فصل چهارم – جستجوی کلمات کلیدی و تهیه لیست

( کد: OL8 )

مدرس: داریوش ببریان
من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طر...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82

  • مدت زمان آموزش 3 ساعت و 45 دقیقه
  • حجم فایل آموزش 1.2 GB
  • زبان آموزش فارسی
  • تعداد درس ها 8 درس
  • سطح آموزش (متوسط)
  • تاریخ بروزرسانی 1400 /12 /24
  • دانلود سیلابس
برای مشاهده لینک دانلود و یا خرید آموزش ابتدا باید ثبت نام نمایید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.
توضیحات بیشتری از " فصل چهارم – جستجوی کلمات کلیدی و تهیه لیست "

در کار سئو همه افراد دوست دارند تا در سریعترین زمان و بهترین کیفیت, در کلمات کلیدی که مد نظرشان است در بالاترین رتبه های موتورهای جستجو مخصوصا گوگل قرار بگیرند. به دلیل اینکه باید به یاد داشته باشید که آوردن بخشی از ترافیک موتورهای جستجو به داخل سایت خودتان میتواند رمز پیروزی شما در کسب و کار و فضای آنلاین باشد.

همانطور که در بخش های مختلف آموزش سئو خدمت شما عرض شد, سئو تنها یک بعد ندارد و این امکان وجود ندارد که برای رسیدن به موفقیت در سئو و رونق کسب و کار در فضای آنلاین, تنها از یک روش و شیوه استفاده نمود.

یکی از لذت بخش ترین و البته چالش برانگیز ترین بخش های انجام کارهای سئو سایت, میتواند انتخاب کلمات کلیدی و تهیه لیست آن و کار بر روی آن باشد.

 

کلمات کلیدی در سئو چیست؟

 

 "کلمه کلیدی یا Keywords" به کلماتی گفته میشود که فکر میکنیم کاربران در موتورهای جستجو معمولا از آن کلمات برای پیدا کردن وب سایت و صفحات سایت مورد نظرشان استفاده میکنند تا در نهایت بتوانند به هدف مورد نظرشان برسند.

بگذارید کمی مثال واقعی تری را بزنیم. از خود شما شروع میکنیم.

فرض کنید که شما برای بهتر شدن کسب و کار خود در فضای مجازی قصد تهیه آموزش سئو را دارید و طبیعتا به دنبال آموزش سئویی میگردید که بهترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد و سایت مد نظرتان در در زمان کوتاه و یا زمان بلند در بالاترین رتبه در موتورهای جستجو قرار بدهد.

خوب از کجا شروع می کنید؟

بله حتما. شما به احتمال زیاد از اینترنت شروع می کنید و قبل از اینکه به فکر شرکت در کلاس های حضوری باشید که خودش موارد و مشکلات مربوط به خودش را دارد, سعی میکنید تا از آموزش های مجازی در این زمینه استفاده کنید.

وارد گوگل میشوید و در مورد آموزش سئو کلمه کلیدی مورد نظر خود را تایپ می کنید, به عنوان مثال کلمه کلیدی "سئو چیست؟" و منتظر نتیجه از گوگل می مانید. بنابراین شما از کلمه کلیدی برای پیدا کردن سایت های مورد نظرتان استفاده کرده اید.

جستجو و آنالیز کلمات کلیدی

بنابراین در زمان کار سئو و ساخت کلمات کلیدی, شما باید خودتان را به جای کاربر در موتورهای جستجو قرار دهید و این حدس را بزنید که معمولا کاربران بیشتر از چه کلمات کلیدی استفاده میکنند تا به هدف خود برسند.

مطمئن باشید با انجام دقیق این کار و آنالیز کلمات کلیدی در گوگل میتوانید برگ برنده ای را برای رقبایتان در حوزه فضای آنلاین داشته باشید و آنها را غافل گیر نمایید.

 

آموزش یافتن بهترین کلمات کلیدی

اگه فکر میکنید که برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب برای سئو نیازی به آموزش ندارید, به نظر ما کمی اشتباه میکنید. به دلیل اینکه شما قرار است بر روی کلمات کلیدی و استخراج کلمات کلیدی برای یک سایت سرمایه گذاری نمایید و روزها و و بلکه سال ها بر روی آن کلمات کلیدی کار کنید. 

یکی از کارهای اشتباهی که ممکن است در آینده برای سئو سایتی رخ دهد, تغییر سیاست های ناگهانی در سئو میباشد که میتواند آسیب جدی برای سایت داشته باشد. به عنوان مثال همین بخش انتخاب کلمات کلیدی سئو میباشد. درست است که در آینده ممکن است کلمات کلیدی جدیدتری به وجود بیاید و یا کاربران دیگر از برخی از کلمات کلیدی برای پیدا نمودن سایت استفاده نکنند, ولی برخی از کلمات کلیدی به قول معروف "کلیدی" هستند و نباید آنها را فراموش کرد و یا در زمان شروع سئو سایت از انتخاب و آنالیز آنها غافل شد.

 

استخراج کلمات کلیدی یک سایت

حتما تا به الان این سوال برایتان پیش آمده است که بنابراین چگونه میتوانیم بهترین کلمات کلیدی برای سئو را انتخاب کنیم و از آنها لیستی را تهیه کرده و سپس بر روی آن کار کنیم. به یاد داشته باشید که برای این کار (تهیه لیست کلمات کلیدی) راه های زیادی وجود دارد که برخی از آنها مهم و برخی دیگر در آینده هم میتواند انجام شود که در ادامه همین مقاله در موردشان صحبت خواهیم نمود.

 

1 - شما میتوانید از مشتریان خودتان شروع کنید

مطمئنا شما دارای مشتریانی هستید و یا مغازه به صورت فیزیکی دارید. پس عالیه!!!! شما میتونید با اونها صحبت کنید و ببینید که معمولا در اینترنت از چه کلماتی استفاده کرده اند تا به شما رسیده اند. حالا چه به صورت اینترنتی و یا چه به صورت فیزیکی. حتی میتوانید برای این کار فرم های مخصوصی برایشان درست نمایید که زمانی که به محل شما آمدند, بتوانند آن فرم ها را پر نموده و اطلاعات خوبی را در اختیار شما قرار دهند. حتی این نکات را هم میتوانید به تیم فروش خود بگویید که این سوالات را به صورت محدود از مشتریان و کاربران شما سوال نماید.

2 - از انجمن ها و وب سایت های عمومی که در زمینه شغلی شما هستند استفاده نمایید.

مطمئنا در حوزه کسب و کار شما وب سایت هایی که معمولا به نام "انجمن" یا "فروم" فعالیت میکنند وجود دارند که در آن وب سایت ها افراد سوال هایی را مطرح نموده و بسیاری دیکر از افراد معمولی و حتی متخصص به پاسخ به آنها می پردازند. شما میتوانید با مطالعه این وب سایت ها و انجمن ها متوجه شوید که معمولا نیاز کاربران چیست و سپس بر اساس آن به دنبال کلمات کلیدی مورد نظر بگردید.

البته در این میان راه ها و روش های دیگری هم وجود دارد که مطمئنا در حوزه کاری شما و با توجه به تجربه های شما می تواند اتفاق بیافتد.

 

آنالیز کلمات کلیدی در گوگل

اما به غیر از روش های سنتی که در قبل به آن اشاره کردیم, روش های نوین و راحتتری نیز میتواند وجود داشته باشد و آن هم کمک گرفتن از فضای آنلاین و اینترنت میباشد. روش های استخراج کلمات کلیدی در این حوزه میتواند هم توسط نرم افزارهای استخراج کلمات کلیدی انجام بپذیرد و هم توسط خود وب سایت گوگل به عنوان یکی از بهترین مرجع ها برای استخراج کلمات کلیدی برای سئو.

اگر شما در گوگل جستجویی انجام داده باشید متوجه میشود خود گوگل نسبت به تایپ کلمات کلیدی شما, پیشنهاد هایی هم به شما میدهد که همین میتواند به عنوان اولین سرنخ برای شما باشد. یعنی گوگل با این کار به شما میگوید که کاربران متناسب با کلمه کلیدی که شما تایپ کرده اید هم از این کلمات کلیدی پیشنهاد داده شده استفاده کرده اند.

پیشنهاد گوگل google suggestion

حتی در پایین صفحه SERP لیست دیگری ار کلمات کلیدی ییشنهاد داده شده توسط گوگل را مشاهده می نمایید که همین هم میتواند سرنخ خوبی برای تهیه لیست کلمات کلیدی برای کار سئو شما باشد.

خوب چی بهتر از این !!!!

شما تنها با صرف 1 ساعت و استفاده از این روش استخراج کلمات کلیدی میتوانید به ده ها و شاید صدها کلمه کلیدی دسترسی داشته باشید و از آنها لیست بلند بالایی را تهیه و استخراج نمایید. حتی توصیه میشود این کار را به صورت روال ماهیانه انجام دهید تا از پیشنهاد های جدید گوگل در زمینه تهیه کلمات کلیدی غافل نمانید. به دلیل اینکه گوکل این بخش را به صورت ماهیانه بروز رسانی میکند و  معمولا کلمات کلیدی را بیشتر در این بخش ها نمایش میدهد که بیشتر جستجو را توسط کاربران داشته اند.

البته در این زمینه روش های دیگر به غیر از استفاده مستقیم از وب سایت گوگل وجود دارد و آن استفاده از نرم افزارهای استخراج کلمات کلیدی میباشد. برحی از این ابزارها رایگان هستند ولی عموما ابزارهایی که به خوبی کار می کنند و برای سئو سایت عملکرد مثبتی دارند به صورت پولی میباشند. اجازه بدهید چند ابزار رایگان و پولی را به شما معرفی کنیم که در سال های توسط سئو کارها زیاد مورد استفاده قرار گرفته اند.

 

- وب سایت Alexa

وب سایت الکسا alexa

این وب سایت که برای شرکت امازون میباشد, یکی از شناخته شده ترین وب سایت ها در دنیا برای رتبه دهی وب سایت ها هم در خود کشورشان است و هم در دنیا که میتواند ملاک خوبی برای شناسایی وب سایت ها در حوزه سئو باشد. یکی از بخش های این وب سایت به شما میگوید که سایت مورد نظر که شما در الکسا به  دنبال آن هستید, عموما از چه کلمات کلیدی بیشترین بازدید را دارد و این هم میتواند به عنوان یکی از راه های دیگری باشد که برای تهیه لیست کلمات کلیدی و حتی آنالیز رقبا مورد استفاده قرار بگیرد.

آنالیز سایت الکسای سایت دیجیکالا

البته برای اینکه به اطلاعات بیشتری دسترسی پیدا نمایید, باید در سایت ثبت نام نموده  از پلن های پولی آن برای دسترسی به اطلاعات استفاده نمایید.

 

- وب سایت SimilarWeb

لوگوی ابزار similarweb

یکی سایت و البته افزونه ای که برای نصب داخل مرورگر در اختیار شما قرار میدهد مانند سایت Alexa و حتی بهتر میتواند اطلاعات خوبی را مخصوصا در زمینه کلمات کلیدی در اختیار شما قرار دهد. باز هم در این ابزار  میتوانید متوجه شوید که برای سایت مورد نظرتان که قصد آنالیز آن را دارید, چه کلمات کلیدی به آن کمک کرده است و برایش ترافیک بیشتری را جذب کرده است و سپس آن کلمات کلیدی را به لیست خود اضافه نمایید و برای سئو سایت خود از آنها استفاده کنید. توصیه میکنیم حتما افزونه Similar Web را بر روی مرورگر خود نصب نمایید.

آنالیز سایت دیجیکالا با  similarweb

 

- وب سایت و ابزار Ahrefs

ابزار ahrefs

یکی از بهترین ابزارهایی که تا به حال در دنیای سئو وجود داشته است و امکانات زیادی مخصوصا در بخش کلمات کلیدی و آنالیز کلمات کلیدی در اختیار شما قرار میدهد, وب سایت Ahrefs میباشد که ابزار آنلاینی تحت همین نام هم در اختیار شما قرار میدهد.

خوشبختانه امکاناتی که در بخش آنالیز کلمات کلیدی در اختیار شما قرار میدهد غیر قابل رقابت و حتی مقایسه با دیگر ابزارهای موجود در دنیای سئو میباشد.

خیر خوبی برایتان داریم!!!!!

هم اکنون آموزش کاملی از ابزار Ahrefs همراه با سناریوها و مثال های واقعی برای تان در سایت الگوها آماده شده است و قابل تهیه و دانلود میباشد. در این مجموعه آموزشی نزدیک به 12 سایت آموزش کامل ابزار Ahrefs برای تان آماده شده است که از تمامی زوایا نه فقط از کلمات کلیدی و آنالیز آن بلکه با تمامی جنبه های سئو شما را آشنا میکند و دریچه جدیدی از سئو را برایتان باز خواهد کرد.

 

-وب سایت و ابزار Monitorbacklinks

ابزار monitor backlinks

 اما زمانی که صحبت از سئو و آنالیز رقبا و کلمات کلیدی میشود, در کنار ابزار Ahrefs که به حضورتان معرفی شد, حتما باید از ابزار آنلاین Monitorbacklinks هم صحبت نمود. این ابزار هم میتواند در کنار ابزار Ahrefs نقش خوبی را در آنالیز کلمات کلیدی و فراز و فرودهای کلمات کلیدی شما در زمان سئو بازی نماید و کوچکترین تغییرات سایت شما را در کلمات کلیدی به شما بگوید. البته کارکرد اصلی این ابزار برای مدیریت بک لینک ها میباشد و ابزارهای متنوعی را در این حوزه در اختیار شما قرار میدهد ولی در کنار بک لینک ها, میتوانید از امکانات خوب آن در زمینه آنالیز کلمات کلیدی نیز استفاده نمایید.

خوشبختانه آموزش منحصر به فرد همراه با تجربه ها و سناریو های بسیار قوی برای درک بهتر سئو, هم اکنون در سایت آموزشی الگوها قابل تهیه و دانلود میباشد که میتواند رقبای شما رو حسابی غافلگیر نماید.

 

انتخاب کلمه کلیدی مناسب

 اما مطمئنا لیست کلمات کلیدی شما با اجرا هر یکی از روش هایی که در بالا به آن اشاره شد, بلندتر و بلندتر خواهد شد و حالا زمان این است که غربالگری را انجام دهید. اولین کاری را باید انجام دهید این است که متوجه شوید هر یکی از این کلمات کلیدی چقدر در موتور جستجو گوگل در ماه در حال جستجو شدن هستند. طبیعتا کلمه کلیدی که بیشترین تعداد جستجو را در ماه داشته باشد, به عنوان اولین ملاک شما برای انتخاب و غربالگری میباشد. برای این کار هم شما باید از ابزاری استفاده نمایید که هیچ ابزاری بهتر از ابزاری نیست که خود گوگل در اختیار شما قرار میدهد. نام این ابزار Google Keyword Planner میباشد.

google keyword planner tools

به واسطه این ابزار شما میتوانید نه فقط متوجه شوید که هر یکی از این کلمات کلیدی به طور متوسط چقدر در طول ماه جستجو شده اند, بلکه اطلاعات بسیار دقیقتری را خود گوگل در اختیارتان قرار میدهد تا بهترین تصمیم را برای انتخاب کلمات کلیدی و شروع کار سئو در این بخش داشته باشید.

 

کدام کلمه کلیدی را برای سئو انتخاب کنیم؟

 این بخش یکی از سرنوشت ساز ترین و حساس ترین بخش ها در سئو و به کار بردن کلمات کلیدی پیدا شده در سئو سایت میباشد.

خوب پس از اینکه متوجه شدید که هر یکی از کلمات کلیدی به طور متوسط چقدر در طول ماه جستجو شده اند, به احتمال زیاد به سراغ کلمات کلیدی خواهید رفت که عدد بالاتر (جستجوی بیشتر) داشته باشند و تنها این انتخاب به دلیل این است که آن کلمه کلیدی برای شما ورودی و ترافیک بیشتری را به ارمغان خواهد آورد. این نظریه غلط نیست ولی کار چندان منطقی نیست.

به دلیل اینکه کلمات کلیدی که دارای تعداد جستجوی بالاتر هستند, طبیعتا رقابت بیشتر و سنگین تر هم بر روی آن کلمات کلیدی وجود دارد و شما هم زمان بیشتری نیاز دارید تا بر روی آن کلمه کلیدی در صفحات SERP موتورهای جستجو در رتبه های بالا قرار بگیرید.

بنابراین اینجا است که شما باید به سراغ کلمات کلیدی از نوع Long-tail Keyword بروید. برای آشنایی بیشتر و ابتدایی با کلمات کلیدی بلند میتوانید آموزش کلمات کلیدی Long-tail Keyword را مشاهده نمایید و معنا و مفهوم آن را متوجه شوید و اینکه چرا باید از این نوع کلمات کلیدی در ابتدا استفاده نمایید.

حالا همه چیز جفت و جور شده است و شما با این راه ها و روشها و متدها میتوانید به صورت حرفه ای کار سئو را شروع کنید. اگر بخواهیم از این صحبت ها نتیجه گیری کنید میتوانیم کار سئو در این بخش را به موارد زیر دسته بندی نماییم:

  1. تهیه لیست کلمات کلیدی از آنالیز رقبا, صحبت با مشتریان و ....
  2. پیدا نمودن کلمات کلیدی بیشتر توسط لیستی که در بالا ایجاد شده است
  3. فهمیدن اینکه هر یک از این کلمات کلیدی چقدر چستجو میشوند و چه رقابتی بر روی آن کلمات کلیدی وجود دارد
  4. بررسی و راستی آزمایی اطلاعات به دست آمده از چندین ابزار در جهت غربالگری بیشتر و تهیه لیست دقیقتر کلمات کلیدی
  5. جداسازی کلمات کلیدی طولانی تر (long-tail Keyword) جهت تهیه لیست نهایی
  6. شروع کار سئو با کلمات کلیدی به دست آماده

 مطمئنا تا به اینجا تنها بخشی از مطالب تئوری برایتان گفته شده است. شما هم اکنون در آموزش ویدئویی که در همین صفحه وجود دارد, میتوانید به صورت کامل همراه با سناریوهای واقعی و مثال های زیاد و تجزیه و تحلیل های حرفه ای در مورد تمامی نکاتی که در زمینه استخراج کلمات کلیدی و تهیه لیست وجود دارد, این آموزش ویدئویی را مشاهده نموده و کار سئو را آغاز نمایید.

لیست درس ها

زمان آموزش
  • درس اول : کلمات کلیدی کوتاه و کلمات کلیدی بلند 36:46

    سیلابس:

    1. تعریف تحقیقات در مورد کلمات کلیدی (Keyword Research) و اهمیت آن در دنیای سئو
    2. بیان چند آمار خیره کننده در مورد انتخاب کلمات کلیدی
    3. پارامترهای انتخاب کلمات کلیدی در آغاز کار
    4. تعریف کلمات کلیدی از نوع کوتاه (Short-tail Keyword) همراه با مثال های متعدد
    5. تعریف کلمات کلیدی از نوع بلند (Long-tail Keyword) همراه با مثال های متعدد
    6. تعریف کلمات کلیدی از نوع متوسط و میانی (Mid-tail Keyword) همراه با مثال های متعدد
    7. بیان سناریوهای واقعی که تمامی انواع کلمات کلیدی در آن نقش دارد
    8. بررسی انواع کلمات کلیدی بر روی نمودار بر مبنای “تعداد جستجو در هر ماه” و “اهمیت آن”
    9. بررسی چند کلمه کلیدی در گوگل
    10. واکنش گوگل در برابر کلمات کلیدی وارد شده و نمایش کلمات کلیدی بیشتر در بخش Search Suggest
    11. بررسی بهتر بودن کدام دسته از کلمات کلیدی برای آغاز کار
    12. مقایسه کلمات کلیدی short & long به لحاظ تعداد جستجو
    13. مقایسه کلمات کلیدی short & long به لحاظ رقابت پذیری کلمه کلیدی
    14. مقایسه کلمات کلیدی short & long به لحاظ تمرکز کاربران و رقبا بر روی آن
    15. مقایسه کلمات کلیدی short & long به لحاظ هزینه ریالی و دلاری
    16. بررسی چند کلمه کلیدی فارسی در گوگل به لحاظ short & long بودن و درصد موفق شدن سایت در آنها

     

    تمرکز در ابتدای کار سئو معمولا بر روی تنظیم و تهیه لیست کلمات کلیدی وجود دارد. بنابراین در این فصل که قرار است در مورد تمامی ابعاد کلمات کلیدی و انتخاب آنها و تکمیل لیست و فیلتر کردن لیست کلمات کلیدی و آنالیز رقبا و بسیاری از مطالب دیگر صحبت نماییم قصد داریم تا شما را با انواع کلمات کلیدی یا همان Keywords آشنا نماییم و حتی در قالب مثال های کاملا کاربردی بگوییم که در ابتدای کار بهتر است از چه کلمات کلیدی برای شروع کار سئو استفاده نماییم.

    متاسفانه انتخاب نامناسب کلمات کلیدی و تفکیک نکردن این دسته بندی می تواند هزینه های زمانی و ریالی را برای شما افزایش دهد و نتیجه ای که قرار است برای افزایش بازدید کننده و افزایش فروش داشته باشید را به دست نیاورید و یا دیرتر به آن برسید.

  • درس دوم : تعیین سختی کلمات کلیدی 11:52

    سیلابس:

    1. تعریف سختی کلمات کلیدی (Keyword Difficulty)
    2. رنج عددی Keyword Difficulty و نحوه محاسبه آن
    3. نقش Keyword Difficulty بر روی تهیه لیست کلمات کلیدی
    4. بررسی میزان دقیق و قابل اعتماد بودن Keyword Difficulty
    5. معرفی ابزارهایی برای تعیین سختی کلمات کلیدی (Keyword Difficulty)
    6. بررسی چند کلمه کلیدی سخت در گوگل و مشاهده اعداد Keyword Difficulty و مقایسه آنها
    7. معرفی ابزارهایی جهت بررسی و تعیین سختی کلمات کلیدی در گوگل
    8. رابطه سختی کلمات کلیدی با بخش Featured Snippets
    9. بررسی باورهای غلظ در مورد سختی کلمات کلیدی و دوری از آنها
    10. رابطه Keyword Difficulty با کلمات کلیدی کوتاه و کلمات کلیدی بلند
    11. مقایسه سختی کمات کلیدی چند واژه با یکدیگر و راستی آزمایی ابزارها
    12. رابطه DA و PA کلمات کلیدی با Keyword Difficulty
    13. رابطه انواع حالت های جستجو با Keyword Difficulty

     

    آیا به این سوال فکر کرده اید که حالا انتخاب کلمات کلیدی و دسته بندی هایی که در درس گذشته فرا گرفته اید را چگونه باید ارزش گذاری کنیم و در لیست کلمات کلیدی خودمان چگونه باید یک کلمه ای را نسبت به کلمه کلیدی دیگر تفکیک نماییم. پاسخ این سوال در سختی کلمات کلیدی یا همان Keyword Difficulty است.

    در این درس در مورد این عدد و نحوه محاسبه و به دست آوردن این عدد صحبت خواهیم کرد و حتی ابزارهایی رو هم در این زمینه معرفی خواهیم نمود که بتوانید در سریعترین زمان نسب به انتخاب و فیلتر کردن کلمات کلیدی خود اقدام نمایید.

    به شما خواهیم گفت که این عدد چقدر دقیق است و چه معیارهایی برای دقیق بودن این عدد میتواند وجود داشته باشد. حتی سخت ترین کلمات کلیدی حال حاضر دنیا رو مورد بررسی قرار خواهیم داد تا بتوانیم نکات سئو را از داخل آن استخراج نماییم.

  • درس سوم : معرفی ابزارهای آنالیز کلمات کلیدی و رقبا 29:06

    سیلابس:

    1. لزوم آنالیز رقبا و اهمیت آن
    2. نکات مهم در آنالیز رقبا
    3. باید ها و نبایدها در بررسی رقبا
    4. مقایسه روش سنتی و مدرن در تجزیه و تحلیل رقبا
    5. بررسی نقش ابزارها در تجزیه و تحلیل رقبا
    6. مطرح نمودن سناریو از پیش تعریف شده برای انجام کار عملیاتی در این فصل
    7. تفکیک نمودن کپی برداری و الگو برداری در تجزیه و تحلیل رقبا
    8. معرفی ابزارهای آنلاین در جهت تجزیه و تحلیل وب سایت رقبا و کلمات کلیدی و ……
    9. معرفی ابزار SimilarWeb و نحوه استخراج اطلاعات مهم از رقبا بر روی سایت com
    10. معرفی ابزار SpyFu و نحوه استخراج کلمات کلیدی
    11. معرفی ابزار semrush و نحوه تجزیه و تحلیل رقبا و کلمات کلیدی
    12. معرفی سایت Alexa و نحوه استفاده از این سایت در جهت آنالیز رقبا و کلمات کلیدی و …. به همراه نصب Chrome Extension
    13. نصب یک Extension کارآمد برای تجزیه و تحلیل بهتر سایت ها
    14. استخراج وب سایت های مرتبط دیگر از سایت های رقبا و دسترسی به رقیب رقیبان
    15. بررسی (Domain Authority (DA و (Page Authority (PA رقبا برای فیلتر کردن آنها

     

    ابزار! ابزار! ابزار!

    در مورد نقش ابزار در سئو حتی در اولین ساعت های آموزش اشاره کرده ایم و در مورد این مطلب بارها در درس های متعدد نکاتی رو خدمت شما عزیزان گفته ایم.

    در این درس قصد داریم تا نه فقط یک ابزار بلکه ابزارهای متعدد را برای آنالیز کلمات کلیدی رقبای خود به شما معرفی کنیم که آنها بر روی چه کلمات کلیدی با چه درجه سختی و چه اهمیتی در حال فعالیت و کسب درآمد هستند.

    نقش آنالیز رقبا را نه فقط در قالب مطالب آموزشی تئوری بلکه کاملا به صورت عملیاتی و در قالب Workshop برای شما انجام خواهیم داد و خودمان را آماده ساختن یک لیست خوب و کامل از متداولترین کلمات کلیدی خواهیم کرد.

    البته در درس بعدی همین رقبا را دقیقتر زیر ذره بین خواهیم برد و بسیاری از مطالب سئو را از فعالیت های حال حاضر آنها استخراج خواهیم نمود.

  • درس چهارم : آنالیز دقیق رقبا 35:09

    سیلابس:

    1. تعریف رقبای اولیه
    2. تعریف رقبای ثانویه
    3. بررسی ابتدایی رقبا با جستجو در گوگل و تجزیه و تحلیل نتایج نشان داده شده در صفحه اول
    4. استفاده از ابزارهای نصب شده بر روی مرورگر Chrome جهت راستی آزمایی نتایج و انتخاب اولیه رقبا
    5. مقایسه رتبه الکسای سایت ها و تجزیه و تحلیل اطلاعات آن
    6. رتبه بندی سایت ها به لحاظ رتبه الکسا و ایجاد نمودن فرمول از آن
    7. نحوه انتخاب ابتدایی وب سایت ها از فرمول به دست آمده
    8. تاثیر کلمات کلیدی long & short بر روی آنالیز این مرحله
    9. بررسی ابتدایی تمامی وب سایت های رقبا و آنالیز دقیق هر یک از آنها
    10. تهیه لیستی از رقبا در اکسل
    11. استفاده از ابزار SimilarWeb جهت آنالیز دقیقتر رقبا و سیر صعودی بودن یا نزولی بودن
    12. آموزش کامل ابزار SimilarWeb از روی وب سایت و آنالیز مجدد رقبا
    13. فیلتر کردن لیست رقبا با بررسی DA و PA آنها
    14. بررسی دقیق و کامل رقبا با استفاده از ابزار آنلاین SpyFu و مقایسه آنها جهت فیلتر کردن لیست
    15. تجزیه و تحلیل های ابتدایی از برخی از کلمات کلیدی رقبا توسط ابزار SpyFu
    16. بررسی دقیق و کامل رقبا با استفاده از ابزار آنلاین SEMrush و مقایسه آنها جهت فیلتر کردن لیست
    17. دسترسی به برخی از بک لینک ها رقبا برای راستی آزمایی ابزار و میزان دقیق بودن آن
    18. فیلتر کردن نهایی لیست رقبا جهت استخراج کلمات کلیدی آنها

     

    در ابتدا برای اینکه بتوانیم لیست کلمات کلیدی خود را به خوبی درست نماییم , رقیب های مهم یعنی رقبای اولیه و رقبای ثانویه خود را مشخص کنیم. بنابراین در این درس خیلی خیلی کامل در قالب یک سناریوی آموزشی و واقعی رقبای خود را مشخص میکنیم و نه فقط از یک ابزار بلکه از ابزارهایی که میتواند ما را در رسیدن به این هدف کمک نمایند نیز استفاده خواهیم نمود.

    سعی میکنیم در این بخش نه فقط از نگاه کلمات کلیدی بلکه تمامی پارامترهای دیگر که در انتخاب رقبای اولیه و رقبای ثانویه میتواند مورد استفاده قرار بگیرد را بررسی نماییم. این موارد از خرج کردن پول برای بالا آمدن سایت آنها تا نمودار پیشرفت و حتی بررسی وضعیت آنها با رقبای دیگر نیز استفاده خواهیم نمود.

    در این بخش از خود سایت گوگل به عنوان مرجع اصلی نیز استفاده خواهیم نمود تا بتوانیم مطالب را راستی آزمایی نماییم.

  • درس پنجم : استخراج کلمات کلیدی از رقبا 24:03

    سیلابس:

    1. بیان نکات مهم در زمان انتخاب کلمات کلیدی از سایت رقبا توسط ابزارهای آنلاین
    2. نحوه انتخاب کلمات کلیدی از سایت رقبا
    3. میزان طولانی بون و یا کوتاه بودن کلمات کلیدی و نوع فیلتر کردن آنها در ابتدای تهیه لیست
    4. استفاده از بخش های مختلف SERP برای استخراج کلمات کلیدی
    5. نوع فیلتر کردن کلمات کلیدی در این مرحله
    6. بررسی تعدادی کلمات کلیدی و جلوگیری از سردرگمی
    7. نحوه اضافه کردن کلمات کلیدی به فایل اکسل جهت تهیه لیست
    8. بررسی اولیه وب سایت های رقیب و کنترل کردن لیست
    9. وارد کردن لیست وب سایت های رقیب در داخل نرم افزار SimilarWeb و آنالیز ابتدایی کلمات کلیدی آنها
    10. استخراج کلمات کلیدی از داخل ابزار آنلاین SimilarWeb
    11. استخراج کلمات کلیدی Long-tail بیشتر بر مبنای کلمات کلیدی Short-tail از داخل وب سایت گوگل
    12. استخراج کلمات کلیدی رقبا از سایت Alexa
    13. استخراج کلمات کلیدی رقبا از سایت SEMrush

     

    اما در این درس قرار است لیست رقیبانی که به دست آورده ایم و در لیست خود آنها را فیلتر کرده ایم را اجرایی نماییم. اجرایی کردن به معنی استخراج کلمات کلیدی آنها و اضافه نمودن این کلمات به لیست خودمان.

    این مرحله به عنوان یکی از حساس ترین و زمان برترین مراحل میباشد چرا که ما مطالبی که در درس اول یاد گرفته ایم را باید به خوبی بر روی لیست خودمان پیاده سازی نماییم تا بتوانیم در مسیر اصلی باقی بمانیم.

    در این درس استاد داریوش ببریان حتما از تجربات خود در فیلتر کردن این لیست با شما صحبت خواهند کرد و شما را در انتخاب بهتر کلمات کلیدی یاری خواهند رساند.

  • درس ششم : تکمیل کردن لیست کلمات کلیدی با Google Ads 32:49

    سیلابس:

    1. معرفی سرویس Google Ads
    2. بیان نکات مهم در زمینه ایجاد حساب کاربری و استفاده از Google Ads با توجه به مسائل تحریمی
    3. شرایط استفاده از Google Ads برای افراد عادی و نکات مهم در این زمینه
    4. آشنایی ابتدایی با محیط Google Ads
    5. معرفی ابزار Google Keyword Planner
    6. بررسی نقش ابزار Google Keyword Planner در فیلتر کردن لیست و ایجاد کلمات کلیدی صحیح تر
    7. بررسی معیارهای مختلف انتخاب کلمات کلیدی مانند Keyword Difficulty و شاخصه های مهم دیگر
    8. آشنایی کامل با بخش کشورها و مناطق جغرافیایی با توجه به نوع کلمه کلیدی
    9. نحوه فیلتر کردن کلمات کلیدی در Google Keyword Planner
    10. نمایش لیست کلمات کلیدی و معرفی ستون ها و خصوصیت های مختلف کلمات کلیدی
    11. بررسی میزان رقابت پذیری کلمات کلیدی و فیلتر کردن لیست بر اساس این پارامتر
    12. بررسی کلمات کلیدی مورد نظرمان به صورت جمعی در بخش جستجوی Google Keyword Planner
    13. نحوه استفاده کردن از کلمات کلیدی پیشنهاد داده شده توسط Google Keyword Planner و اضافه نمودن آن به لیست
    14. بررسی CTR و Avg Position و پارامترهای دیگر کلمات کلیدی در لیستمان
    15. بررسی پارامتر PPC و CPC کلمات کلیدی و تاثیر آن بر روی انتخاب و اضافه نمودن به لیست
    16. گرفتن خروجی اکسل از لیست کلمات کلیدی در Google Keyword Planner

     

    اما لیست به دست آمده از کلمات کلیدی باید توسط منابع معتبر تری راستی آزمایی شود تا مطمئن شویم که کلمات کلیدی مناسبی را برای رسیدن به هدفمان انتخاب نموده ایم. از این رو یکی از بهترین جاهایی که میتوان این لیست را تکمیل تر کرد خود گوگل و سرویسی به نام Google Adword که با تغییر نام اون به Google Ads توانستیم در این درس آموزشی به این مهم دست پیدا کنیم.

    در این بخش آموزشی سئو, کاملا شما را با محیط ابراز Keyword planner Tool که بخشی از Google Ads میباشد آشنا مینماییم.

    در این ابزار سناریوهای مختلفی را بررسی میکنیم تا بتوانیم کلمات از نوع Long-tail Keyword و حتی برخی از کلمات Short-tail Keyword که رقابت کمتری دارند را انتخاب نماییم.

    میتوانیم حتی کلمات به دست آمده از ابزارهای قبلی که در همین فصل در مورد آنها صحبت کرده بودیم را هم بررسی مجدد کنیم و حتی لیست خود را کمی در اینجا فیلتر کنیم. میتوانیم ساعت ها در این ابزار زمان بگذاریم تا بتوانیم در مسیر درست تری قرار بگیریم.

    در استفاده از این ابزار و نحوه ورود به Google Ads با توجه به مسائل تحریمی که وجود دارد مطالب بسیار مهمی را در همان ابتدای ویدئوی آموزشی خدمت شما عرض شده است که برای جلوگیری از مشکل و Suspend شدن حساب کاربری توصیه میکنیم به دقت به این مطالب گوش دهید.

  • درس هفتم : تکمیل کردن لیست کلمات کلیدی با Google Trends 15:53

    سیلابس:

    1. معرفی Google Trends و اهمیت آن در بررسی کلمات کلیدی
    2. نحوه استفاده از Google Trends برای افراد عادی
    3. نحوه استفاده از Google Trends برای طراحان و وب مسترها
    4. آشنایی با نمودارهای مختلف و آمارهای ارائه شده در Google Trends
    5. جستجوی چند کلمه کلیدی و راستی آزمایی
    6. بیان سناریوهای مختلف در استفاده از Google Trends
    7. مقایسه چند کلمه کلیدی همزمان و استخراج و تجزیه و تحلیل اطلاعات از Google Trends
    8. بررسی بخش های Web Search, Image Search, News Search در Google Trends
    9. نحوه دقیق فیلتر کردن و جستجوی کلمات کلیدی در Google Trends
    10. فیلتر کردن لیست کلمات کلیدی بر اساس میزان محبوب بودن آن کلمات بین کاربران در اینترنت
    11. نحوه استخراج کلمات کلیدی بیشتر از Google Trends

     

    کلمه Trend امروزه برای بیشتر کاربران در فضای مجازی حتی در شبکه های اجتماعی کلمه ای آشنا میباشد. گوگل سرویس رایگانی دارد که حتی بدون ثبت نام میتوانید از آن استفاده نمایید.

    در این سرویس که به صورت کامل در این ویدئوی آموزشی تمامی ابعاد آن توضیح داده شده است توانستیم بخشی دیگر از لیست کلمات کلیدی خود را تکمیل تر نماییم.

    حتی در این ابزار میتوانیم تا 4 کلمه کلیدی را با یکدیگر مقایسه کنیم و در قالب نمودارهای مختلف محبوبیت و فراز و فرود آن را در بازه های زمانی مشخص ببینیم و تصمیم بگیریم که آیا در حال حاضر کار کردن بر روی این کلمه کلیدی کار منطقی میباشد و یا باید به دنبال کلمه کلیدی دیگر بروید.

    بنابراین توصیه میکنیم این ویدئوی آموزشی را برای نهایی کردن لیست کلمات کلیدی خود به دقت مشاهده نمایید.

  • درس هشتم : نهایی کردن لیست کلمات کلیدی و معرفی ابزارهای بیشت 34:19

    سیلابس:

    1. معرفی ابزار آنلاین NEILPATEL برای فیلتر کردن کلمات کلیدی و تجزیه و تحلیل رقبا و دسترسی به کلمات کلیدی بیشتر
    2. طریقه فیلتر کردن کلمات کلیدی و دسترسی به کلمات کلیدی سوالی در ابزار آنلاین NEILPATEL
    3. معرفی ابزار آنلاین io جهت دسترسی به کلمات کلیدی بیشتر و فیلتر کردن کلمات کلیدی داخل لیست
    4. معرفی ابزار آنلاین SEO Book جهت دسترسی به بسیاری از ابزارهای سئو و فیلتر کردن بهتر کلمات کلیدی لیست
    5. معرفی ابزار آنلاین KwFinder جهت دسترسی به کلمات کلیدی بیشتر و فیلتر کردن کلمات کلیدی داخل لیست
    6. معرفی ابزار آنلاین LongTailPro جهت دسترسی به کلمات کلیدی طولانی تر (Long-tail Keyword) و کلمات کلیدی سوالی
    7. معرفی ابزار آنلاین RAVEN جهت دسترسی به بسیاری از ابزارهای سئو و تجزیه تحلیل رقبا و کلمات کلیدی
    8. معرفی ابزار آنلاین Monitor backlinks و بررسی نقش مهم این ابزار در دنیای سئو همراه با بیان چند مورد از قابلیت های ابزار
    9. معرفی ابزار آنلاین Ahrefs و بررسی نقش مهم این ابزار در دنیای سئو همراه با بیان چند مورد از قابلیت های ابزار
    10. معرفی ابزار آنلاین MOZ و بررسی نقش مهم این ابزار در دنیای سئو همراه با بیان چند مورد از قابلیت های ابزار
    11. معرفی ابزار Majestic و بررسی نقش مهم این ابزار در دنیای سئو همراه با بیان چند مورد از قابلیت های ابزار
    12. نکات مهم در نهایی کردن لیست کلمات استخراج شده و فیلتر کردن آنها توسط ابزارهای مورد استفاده

     

    در این درس تقریبا به پایان کار نهایی کردن لیست کلمات کلیدی رسیدیم. سعی کردیم در طول درس های این فصل قدم به قدم با تهیه لیست کلمات کلیدی و فیلتر کردن آنها و در نهایت رسیدن به لیست نهایی کلمات کلیدی در مسیر درست تری قرار بگیریم.

    در این جلسه البته ابزارهای بیشتری را برای فراهم کردن کلمات کلیدی بیشتر به شما عزیزان معرفی کردیم. به عنوان مثال یکی ازبهترین ابزارهای این درس ابزاری میباشد که با دادن کلمات کلیدی کوتاه, خود ابزار کلمات کلیدی بلند (long-tail keyword) مشابه آن کلمه را در اختیار شما قرار میدهد. حتی کلمات کلیدی سوالی را هم به شما میگوید که بتوانید بر روی آن کلمات کلیدی کار نمایید.

    در این درس منتظر شناختن ابزارهای فوق العاده دیگر باشید که در هیچ درسی در مورد آنها صحبت نکرده ایم.

سوالات متداول ( 10 ) سوال مطرح شده
  • چرا باید کلمات کلیدی را آنالیز کرد؟

    چون کاربران در موتورهای جستجو از همین کلمات کلیدی هستند تا می توانند سایت های مورد علاقه شان را پیدا نمایند. بنابراین شما باید خودتان را جای آنها بگذارید.

  • بهترین کلمات کلیدی چیست؟

    بستگی به هدف شما دارد. هم کلمات کلیدی بلند و هم کلمات کلیدی کوتاه می تواند برای شما مفید باشد. توصیه ما این است که از کلمات کلیدی بلند کار خود را آغاز نمایید.

  • آیا آنالیز رقبا میتواند در این مرحله به من کمک کند؟

    مطمئنا بله. شما باید سایت های رقیب خود را در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERP) بررسی کنید و کلمات کلیدی مهم برای آنها را شناسایی نمایید.

  • چقدر زمان برای بالا آمدن یک کلمه کلیدی نیاز است؟

    زمان مشخصی را نمی توان مشخص نمود. بستگی به درجه سختی آن کلمه کلیدی دارد. به همین دلیل است که می گوییم بهتر است از کلمات کلیدی بلند استفاده نمایید.

  • آنالیز کلمات کلیدی را در چه مرحله از سئو باید انجام داد؟

    بهتر است در همان مراحل اولیه باشد. شما باید بدانید که چه کلماتی هم برای سئو داخلی و هم برای سئو خارجی (بک لینکها) برایتان مهم است.

  • چقدر نحوه انتخاب کلمات کلیدی در این آموزش گفته خواهد شد؟

    میتوانیم بگوییم 100%. البته نحوه انتخاب کلمات کلیدی متد ها و روش های متعددی دارد که افراد مختلف از روش های گوناگون آن را انجام میدهند. ولی در این آموزش حتما در مورد یکی از بهترین این روش ها با شما صحبت خواهیم نمود.

  • آیا از وب سایت های خارجی هم در مثال های این فصل استفاده خواهد شد؟

    بله حتما. یکی از اتفاقات مهم این فصل زیر ذره بین بردن وب سایت های خارجی و تکنیک های آنها میباشد تا بتوانیم آموزش های خوبی را از آنها داشته باشیم. حتی سناریوهای واقعی هم در این مورد نیز مطرح خواهد شد.

  • آیا در مورد آنالیز رقبا و بررسی کلمات کلیدی آنها هم صحبت میکنید؟

    حتما حتما. یکی از کارهای مهمی که در سئو باید انجام دهید آنالیز و تجزیه و تحلیل رقبا میباشد بنابراین در مرحله کلمات کلیدی هم بر روی رقبا این آنالیز و تجزیه و تحلیل ها هم انجام خواهد شد که آنها بر روی چه کلمات کلیدی چه رتبه هایی دارند و نقطه ضعف آنها در کجا قرار دارد.

  • آیا از ابزارهای گوگل هم برای تهیه لیست کلمات کلیدی استفاده میکنیم؟

    بله حتما. اگر ما موتور جستجوی گوگل را به عنوان یکی از مهمترین ها در نظر بگیریم بنابراین باید از ابزارهای آن نیز استفاده نماییم. ابزارهایی مانند Google Keyword Planners و یا Google Trends و ابزارهای دیگر. بنابراین خودتونو برای مواجه شدن با ابزارهای گسترده آماده نمایید

  • آیا در این آموزش ویدئویی تنها ار ابزارهای گوگل استفاده میکنیم؟

    مطمئنا خیر. ما از ابزارهای تکمیلی دیگر که کاملا حرفه ای هم هستند برای استخراج و آنالیز کلمات کلیدی استفاده خواهیم نمود. بنابراین سعی میکنیم در این فصل در مورد ابزارهای کاملا رایگان که همه دوستان بتوانند از آنها استفاده کنند نیز صحبت خواهیم نمود.

من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طراحی و برنامه نویسی و سئو وب سایت در حال فعالیت میباشم و 14 سال هم در زمینه آموزش دروس مختلف اشاره شده مشغول به تدری...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82
ثبت نظر ( 3 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...
  • 1398/11/24
    رزیتا چگینی
    مرسی. تو 4 ساعت خیلی عالی گفتیم. من قبلا آموزش های دیگه هم در زمینه کلمات کلیدی دیده بودم ولی این تفاوت داشت. باید بگو عالی بود استاد ببریان. من قبلا با شما تو آموزش های تم فارستتون آشنا شده بودم و الانم که سئو رو شروع کردم
    • 1398/11/24
      پشتیبان
      بسیار خوشحالیم که آموزش ها مورد رضایت شما بوده است. امیدواریم بتونیم برایتون آموزش های بهتری و بیشتری هم تهیه کنیم
  • 1398/11/24
    علی اکبر رستمی یازینا
    مرسی من قبلا این پکیج رو تهیه کردم ولی بعدش کل پکیجتونو که 90 ساعت بودش گرفتم. عالی بودش
    • 1398/11/24
      پشتیبان
      بله در جریان هستیم و خوشحالیم که اعتماد کردین و پکیج کامل 90 ساعته سئو را تهیه فرمودین. موفق و پیروز باشین
  • 1398/08/21
    مرد تنها
    ببخشید فصل های آموزشی به هم وصل هستن؟ یعنی حتما باید به ترتیب اون ها رو ببینیم؟
    • 1398/08/21
      پشتیبان
      توصیه ما این هست که به ترتیب دیده بشن ولی اگر هم بخواین میتونید درس ها رو به صورت تک درس هم مشاهده نمایید. باز هم اگر سوال بیشتری بود بفرمایید تا پاسخگو باشیم