9 KPIs مهم که باید روی آن ها نظارت داشته باشید

سئو
9 KPIs مهم که باید روی آن ها نظارت داشته باشید
  • 20 مرداد 1399
  • 2208
  • 0

در این مقاله 9 KPIs ضروری که باید روی آن ها نظارت داشته باشید را به شما می گوییم تا موفقیت سئو و تلاش های بازاریابی دیجیتالی خود را مورد سنجش و ارزیابی قرار دهید.

وب سایت شما زیبا است.

شما روی محتوا سازی بسیار سرمایه گذاری کرده اید.

شما ساعت بسیاری را صرف ارتقا و پیشرفت شخصیت های خریدار و مشتری، و تمرکز روی مخاطبین مورد هدف تان کرده اید.

حالا زمان این است که تلاش های تان را به مشتری خود نشان دهید و یا آخرین پیشرفت های کمپین را با افراد بالا دست پروژه به اشتراک بگذارید.

چگونه می توانید موفقیت را اثبات کنید؟

چگونه می توانید ارزش ها را به روش قابل لمس برای آن ها به اثبات برسانید؟

عوامل اجرایی کلیدی (KPIs) جواب این سوال های شما است.

KPIs معیارهای هدفمندی می باشند که کمک می کنند تا موفقیت سازمان و یا کمپین مورد نظر را به طور موازی ارزیابی و مشخص کنید.

زمانی که بحث ارزیابی موفقیت سئو و تلاش های بازاریابی دیجیتالی شما می شود، مهم ترین KPIs ها چه چیزهایی می باشند؟

در این جا 9 KPIs ضروری وجود دارد که باید نظارت کنید.

 

1 - بازدیدهای ارگانیک (Organic Sessions)

بازدیدهای ارگانیک میزان بازدید هایی که وب سایت شما از موتورهای جستجو مانند Google و Bing به دست آورده است را ارزیابی می کند.

یک بازدید (Session) مشاهده شدن وب سایت مورد نظر و عملکرد هایی که کاربر در این بازدید انجام می دهد و سپس خروج کاربر از وب سایت را مشخص می کند.

اگر یک کاربر وقت تلف کند، به صورت پیش فرض بازدید یا Session آن ها بعد از 30 دقیقه عدم فعالیت، غیر فعال می شود.

یک کاربر می تواند مسئول بازدیدهای متعددی باشد.

ترافیک ارگانیک می تواند به طور مستقیم در گوگل آنالیتیکس مورد سنجش و ارزیابی قرار بگیرد، و یا شما می توانید اطلاعات خود را با یک ابزار گزارش گیری مانند Agency Analytics یکپارچه و ادغام کنید تا بتوانید به داده ها و اطلاعات وسیع تری دست پیدا کنید.

رشد ترافیک ارگانیک تنها عامل اجرایی کلیدی مهم می باشد، زیرا بیشتر با هدف اصلی سئو وب سایت همخوانی دارد: افزایش میزان بازدید وب سایت.

رشد در بازدید های ارگانیک نیز دارای دلایل بالقوه ای است که می تواند توسط تمرکز روی اطلاعات آنالیزی و موقعیت های کلمات کلیدی مشخص شود.

یکی از این دلایل این است که می تواند به معنای جستجوهای برندی بیشتری باشد. از جایی که تلاش های بازاریابی سنتی و دیجیتالی شما موجب افزایش آگاهی برند می شود، می توانید در نتیجه جستجوهای بیشتری برای نام برند و محصولات تان شاهد باشید.

درست زمانی که بهینه سازی سئو داخلی و خارجی تاثیرات مثبت خود را می گذارند، وب سایت شما برای کلمات کلیدی مد نظر خود بهبود خواهد یافت، هم کلماتی که شما مورد هدف قرار می دهید و هم کلماتی که برای دستیابی به آن ها تلاشی نکرده اید.

میزان کلیک در وب سایت مورد انتظار (CTR) با هر موقعیتی در صفحه نتایج موتور جستجو افزایش می یابد. جهش از موقعیت سوم و دوم در صفحه اول نتایج موجب افزایش چشمگیر در بازدیدهای ارگانیک می شود، نیازی به گفتن نیست که اگر می توانید با کلمات کلیدی که جستجوی بالایی دارند از صفحه دوم به صفحه اول نتایج جستجو جهش داشته باشید، اوضاع از همین هم بهتر خواهد شد.

شما می توانید با ساختن یک عنوان صفحه مرتبط و جذاب و نوشتن متای توضیحات با یک عامل دعوت به عمل واضح و شفاف و ترغیب کننده، بازدید های ارگانیک بیشتری را به وجود آورید.

رشد بازدیدهای ارگانیک مشخص می کند که شما در موتور جستجو مورد نظر، ارزش بیشتری دارید، این دقیقا چیزی است که شما امیدوار هستید تا با یک کمپین سئو وب سایت تمام عیار به دست بیاورید.

تلاش های بازاریابی سئو داخلی و خارجی، دیجیتالی و سنتی به شما کمک می کنند تا شمار بازدید های ارگانیک را افزایش دهید.

 

2 - افزایش رتبه بندی کلمات کلیدی

رتبه بندی های کلمات کلیدی دقیقا جایی است که کلمات کلیدی بخصوص شما در موتورهای جستجوی اصلی مانند Google یا Bing قرار دارند.

هر چه نزدیک به رتبه یک باشید، بهتر است.

هرچه وب سایت شما برای کلمات کلیدی با میزان جستجوی بالا بیشتر رتبه بندی شود (عبارت هایی که به طور مکرر جستجو می شود)، بهتر است.

شما می توانید رتبه بندی های کلمات کلیدی را در ابزار Ahrefs نظارت و بررسی کنید.

تعدادی کلمات کلیدی وجود دارد که شما می خواهید به طور طبیعی برای آن ها رتبه بسیار خوبی به دست آورید، مانند نام برند شما و یا کلمات کلیدی طولانی و بلند مورد هدف که مخصوص خدمات و موقعیت مکانی شما می باشد. مابقی بخشی از استراتژی بلند مدت خواهد شد تا قابلیت مشاهده شدن وب سایت برای عبارت های رقابتی با هدف تجاری بسیار مهم افزایش یابد.

رتبه بندی کلمات کلیدی یک KPI ضروری است، زیرا چیزی است که مشتریان ارتباط مستقیمی با موفقیت سئو وب سایت دارند

بهبودهای رتبه بندی کلمات کلیدی نقطه شروعی برای دستیابی به اهداف اولیه و پایه دیگر می باشد: ترافیک بیشتر، هدایت کاربران بیشتر و فروش بیشتر.

شما باید روی رتبه بندی های کلمات کلیدی، دقت داشته باشید.

نوسانات کاملا طبیعی می باشند و بروزرسانی های الگوریتم گوگل می تواند موجب نوسانات چشمگیری شود، اما در دراز مدت باید شاهد رشد وب سایت خود باشید.

حداقل به صورت هفتگی نه به صورت روزانه روی این موضوع نظارت داشته باشید زیرا کاهش در رتبه بندی ها می تواند مشکلاتی در وب سایت تان مشخص کند که باید برطرف گردند.

اما اگر شاهد کاهش و افت های جزئی می باشید، اصلا نترسید. بهینه سازی بسیار زیاد و بیش از اندازه، درست مانند بهینه سازی نکردن بسیار بد و نامناسب است.

تلاش های بهینه سازی سئو داخلی و خارجی شما به بهبود رتبه بندی های کلمات کلیدی ختم می شود.

هر چیزی از محتواهای با کیفیت به علاوه بهینه سازی های سرعت صفحات وب تا ساخت لینک و توسعه و پیشرفت در شبکه های اجتماعی و دیگر عوامل رتبه بندی، می تواند رتبه بندی های شما را بهبود دهد.

 

3 - هدایت کاربران/میزان تبدیل کاربران به مشتریان

دو فاکتور اول به جذب بازدیدکنندگان به وب سایت شما از موتورهای جستجو ارتباط دارد- اما شما می خواهید تا کاربران به محض اینکه وارد وب سایت تان شدند، چه کارهایی انجام دهند؟

شما باید هدایت کاربران به سمت وب سایت تان را بیشتر واضح و مشخص بسازید که در نهایت بخشی از این ها تبدیل به مشتری و فروش واقعی سایت شما خواهند شد.

این هدایت به منظور هرگونه تماس با مشتری بالقوه می باشد. این موضوع می تواند یک:

  • ثبت نام خبرنامه
  • ارسال فرم تماس برای درخواست اطلاعات بیشتر
  • تماس تلفنی
  • ثبت نام برای وبینار
  • تکمیل خرید

 

اگر اهداف و رویدادهایی را در Google Analytics ثبت کرده اید، می توانید از ابعاد مختلفی، روی این هدایت کاربران نظارت داشته باشید:

  • آیا در گوشی های همراه در مقایسه با دسک تاپ، میزان تبدیل کاربران به مشتریان بیشتری دارید؟
  • آقایان در برابر خانم ها چطور؟
  • چه صفحاتی بیشترین هدایت را موجب می شوند؟

 

شما هم چنین می توانید اهدافی را بر اساس قیف بازاریابی تنظیم کنید تا ببینید که مردم در کجای پروسه عقب می مانند، و به این ترتیب بهبود هایی را در وب سایت خود به وجود آورید و از همان جا شروع به پیشرفت بیشتری کنید.

یک افزایش در هدایت کاربران نه تنها به معنی جذب بیشتر بازدیدکنندگان به وب سایت می شود، بلکه آن بازدیدکنندگان بیشتر تمایل دارند تا عملکرد مورد نظر را به میزان بیشتر و بیشتری انجام دهند.

این یک KPI  ضروری می باشد، زیرا بسیار به هدف تجاری یعنی رشد مشتریان و افزایش میزان فروش ارتباط بالایی دارد.

برای بهبود نتایج برای این KPI، تمرکز خود را روی بهینه سازی میزان تبدیل کاربران به مشتریان (CRO) و تجربه کاربری (UX) معطوف کنید.

  • آیا وب سایت شما برای جستجویابی ساده است؟
  • آیا عوامل دعوت به عمل (CTAs) برجسته و واضح و شفاف می باشند؟
  • آیا محتوا مورد اعتماد و متقاعد کننده می باشد؟
  • آیا کاربر می تواند به روش های ساده و مورد انتظار در قیف بازاریابی تبدیل کاربران به مشتریان به خوبی عبور کند؟

 

4 - Bounce Rate

Bounce Rate یک معیاری است که درصد بازدیدهایی که کاربر یک صفحه را بارگیری می کند و بلافاصله بدون اینکه کاری انجام دهد خارج می شود را ارزیابی می نماید.

Bounce Rate توسط تقسیم کردن شمار بازدیدهای غیر تعاملی با شمار کلی بازدیدها، محاسبه می شود.

یک Bounce rate معمولی بین 40 تا 60 درصد می باشد، به این معنی که انتظار می رود حدود نیمی از بازدیدها بدون این که کاری انجام شود، به پایان برسند. اما این موضوع بسته به حوزه کاری و صنعت شما، بسیار متفاوت خواهد بود.

Bounce Rate یک KPI مهم می باشد، زیرا اولویت بزرگ برای الگوریتم های موتور جستجو، پاسخ دادن به عبارت جستجوی کاربر می باشد.

زمانی که یک کاربر یک کلمه کلیدی را جستجو می کند، گوگل می خواهد به آن ها مرتبط ترین و باکیفیت ترین نتایج ممکن را نشان دهد تا مشکل آن ها را حل کرده و سوال های شان را پاسخ بدهد.

زمانی که کاربران از یک وب سایت به صفحه نتایج جستجو باز می گردند، گوگل می تواند مشخص کند که صفحه رتبه بندی شده ارتباطی ندارد، برای جستجو کردن واقعا خسته کننده است و یا حتی ممکن است قابل اعتماد نباشد.

در روی آن طرف سکه، Bounce Rate پایین نشان می دهد که وب سایت شما مرتبط است، برای جستجو کردن ساده است و حداقل آستانه E-A-T را تامین می کند.

به طور مداوم صفحات وب سایت خود را از دیدگاه Bounce Rate بررسی نمایید و تست A/B انجام دهید تا ببینید که آیا می توانید بهبود هایی را به وجود آورید یا خیر.

 

5 - صفحات/ بازدید

صفحات در هر بازدید یک معیار ساده است که به طور میانگین تعداد صفحاتی که کاربران در طول یک بازدید مشاهده می کنند را بررسی می نماید. این مورد هم چنین میزان بازدیدهای تکرار شده در هر صفحه را محاسبه می کند.

 

معیار بازدیدها/صفحات قدرتمند چیست؟ این موضوع بسیار به عمق ساختار وب سایت و پیچیدگی قیف بازاریابی تبدیل کاربران به مشتریان بستگی خواهد داشت.

اگر وب سایت تک صفحه ای دارید، یک صفحه در هر بازدید بسیار عالی است.

اگر یک وب سایت با محتوای بسیار زیادی دارید که روی اطلاع رسانی به کاربر تمرکز دارد، و یا وب سایت فروشگاهی که کاربران معمولا محصولات متعددی را مشاهده می کنند و وارد پروسه پرداخت چند مرحله ای می شوند، شما انتظار می رود تا به طور میانگین در هر بازدید صفحات بیشتری را مشاهده کنید.

درست مانند دیگر معیارها که عملکرد و رفتار کاربری را نظارت می کنند، تعداد صفحات در هر بازدید یک KPI مهم است، زیرا ارزش و کیفیت وب سایت و این که چگونه کاربران به جستجو می پردازند را مشخص می کند.

هنوز هم، داشتن یک کاربر که 100 صفحه را بازدید کند، اهمیت چندانی ندارد، مگر این که شما آن ها را برای میزان تبدیل کاربران به مشتریان از قبل و بعد آماده کنید.

مطمئن شوید که شما CTAs واضح و شفاف و برجسته ای دارید، حتی در صفحات داخلی، تا کاربران را هدایت کنید که بیشتر در قیف بازاریابی تبدیل کاربران به مشتریان، سوق یابند.

 

6 - میانگین مدت زمان بازدید

مدت زمان بازدید، میانگین زمانی که یک بازدید در وب سایت شما به طول می انجامد را بررسی و ارزیابی کند.

هر چه محتواها و ساختار وب سایت شما متمرکز تر و کاربردی تر باشد، انتظار می رود که این مدت زمان بازدید در وب سایت شما نیز بیشتر شود.

مدت زمان بازدید یک KPI مهم است، زیرا کیفیت محتوای وب سایت و این که چگونه کاربران که حالا انگیزه دارند در وب سایت باقی می مانند، محتواها را می خوانند و در ساختار وب سایت بیشتر کلیک می کنند را مشخص می نماید.

اگر در مدت زمان بازدید، کاهش و افتی را مشاهده کردید، باید به سراغ عواملی باشید که کاربران تان را خسته و کسل می کنند.

هم چنان روی عوامل دعوت به عمل برجسته و شفاف تمرکز کنید تا مخاطبینی که حالا به وب سایت شما جذب شده اند به مشتری واقعی تبدیل شوند.

 

7 - مدت زمان بارگیری صفحه

مدت زمان بارگیری صفحه یک عامل مکمل و مشارکت کننده برای تمامی معیارهایی است که تاکنون در این فصل مورد بحث قرار دادیم.

درباره این که شما به عنوان یک کاربر چگونه عمل می کنید، فکر کنید.

اگر یک وب سایت مدت زمان بسیار را برای بارگیری به طول بیانجامد، مطمئنا شما بیشتر تمایل دارید به صفحه نتایج جستجو باز گردید.

اگر یک وب سایت برای بارگیری آرام و کند باشد، شما کمتر تمایل دارید تا صفحات بیشتری را در آن وب سایت کشف کنید. شما هم چنین احتمالا کمتر می خواهید تا به مشتری واقعی تبدیل شوید، زیرا اولین تعامل شما با این شرکت یا وب سایت بسیار کسل کننده بوده است.

مدت زمان بارگیری صفحه ایده آل بر اساس پیچیدگی محتوا و صبر و شکیبایی کاربر، متفاوت خواهد بود، اما اکثریت کاربران در صورتی که این بارگیری بیش از 3 ثانیه طول بکشد، صفحه را رها می کنند.

با هر ثانیه بارگیری بیشتر، باید انتظار داشته باشید که در نهایت Bounce Rate سایت شما افزایش پیدا کند.

در حقیقت، یک صفحه که 5 ثانیه برای بارگیری طول می کشد در مقایسه با یک صفحه ای که در 1  ثانیه بارگیری می گردد، احتمال رها شدن یا همان Bounce Rate را تا 90 درصد افزایش می دهد.

از ابزاری مانند GTMetrix استفاده کنید تا درباره این که چقدر وب سایت شما خوب و به سرعت بارگیری می شود و هم چنین درباره بهینه سازی هایی که می توانید برای سرور، برنامه نویسی، محتوا و یا تصاویر انجام دهید تا مدت زمان بارگیری را ارتقاء دهید، توصیه ها و پیشنهاداتی را به دست آورید.

هر زمان که کاری روی وب سایت خود انجام می دهید، حالا طراحی مجدد یک طرح بندی صفحه باشد و یا آپلود کردن یک تصویر جدید، فرقی ندارد، در هر صورت روی سرعت بارگیری صفحات وب تاثیر خواهد داشت.

بسیار ساده است تا تصاویر، محتواها و برنامه نویسی را هم چنان که پیش می روید، بهینه سازی کنید، در مقابل تمام تلاش خود را به کار ببندید تا برنامه نویسی های قدیم، تصاویر بسیار زیاد و زنجیره های Redirect را تصحیح کنید.

 

8 - صفحات خارجی برتر

یک صفحه خروجی آخرین صفحه ای است که توسط یک کاربر قبل از پایان یافتن بازدید، مشاهده می شود، تب یا مرورگر را می بندد و به دنبال یک وب سایت جدید است.

اگرچه افرادی در حال خروج از سایت یا صفحه وب سایت می باشند، اما در واقع صفحه خروجی یک مورد منفی به شمار نمی آید- یک کاربر می تواند از صفحه تشکر و یا صفحه تایید خرید با تجربه بسیار بسیار خوب و دوست داشتنی خارج شود.

در هر صورت اگر درصد بالایی از کاربران از یک صفحه ای خارج می شوند که شما نمی خواهید مسیر جستجوی شان به همین جا ختم شود، این امر می تواند یک فرصتی برای بهبود CRO/UX  باشد.

شما می توانید توسط جستجو کردن قسمت Behavior Reports>Site Content> Exit Pages در Google Analytics این جزئیات را پیدا کنید.

شما باید نه تنها تعداد خام این خروجی ها را ارزیابی کنید، بلکه باید میزان خروجی را نیز مورد بررسی قرار دهید. این درصدی است که توسط تقسیم کردن میزان خروجی با میزان بازدید یک صفحه مشخص به دست می آید.

اگر برای یک صفحه میزان خروج بالایی دارید که اصلا نباید صفحه خروج باشد، بهینه سازی در این جا حرف اول را می زند و بسیار ضروری و اجباری است.

 

9 - خطاهای Crawl

ربات گوگل و دیگر Crawls نیاز دارند تا به طور کامل محتواهای وب سایت را مشاهده کنند و به آن ها دسترسی داشته باشند تا ارزش و ارتباط آن را ارزیابی نمایند.

اگر وب سایت شما دارای خطاهای Crawl می باشد، به این معنی است که ربات گوگل در دسترسی به وب سایت تان و یا خواندن محتواهای آن مشکل دارد.

خطاهای Crawl می تواند در گوگل سرچ کنسول یافت شود.

شما می توانید قابلیت Crawl یک صفحه را در هر زمانی با استفاده از ابزار Fetch as Google در Search Console و انتخاب گزینه Fetch and Render تست و بررسی کنید.

اگر ربات گوگل نمی تواند به خوبی با سرور DNS، درخواست اتمام وقت (time out) و یا زمانی که وب سایت شما با مشکل مواجه شده است، ارتباط برقرار کند، خطاهای Crawl می تواند در حد بسیار جدی و بحرانی باشند. اگر صفحه مورد نظر دیگر وجود ندارد و یا دارای زنجیره Redirect طولانی است، خطاهای Crawl می تواند هم چنین در سطح URL باشد.

اگر در خطاهای Crawl افزایش چشمگیری دیدید، مطمئنا می خواهید سریع و بلافاصله کاری انجام دهید، مخصوصا اگر خطاهای Crawl در سطح جدی و بحرانی باشد و یا خطاهای URL روی صفحات اصلی تاثیر بگذارد.

 

نتیجه گیری

با تمرکز روی این 9 KPIs و تلاش برای دیدن افزایش ماه به ماه، سال به سال و هر فصل به فصل، شما باید هم چنین شاهد افزایش در KPIs تجارت تان باشید:

  • مشتریان
  • سود
  • سود بازگشت از سرمایه

 

از Google Analytics و Rank Tracking، Heat Map، Site Speed analyzers و دیگر ابزارهای آنالیزی دیگر به خوبی استفاده کنید تا نقاط قوت خود را تقویت کرده و نقاط ضعف در وب سایت تان را تصحیح کنید.

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • عموما در سئو باید از کجا کار را آغاز نماییم؟

    شما می توانید از سئو داخلی که فاکتورهای مهمی هم دارد کار خود را آغاز نمایید و برای اینکه سریعتر به نتیجه برسید, از کلمات کلیدی بلند یا همان Long-tail Keywords هم استفاده نمایید.

  • بهینه سازس سرعت سایت چه معنایی دارد؟

    به این معنا که کاربران در سریعترین زمان ممکن بتوانند محتویات صفحه سایت را مشاهده نمایند و در نهایت رو تجربه کاربر و سئو سایت تاثیر زیادی خواهد داشت.

  • چه فاکتوری عموما در KPIs مهم است؟

    تمامی فاکتورهایی که در این مقاله اشاره شده است اهمیت دارند و بهتر است بر روی آنها زمان مورد نظر گذاشته شود. حتما برای بهتر نتیجه گرفتن سئو داخلی و سئو خارجی را در سایت پیاده سازی نمایید.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...

آموزش های مرتبط با مقاله