Preferred Domain چیست

گروه: سئو
بروزرسانی: 1398 /12 /23
0 1795 1
توضیحات بیشتری از " Preferred Domain چیست "

یکی از مواردی که متاسفانه بسیاری از وب مسترها به آن دقت نمی کنند, نحوه و تعداد index شدن سایت و صفحات آن است و مدیریت این بخش. اجازه دهید در ابتدا با این صحبت بحث خود را آغاز نماییم:

از نگاه فنی و حتی موتورهای جستجو, 4 نسخه برای یک سایت می تواند وجود داشته باشد که عبارتند از:

  1. http://
  2. https://
  3. http://www.
  4. https://www.

 

به عنوان مثال اگر سایت شما olgoha.com باشد شما میتوانید این 4 نسخه از سایت خود را داشته باشید. یعنی با زدن هر کدام از آن آدرس ها باید سایت خود را ببینید. به مثال های زیر توجه کنید:

  1. http://olgoha.com
  2. https://olgoha.com
  3. http://www.olgoha.com
  4. https://www.olgoha.com

 

این مورد که اگر کاربر از هر کدام از این آدرس ها استفاده کند تا بتواند سایت ما را مشاهده نماید اصلا چیز بد و منفی نیست و اتفاقا قابلیت خوبی به نظر می آید ولی برای موتورهای جستجو و index شدن سایت بسیار منفی و مضر است.

به یاد داشته باشید که شما باید اجازه دهید تنها یکی از این آدرس ها برای سایت شما توسط موتورهای جستجو قابل استفاده و مشاهده باشد و در صفحه نتایج خود (SERPs) سایت شما را نمایش دهند.

اگر چنانچه شما اجازه دهید که تمامی موارد را موتورهای جستجو در نتایج خود نمایش دهند, آنگاه قدرت و ارزش صفحات که میتواند توسط Domain Authority و Page Authority نشان داده شوند نیز تقسیم خواهد شد.

اگر سایت شما دارای SSL است بهتر است از این نسخه همیشه برای معرفی سایت خود به گوگل و دیگر موتورهای جستجو استفاده نمایید مانند:

https://olgoha.com

چرا در مثال بالا از www استفاده نکردیم. به دلیل اینکه www به صورت پیشفرض برای تمامی سایت های دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و برای اینکه فضای کاراکترها در صفحه نمایش موتورهای جستجو محدود نشود و آدرس سایت را به صورت کامل نمایش دهند, www را حذف می کنید. به 2 مثال زیر توجه کنید:

https://www.olgoha.com

https://olgoha.com

 

مطمئنا مثال دومی کوتاهتر و زیبا تر به نظر می آید و شما میتوانید از این پس این ساختار آدرسی را به موتورهای جستجو معرفی کنید.

اما سوال شما ممکن است این باشد که آیا راهی وجود دارد تا کاربران زمانی که از 3 نسخه دیگر استفاده کردند بر روی نسخه https:// سوویچ شوند.

بله حتما. شما میتوانید از فایل htaccess برای دسترسی به تنظیمات سرور استفاده نمایید. توسط فایل htaccess میتوانید از 301 redirect استفاده نموده و بسیار ساده این کار را انجام دهید.

البته از 4 نسخه سایت هر کدام که مد نظرتان است را میتوانید تنظیم نمایید به طوری که کاربران با زدن 3 نسخه دیگر بر روی 1 نسخه از آدرس سایت شما سوویچ شوند.

البته شما برای استفاده از ابزارهای مهم برای سئو مانند ابزار گوگل سرچ کنسول, باید این نسخه از سایت خود را دقیقا معرفی نمایید. به دلیل اینکه Preferred Domain بسیار تخصصی هستند و بسیار از صاحبان سایت ها و حتی Webmasterها به این نکات دقت نمی کنند, خود گوگل دست به کار شده و با معرفی Domain به ابزار Google Search Console این چند دسته بودن index سایت ها را حل کرده است.

شما کافی است برای استفاده از ابزار Google Search Console دامنه سایت خود را معرفی نمایید و اجازه دهید تا گوگل تمامی کارها را برای شما مدیریت نماید. البته شما هم با استفاده از فایل htaccess حتما کارهای مورد نظر را در سایت انجام دهید.

برای دسترسی به فایل htaccess شما باید به هاست سایت دسترسی داشته باشید و در بخش root سایت خود میتوانید فایل hidden بدون نام .htaccess را مشاهده نموده و سپس دستورات مورد نظر را در آن بنویسید.

حتما قبل از این کار با برنامه نویس سایت در این زمینه صحبت کنید چرا که با انجام تنظیمات و نوشتن اشتباه کدها در این فایل, ممکن است کارکرد اصلی سایت شما دچار مشکل شود.

یکی از زمان هایی که لازم است تا حتما از فایل htaccess برای این کار استفاده نمایید, تغییر سایت از نسخه http به نسخه https می باشد. مطمئنا در گذشت سایت شما SSL نداشته است و حالا که برای سایت و دامنه سایت SSL گرفته اید, نیاز است تا ارزش ها و رتبه های نسخه http به نسخه https منتقل شود. بنابراین حتما آموزش ویدئویی htaccess را مشاهده نمایید تا بتوانید حتی خودتان به راحتی این کار را انجام دهید.

سوالات متداول ( 6 ) سوال مطرح شده
  • آیا canonicalization به این کار کمکی می کند؟

    ابدا. شما توسط canonicalization تنها میتوانید مشخص کنید که بین چند صفحه که دارای محتویات تکراری است, کدام صفحه توسط موتورهای جستجو index  شود. بنابراین برای اجرای صحیح Preferred Domain حتما باید از htaccess و 301 redirect استفاده نمایید.

  • آیا فایل robots.txt به Preferred Domain کمکی می کند؟

    ابدا. توسط فایل robots.txt شما میتوانید فعالیت ها و نحوه index شدن Crawler موتورهای جستجو را تعیین و مدیریت نمایید و این فایل نمیتواند به Preferred Domain سایت شما کمکی کند.

  • آیا عبارت site: میتواند به Preferred Domain کمکی کند؟

    بله حتما. شما میتوانید نسخه های مختلف سایت خود را توسط site: مشخص کنید و حتما در صورت مشاهده از تنظیمات فایل htaccess برای حل مشکل استفاده نمایید.

  • آیا وجود نسخه های مختلف باعث پنالتی شدن سایت خواهد شد؟

    خیر. ابدا. امروزه خود گوگل حتی اگر خود شما هم رعایت نکنید در این زمینه مشکلات را بررسی و حل کرده است. بنابراین این مسئله ارتباطی به سئو کلاه سیاه ندارد و برای سایت شما گوگل پنالتی نخواهد داشت.

  • آیا توسط زبان HTML هم میتوان Preferred Domain را مدیریت کرد؟

    این کار توسط زبان HTML5 شدنی است ولی کار بسیار خطرناک و غیر منطقی به نظر می رسد. بهترین راه استفاده از htaccess برای دسترسی به تنظیمات سرور می باشد.

  • آیا Preferred Domain بر روی سرعت سایت تاثیر گذار است؟

    خیر. حتی نگران استفاده از فایل htaccess برای این کار نباشید به دلیل اینکه این سوییچ شدن کاربران بین 4 نسخه سایت بسیار سریع و بر روی سرور اتفاق میافتد و شما نباید نگران تست سرعت سایت باشید.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...