آموزش رایگان سایت الکسا (Alexa)

( کد: OL102 )

مدرس: داریوش ببریان
من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طر...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82

  • مدت زمان آموزش 1 ساعت و 3 دقیقه
  • حجم فایل آموزش 387 MB
  • زبان آموزش فارسی
  • تعداد درس ها 3 درس
  • سطح آموزش (مبتدی تا پیشرفته)
  • تاریخ بروزرسانی 1400 /06 /09
  • دانلود سیلابس
برای مشاهده لینک دانلود و یا خرید آموزش ابتدا باید ثبت نام نمایید و یا وارد حساب کاربری خود شوید.

چنانچه فصل 13 مجموعه آموزش سئو را به صورت رایگان دانلود نموده اید, نیازی به دانلود این درس نیست

توضیحات بیشتری از " آموزش رایگان سایت الکسا (Alexa) "

ابزار و سایت الکسا چیست؟

امروزه برای کارهای سئو ابزارهای بسیار زیادی وجود دارد که یکی از قدیمی ترین آنها را میتوان ابزار الکسا (Alexa) دانست. این ابزار یکی از برندهای آمازون (Amazon) میباشد که در گذشته و حتی حالا معیار سنجش خوب یا بد بودن وب سایت ها بوده است.

شما به صورت رایگان می توانید سایت خودتان و حتی سایت های رقیب را بر روی سایت Alexa تست و آزمایش نمایید تا متوجه شوید که سایت بر روی چه کلمات کلیدی ورودی دارد و حتی میزان بازدید کننده آن به صورت حدودی در هر ماه چقدر میباشد.

به یاد داشته باشید که این اطلاعات به صورت حدودی است و اگر دوست دارید تا اطلاعات و آمارهای دقیقتری برای سایت خودتان داشته باشید, حتما ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول را مشاهده نمایید.

برخی از بخش های ابزار Alexa رایگان نیست و باید به صورت آبونمانی (ماهیانه و یا سالیانه) از آن بخش های استفاده نمایید. البته همین بخش رایگان ابزار هم اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار شما قرار میدهد.

 

امکانات سایت الکسا

سایت و ابزار الکسا هم مانند بسیاری دیگر از ابزارها مانند Ahrefs و MOZ و غیره, هم اطلاعات جامع و خوبی در مورد سئو داخلی و خارجی سایت شما در اختیارتان قرار می دهد و هم می توانید به خوبی سایت های رقبای خود را آنالیز نمایید و اطلاعات حساس و حتی محرمانه سئو آنها را در ببینید. عموما ابزار الکسا در گروه های زیر می تواند اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد که عبارتند از:

  • آنالیز کلمات کلیدی و ارائه پیشنهادهایی برای فیلتر کردن آنها
  • مشخص نمودن کلمات کلیدی که عموما بیشترین بازدید را برای سایت آورده اند
  • مشخص کردن رتبه کلی سایت هم در کل جهان و هم در محل جغرافیایی و کشور مربوط به سایت
  • بررسی مدت زمانی که کاربران به طور متوسط در سایت بوده اند
  • بررسی و مشخص نمودن Bounce Rate
  • مشخص نمودن تعداد بک لینک ها همراه با جزئیات دقیق آنها

و بسیاری دیگر از قابلیت هایی که می توانید در این ویدئوی آموزشی آنها را مشاهده نموده و بر روی سئو سایت خود پیاده سازی نمایید.

 

ثبت سایت در الکسا

شما برای اینکه بخواهید در ابتدا الکسا و اطلاعات سئو سایت خود و یا سایت های رقیب را مشاهده نمایید, نیازی ندارید تا در سایت الکسا ثبت نام کنید و یا وجهی را به این شرکت پرداخت نمایید. کافی است که وارد سایت alexa.com شده و نام دامنه سایت مربوطه را وارد نمایید تا این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد. 

اطلاعاتی که در این بخش نشان داده می شود اطلاعات جامع و خوبی است و برای بررسی و آنالیز ابتدایی می تواند بسیار به شما کمک نماید.

البته برای اینکه کار شما راحتتر شود, می توانید افزونه و یا Extension ابزار الکسا را بر روی مرورگر خود نصب نمایید تا با وارد شدن به سایت مربوطه و کلیک بر روی آن افزونه, بتوانید اطلاعات اولیه را مشاهده نموده و در صورت نیاز با کلیک کردن بر روی افزونه به صورت اتوماتیک به سایت الکسا مراجعت نموده و اطلاعات دقیق تر را بر روی سایت Alexa مشاهده نمایید. 

افزونه الکسا

این افزونه برای بیشتر مرورگرهای معروف و پرکاربرد وجود دارد و برای نصب و یا فعال سازی آن نیازی ندارید تا در سایت الکسا ثبت نام نمایید. تنها زمانی نیاز است تا در سایت Alexa ثبت نام کنید که بخواهید از سرویس ها و خدمات پولی و آبونمانی آن استفاده نمایید.

 

تعیین رتبه سایت در الکسا

 شما برای این کار خیلی راحت هم سایت خود و هم سایت رقبای خود را می توانید در ابزار الکسا بررسی نموده و متوجه شوید که وضعیت کنونی و حتی گذشته سایت به لحاظ بازدید و Bounce Rate و ... در چه شرایطی قرار دارد. حتی بسیاری از افرادی هم که در زمینه سئو و طراحی سایت افراد متخصصی نیستند و تنها به عنوان یک فرد عادی و صاحب سایت فعالیت دارند, از این قابلیت سایت الکسا هم برای بررسی سایت خود و هم برای بررسی سایت های رقیب خود استفاده می کنند و به نام "الکسای سایت من" نیز عموما شناخته می شود.

برای این کار کافی است که از افزونه ای که در بالا اشاره نمودیم استفاده نمایید و یا با وارد شدن به سایت الکسا و وارد نمودن دامنه سایت مربوطه, اطلاعات مهمی از آن همراه با گراف ها و نمودارهایی را مشاهده نمایید.

 

 

Bounce Rate در الکسا چیست؟

به یاد داشته باشید که کلمه و واژه Bounce Rate ارتباطی به سایت الکسا ندارد و تنها سایت الکسا مانند بسیاری دیگر از سایت ها و ابزارهای دیگر می تواند این اطلاعات را در اختیار شما و یا افراد دیگر قرار دهد. بنابراین اجازه دهید در ابتدا Bounce Rate را تعریف نماییم.

Bounce Rate یا "نرخ خروج کاربران" به عددی که عموما بر حسب درصد هم بیان می شود گفته می شود که مشخص می کند کاربران چه مدت زمانی در داخل سایت شما می مانند و از محتویات سایت شما استفاده می کنند. هر چقدر این عدد بالاتر باشد نشان دهنده وضعیت بد میباشد و هر چقدر این عدد پایین تر باشد نشان دهنده وضعیت بهتر ماندگاری کاربران در سایت است.

alexa bounce rate

عموامی مختلفی وجود دارند که بتوانیم کاربران را در سایت نگه داریم تا در نهایت Bounce Rate بهتری داشته باشیم. برخی از این عوامل مانند:

  • وجود محتویات خوب و با کیفیت
  • استفاده از تصاویر خوب و مربوط به محتویات
  • سرعت خوب سایت و سرور جهت دیده شدن صفحات
  • استفاده از ویدئوها در سایت
  • پیاده سازی قانون 3 کلیک
  • طراحی و پیاده سازی منوها به صورت ساده (Site Navigation)

و بسیاری از قابلیت های دیگر که حتما با بخش طرحی و برنامه نویسی سایت بر روی این موارد جلسات متعددی را برگزار نمایید.

 

روش های  بالا بردن الکسای سایت

به یاد داشته باشید که سایت و ابزار الکسا مانند بسیاری دیگر از ابزارهای دیگر ممکن است دارای ضعف ها و کمبودهایی باشد و یا در برخی از شرایط اطلاعات و آمارهایی که در اختیار شما قرار می دهد درست و دقیق نباشد و آن هم به دلیل این است که به هسته سایت ها و اطلاعات دقیق آنها مانند ابزار Google Analytics دسترسی ندارد. بنابراین ممکن است این آمارها و اعداد ها برای برخی دیگر از افراد در دنیا معنا و مفهومی نداشته باشد و کلا اهمیت نداشته باشد. در هر صورت برای بالا بردن الکسای سایت هیچ ترفند خاصی وجود ندارد و میانبری هم در این زمینه وجود ندارد.

تنها شما باید بر روی سئو سایت خود کار نمایید و از آموزش سئو سایت الگوها استفاده نمایید تا بتوانید بازدید کننده را به سمت سایت خود جذب نمایید. در این صورت است که الکسای سایت شما نیز بالا خواهد رفت و در آینده از این موضوع می توانید برای مقاصد تبلیغاتی خود استفاده نمایید.

قبلا متدها و روش هایی مصنوعی و کاملا غلط برای بالا بردن الکسای سایت مورد استفاده قرار می گرفته است مانند بارگزاری سایت در Frameset و Refresh کردن دائم آنها و یا متدهایی از این دست. ولی امروزه این روش ها کاملا منسوخ شده اند و شما تنها باید از طریق کاربران واقعی با IPهای درست این کار را انجام دهید.

بنابراین توصیه می کنیم این آموزش رایگان سایت و ابزار الکسا را مشاهده نمایید تا کاملا با بخش های متعدد و پرکاربرد این ابزار آشنا شوید.

لیست درس ها

زمان آموزش
  • قسمت اول 14:27
    1. معرفی سایت الکسا و تاثیر آن در آنالیز سئو سایت
    2. نحوه نصب تولبار و extension الکسا
    3. نحوه استفاده از Alexa Extension و بررسی اولیه اطلاعاتی که در اختیار شما قرار میدهد
    4. روش هایی برای دیدن پیشینه و کارکرد قبلی سایت ها در سال های گذشته
  • قسمت دوم 25:05
    1. بررسی اهمیت سایت alexa در آنالیز سایت های رقبا
    2. بررسی قابلیت Keyword research در الکسا
    3. بررسی Competitive Website Analysis
    4. معرفی چند ابزار مشابه با ابزار Alexa
    5. بررسی قیمت و پکیج های سایت الکسا
    6. بررسی قابلیت های هر یک از پلن های الکسا
  • قسمت سوم 24:09
    1. تعریف مفهوم Keyword Gap
    2. تعریف مفهوم Bounce Rate
    3. استخراج اطلاعات مهم و آنالیز آن از سایت الکسا
    4. معرفی برخی از استراتژی های خوب برای جذب بهتر بازدید کننده و گرفتن Bounce Rate بهتر
    5. بررسی بخش Trend در ابزار الکسا
    6. بررسی بخش Site Link در ابزار الکسا
    7. بررسی بخش Search traffic در ابزار الکسا
    8. بررسی بخش Keyword Opportunities در الکسا
    9. بررس بخش Traffic Source در الکسا
    10. بررسی بخش Top Keywords در الکسا
    11. بررسی Site Metric در الکسا
    12. نمایش و بررسی لیست وب سایت های رتبه بندی شده در الکسا
    13. بررسی روش های پیدا نمودن راه حل ها (Solutions) در سایت الکسا
سوالات متداول ( 10 ) سوال مطرح شده
  • سایت الکسا چیست؟

    یکی از سایت های قدیمی در دنیا در زمینه دادن آمار تقریبی میزان بازدید سایت ها و رتبه بندی آن در دنیا است. این سایت مربوط به شرکت آمازون (Amazon) است.

  • آیا سایت الکسا دارای ابزارهای دیگر هم است؟

    بله. علاوه بر اینکه شما میتوانید آمار وب سایت ها را در داخل خود سایت الکسا ببینید, میتوانید از Extension آن که بر روی مرورگر هم نصب می شود استفاده نمایید که دقیقا برخی از همان آمارها را در اختیار شما قرار میدهد.

  • آیا استفاده از آمارها و ابزارهای الکسا رایگان است؟

    بخشی از این اطلاعات و آمارها را رایگان در اختیار شما قرار میدهد ولی در حال حاضر (2020) آمارهای اصلی جهت تجزیه و تحلیل را در قالب آبونماه در اختیار کاربران قرار میدهد.

  • بیشتر اطلاعاتی که الکسا در اختیار کاربران قرار میدهد در چه زمینه ای است؟

    عموما در زمینه سئو میباشد مانند بیشترین کلمات کلیدی که کاربران استفاده کرده اند و یا میزان بک لینک ها و حتی میتوانیم در جهت آنالیز سایت های رقیب هم از آنها استفاده نمود.

  • آیا باید 100 درصد به اطلاعات و رتبه بندی سایت ها در الکسا اطمینان کرد؟

    مسلما خیر. این اطلاعات حدودی هستند مخصوصا رتبه بندی سایت ها در کل جهان و کشور خودشان. به دلیل اینکه تنها خود سایت میتواند به تعداد و میزان بازدید کنندگانش دسترسی داشته باشد. ولی در بخش اطلاعات سئو میتوانیم به اطلاعاتش استناد کنیم و از آنها استفاده نماییم.

  • آیا تنها ابزار الکسا برای سئو سایت استفاده می شود؟

    خیر. ابزارهای زیاد دیگری هم هستند که مطمئنا بیشتر و بهتر از الکسا اطلاعات مفیدی را در زمینه سئو در اختیار شما قرار میدهند مانند ahrefs و یا MOZ

  • آیا امکان افزودن چند سایت به ابزار الکسا وجود دارد؟

    بله. زمانی که شما یکی از نسخه های پولی این ابزار را انتخاب میکنید میتوانید چند وب سایت را به ابزار اضافه نموده تا آنها را به دقت بررسی نمایید. بسیاری از وبمسترها این کار را انجام میدهند به دلیل اینکه همزمان روی سئو چند وب سایت کار می کنند.

  • برتری ابزار الکسا نسبت به ابزارهای آنالیزی سئو دیگر چیست؟

    برتری خاصی را نمیتوان بیان کرد. تنها قدیمی بودن و معروف بودن این ابزار است که هنوز این سایت و برند را در کورس رقابت با ابزارهای دیگر قرار داده است.

  • چگونه میتواند الکسای سایت را افزایش داد؟

    این سوال چندان معنا ندارد به دلیل اینکه سایت الکسا هم مانند بسیاری دیگر از سایت ها و ابزارهای دیگر خودش را بروز کرده است و سخت میتوان آن را گمراه کرد. بنابراین گول این افراد را که در قبال گرفتن پول الکسای سایت شما را افزایش می دهند را نخورید.

  • برای شروع کار با سایت الکسا چه کار باید کرد؟

    شما میتوانید از نسخه رایگان آن استفاده نمایید و سپس در صورت تمایل از نسخه پولی آن استفاده نمایید. البته نیاز است برای این کار هم در سایت Alexa ثبت نام نمایید.

من داریوش ببریان هستم. نزدیک به 17 سال در زمینه طراحی و برنامه نویسی و سئو وب سایت در حال فعالیت میباشم و 14 سال هم در زمینه آموزش دروس مختلف اشاره شده مشغول به تدری...
  • آموزش ها99
  • کتاب ها6
  • Follower82
ثبت نظر ( 2 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...
  • 1399/03/18
    آرش
    میتونم بگم آموزش فوق العاده ای بودش. فقط یه سوال من چطوری میتونم با استاد ببریان در تماس باشم؟
    • 1399/03/21
      پشتیبان
      امیدواریم آموزش مورد رضایت شما بوده باشه. شما میتونید از طریق پنل کاربری و ارسال تیکت با ایشان در ارتباط باشید. در پیام حتما مخاطب رو استاد ببریان قرار بدین تا به دستشون برسه
  • 1399/03/18
    یاسمن
    واقعا تشکر. خیلی خوب بودش. من قبلا این ابزار رو می شناختم ولی الان بیشتر میتونم ازش تو سئو استفاده کنم. من آموزش Ahrefs شما رو هم خریداری کردم. یه سوال داشتم چطوری میتونم تو ahrefs چند حساب کاربری تعریف کنم؟
    • 1399/03/21
      پشتیبان
      ما هم از این اتفاق خوشحال هستیم. برای تعریف چند سایت در Ahrefs بستگی به پلن و نسخه ای دارد که شما تهیه فرمودین. حتما توصیه می کنم آموزش Ahrefs رو در سایت الگوها مشاهده بفرمایید.