتما آن اسم را با هم ir ثبت نمایید تا در زمان مناسب از آن استفاده کنید.

بسیاری از شرکت های ایرانی ثبت کننده دامنه میتوانند دامنه ir را هم برای شما ثبت نمایند  که هزینه چندانی ندارد و این هزینه ها هم ارتباطی به نوسانات دلار هم ندارد. ولی اگر بخواهید به صورت مستقیم اقدامات خود را برای ثبت دامنه ir داشته باشید, می توانید از سایت nic.ir اقدام نمایید تا هم کنترل پنل خودتون را داشته باشید و هم اینکه در آینده مشکلی برای تمدید و یا حتی انتقال اون نداشته باشید.

بخشی از پنل کاربری در nic و مشاهده دامنه ثبت شده توسط خود را می توانید در تصویر زیر مشاهده نمایید:

پنل کاربری در nic

 بنابراین شما هم اکون می توانید به صورت مستقیم و رایگان این آموزش را دانلود نموده و نکات و دستورالعمل های بسیار مهم را در زمان انتخاب نام دامنه و حتی ثبت دامنه آموزش ببینید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر هم در زمبنه سئو, میتوانید از آموزش های رایگان سئو استفاده نمایید.

لیست درس ها

زمان آموزش
  • قسمت اول 31:48
    1. بررسی دغدغه ها و چالش های ابتدایی در زمان راه اندازی سایت فروشگاهی
    2. بررسی نکات و دستورالعمل های مهم در راه اندازی سایت فروشگاهی
    3. بررسی عامل ها و فاکتورهای موفق شدن سایت های فروشگاهی
    4. بررسی فاکتورهای مهم در موفق شدن دامنه سایت
    5. معرفی نوع جستجوی Navigational Search
    6. بررسی نکات مهم برند سازی و ارتباط آن با نام دامنه
    7. بررسی سایت فروشگاهی دیجیکالا بر روی کلمات کلیدی مهم
    8. بررسی سایت فروشگاهی دیجیکالا به جهت برند سازی
    9. بررسی سایت دیجیکالا در ابزار Alexa
    10. بررسی 3 قانون مهم در زمان انتخاب و ثبت کردن دامنه
    11. بررسی سناریویی جهت انتخاب کردن نام دامنه
    12. بررسی حالت های مختلف برای انتخاب دامنه همراه با مثال واقعی
  • قسمت دوم 18:18
    1. تعریف دقیق TLD و جایگاه آن در انتخاب نام برای سایت
    2. معرفی و بررسی برخی از مهمترین TLDهای دنیا
    3. معرفی یک سایت معتبر برای ثبت دامنه های ir
    4. تعریف WHOIS و کاربر آن در مراحل ثبت دامنه
    5. بررسی مهم بودن یا نبودن وجود کلمه کلیدی در نام دامنه
سوالات متداول ( 10 ) سوال مطرح شده
  • آدرس سایت یا دامنه چیست؟

    تمامی سایت ها در دنیا برای اینکه بتوانیم به آنها دسترسی پیدا نماییم و آنها را مشاهده کنیم باید دارای یک آدرس منحصر به فرد باشد که معمولا به نام های دامنه , URL , آدرس سایت , Domain , اسم سایت و یا نام های دیگر هم در بین مردم شناخته می شود.

  • معمولا برای ثبت دامنه چه پیش نیازهایی را باید رعایت کنیم؟

    شما در هر لحظه می توانید توسط یکی از شرکت های ثبت کننده دامنه این کار را انجام دهید. کافی است نام مناسبی را برای سایت خود انتخاب کنید و با پرداخت هزینه ای آن را برای مدت مشخص مال خود کنید.

  • معمولا مدت زمان ثبت دامنه چقدر است؟

    از 1 سال آغاز می شود و حتی می تواند تا 5 سال هم باشد اما هزینه آن کاملا بستگی به بخش TLD دامنه دارد که می تواند کاملا متغیر باشد مخصوصا در نوسانات دلاری.

  • TLD چیست؟

    به یخش پایانی دامنه گفته می شود که عموما با com و یا ir شناخته میشود. TLDهای زیادی در دنیا وجود دارد که باید در ابتدا مشخص کنید که نامی که قرار است برای سایت خود انتخاب نمایید با چه TLD همراه باشد.

  • بهترین TLD چیست؟

    نمیتوان گفت بهترین TLD چیست و این کاملا بستگی به موضوع سایت شما دارد ولی TLD به نام com یکی از قدیمیترین و معروف ترین آنها میباشد که میتوانید در ابتدا سایت خود را با آن TLD ثبت نمایید البته به شرطی که قبلا فرد دیگری آن را نگرفته باشد.

  • آیا امکان خریداری دامنه دیگر و یا انقال دامنه وجود دارد؟

    بله شما میتوانید دامنه ای که قبلا خریداری شده است را بخرید البته باید با صاحب فعلی آن دامنه به تفاهم برسید. بنابراین در این زمان می توانید دامنه را به نام خود درآورده و آن را منتقل نمایید. فرقی نمی کند که در کجای دنیا باشید.

  • بهترین مرجع ثبت دامنه های ir کجاست؟

    شما توسط هر شرکت ثبت کننده دامنه میتوانید دامنه مورد نظر خود را ثبت نمایید ولی برای ثبت دامنه های ir میتوانید به سایت nic.ir هم مراجعه نمایید. کافی است در آن سایت ثبت نام نموده و در پنل مدیریت خود دامنه مورد نظر را انتخاب نموده و مبلغ ریالی آن را پرداخت نمایید.

  • آیا از شرکت ها و سایت های خارجی هم امکان ثبت دامنه وجود دارد؟

    بله این امکان وجود دارد البته به غیر از دامنه ir که مربوط به موقعیت جغرافیای ایران است. ثبت دامنه در خارج از ایران توصیه نمی شود و شما میتوانید بدون نگرانی دامنه را در یکی از شرکت های داخلی ثبت نمایید و مبلغ ریالی آن را پرداخت نمایید.

  • چه نکاتی در زمان ثبت دامنه را باید بدانم؟

    سعی کنید از سایت ها و شرکت های معتبر برای ثبت دامنه خود اقدام نمایید و حتما پس از ثبت دامنه از آنها بخواهید که کنترل پنل اصلی دامنه را در اختیار شما قرار دهد. شما توسط این کنترل پنل می توانید به بسیاری از تنظیمات و قابلیت های دامنه دسترسی داشته باشید دقیقا مانند سند دامنه می ماند.

  • چه نکاتی برای انتخاب نام برای سایت وجود دارد؟

    نکات زیادی برای انتخاب نام سایت باید در نظر بگیرید مانند:

    • کوتاه باشد
    • راحت باشد
    • معروف باشد
من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طراحی و برنامه نویسی و سئو وب سایت در حال فعالیت میباشم و 14 سال هم در زمینه آموزش دروس مختلف اشاره شده مشغول به تدری...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82

مقالات مرتبط با آموزش "آموزش رایگان معیارهای اسم زیبا برای سایت"

ثبت نظر ( 3 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...
  • 1399/03/19
    شرکت رهیاب خودرو امینی
    بی نظیر
    • 1399/03/20
      پشتیبان
      شما لطفا دارید. مرسی از نظری که دادین
  • 1399/03/18
    اکبری محمد
    مرسی من این آموزش و کامل دیدم. حیف که دیر دیدم ولی تونستن مطالب آموزشی دیگه رو استخراج کنم
    • 1399/03/21
      پشتیبان
      امیدوارم مورد پسند شما قرار گرفته باشه و برای تجربه های آینده به کارتون بیاد
  • 1399/03/18
    ALI YASI COMPANY
    تشکر میکنم از این آموزش خوبتون. من از اینستا با شما آشنا شدم فقط برای اینستا آموزش ندارید برای بهینه سازیش؟
    • 1399/03/21
      پشتیبان
      بله آموزشی برای بهینه سازی پیج اینستا وجود دارده که میتونید در سایت جستجو بفرمایید