با دم شیر بازی کردن: تاکتیک ها و ترفندهای سئو که ممکن است باعث شکست و عدم موفقیت شما شود

سئو
با دم شیر بازی کردن: تاکتیک ها و ترفندهای سئو که ممکن است باعث شکست و عدم موفقیت  شما شود
  • 05 فروردین 1399
  • 1888
  • 3

وسوسه " راه صد ساله را یک شبه رفتن" در هر جایی وجود دارد و در سئو نیز از این امر مستثنا نیست. Stephen Spencer نشان می دهد که چگونه Black-hat یا Gray-hat در ابتدا عالی به نظر می رسد، اما در نهایت، مانند، Icarus، ممکن است باعث شکست و ناکامی شما شود. 

حاضرید برای رتبه بندی بهتر وب سایت خود و دریافت ترافیک ارگانیک بیشتر، چه ریسک هایی را به جان بخرید؟

 

سال های سال است که همیشه در زمینه بهینه سازی موتور جستجو (SEO)، در سراسر دنیا بحث و گفت و گوها ادامه دارد که آیا تاکتیک های Black-hat و Gray-hat - که تکنیک هایی می باشند که به شما کمک می کنند تا نتیجه سریع تری را با دور زدن دستورالعمل های موتورهای جستجو به دست بیاورید- قابل قبول می باشند یا خیر. 

در حالی که بسیاری از مفسران از بعد و دیدگاه اخلاقی به این مسئله نگاه می کنند، ولی من ترجیح می دهم آن را به عنوان یک ریسک نگاه کنم. اگر دوست دارید تا ریسک جریمه و پنالتی گوگل را تنها به دلیل هزینه کمتر و رتبه بندی بهتر وب سایت به جان بخرید، پس شما آزادید و هر کاری دوست دارید، بکنید. اما زمانی که گوگل متوجه شد که شما چه کاری انجام می دهید و حجم ترافیک سایت شما نیز به شدت نزول کرد، متعجب و شوکه نشوید. فرقی ندارد ماه ها یا سال ها بعد باشد، در هر صورت باید عواقب این کار را با آغوش باز بپذیرید. خود کرده را تدبیر نیست.

 

راهنمایی روشن و واضح

شخصا به عنوان کسی که با شرکت های بزرگی که بسیار در معرض خطر بوده اند، کار کرده است، تکنیک های Gray- hat و سئو کلاه سیاه را به شما توضیح می دهم. 

برای هر کسی که می خواهد روی یک دامنه ای کار کند که با شکست مواجه نشود، باید بگویم که هیچ راهی برای توجیه قمار کردن و در معرض ریسک قرار دادن اعتبار و شهرت وب سایت با چنین روش بی پروا و مخاطره آمیزی وجود ندارد. در دنیای سئو، افراد بسیاری وجود دارند که تمایل دارند ریسک کنند. بسیاری از سئو کارانی که می شناسم اظهار می دارند که چیزی که به عنوان Gray- hat و Black-hat شناخته می شود، ممکن است کاملا ذهنی باشد، بستگی به صنعت و حوزه ای که شما روی آن کار می کنید، دارد. 

در حالی که بسیاری از سئوکاران سال ها تجربه در این زمینه دارند، اما از طرف دیگر الگوریتم های گوگل نیز روز به روز هوشمندتر می شوند و از این رو برای حتی بهترین سئو کاران نیز سخت می شود تا گوگل را دور بزنند. این موضوع برای افراد مبتدی و تازه کاری که در زمینه Gray- hat و سئو کلاه سیاه شروع به کار کرده اند نیز صدق می کند. کاملا عادی است که فرض کنیم که بسیاری از الگوریتم ها به طور اتوماتیک تکامل می یابند و موارد بسیاری را آموزش می بینند. در چنین دنیایی، تکنیک های سئو Gray-hat بسیار خطرناک تر و ریسک پذیر تر به نظر می رسد و اصلا تلاش در این زمینه ارزشش را ندارد. 

از این رو مزیت ها و مضرات به کار بردن Gray- hat و black-hat در چنین دوره و عصری، چگونه است؟ برای موتورهای جستجو مانند Google و Bing بسیار شفاف و واضح است که اگر کسی خلاف قوانین و سیاست های آن ها عمل کند، چه عواقبی را در پیش دارد. در این جا برخی از رایج ترین تاکتیک های Gray/ Black hat را برای شما بیان می کنم که البته بینش و دیدگاه ها خود را نیز به آن اضافه نمودم. 

 

شبکه های وبلاگ نویسی شخصی یا PBN

شبکه های وبلاگ نویسی شخصی (PBNs) به عنوان یک راه فرعی برای ایجاد اعتبار و قدرت، به وجود آمده است. فرضیه این امر نیز ساده است: تعداد دامنه های منقضی شده را همراه با یک دامنه خوب همراه با اعتبار و قدرت بسیار عالی خریداری می کنید و به وب سایت خود بک لینک می نمایید. 

هدف تان بک لینک سازی فوری و رتبه بندی و سئو وب سایت بالا می باشد، درست است؟

اما واقعا خیر. این روزها، ساختن یک PBN تلاش بسیار و ترفندهای بسیار تخصصی و مرموزانه ای می طلبد تا از این که مورد ارزیابی و ردیابی قرار بگیرید، ممانعت به عمل آورید. برای مثال، شما باید به تاریخچه دامنه خود نگاه کنید و مطمئن شوید که مرتب و تمیز می باشد، مطمئن شوید که اصلا تا به حال جریمه و پنالتی نشده است و یا صاحبان بسیاری زیادی ندارد. وب سایت هایی که بارها خریداری و فروخته می شوند، برای گوگل یک هشدار و پرچم قرمز در نظر گرفته می شوند. شما هم چنین می باید مطمئن شوید که وب سایت های شما توسط شرکت های مختلفی میزبانی می گردد و هم چنین دارای آدرس های پرتوکل اینترنتی (IP) متفاوتی می باشند. 

 

مزایا: استفاده از PBNs به معنای این است که کنترل کاملی روی ساخت لینک دارید و در زمان و هزینه های خود برای برون سپاری لینک (لینک کردن به وب سایت های دیگر در ازای پرداخت هزینه) صرفه جویی می کنید. 

 

مضرات: اگر تنها یکی از وب سایت ها در شبکه شما با پنالتی و جریمه رو به رو شود، به سرعت می تواند روی وب سایت هایی که به آن بک لینک کرده اید نیز تاثیر بگذارد. شما می توانید با یک اشتباه این چنینی، تمام شبکه خود را به آتش بکشید. 

 

 

Spun، محتواهای به درد نخور و یا مملو از کلمات کلیدی (Keyword-Stuffing)

ساخت محتوای خوب، هزینه بردار و نیاز به زمان بسیاری دارد، از این رو تعجبی نیست که مردم به دنبال راه های فرعی باشند. 

در حالی که بسیاری از مشکلات محتواهای تکراری (Duplicate Content) احتمالا بیشتر در نتیجه تنظیمات تخصصی نادرست به وجود می آیند تا این که هدف و منظور خاصی پشت آن نهفته باشد، اما در هر صورت بسیاری از افراد هستند که فکر می کنند می توانند با استفاده از محتوای اشخاصی دیگر و یا دور زدن مقاله هایی، موتور جستجو را به بازی بگیرند تا ده ها تغییر را در همان مقاله یکسان به وجود بیاورند، اغلب اوقات هم کلمات کلیدی بیشتری اضافه می کنند تا ارزش آن را بالا ببرند (Keyword Stuffing).

برای ما که واقعا محتوای مفید که ارزش خواندن دارند را ترجیح می دهیم، این یک مزیت و موهبت به شمار می رود که این ترفندهای محتواهای هرز و اسپم دیگر کار نمی کند. 

الگوریتم های گوگل حالا دارای عقل و درک پیشرفته تری در زمینه تشخیص زبان طبیعی و گرامر ها می باشند. به این ترتیب، گوگل می تواند این ترفندها را از مایل ها آن طرف تر نیز تشخیص دهد، از این رو اگر این ترفندها را امتحان بکنید، انتظار جریمه و پنالتی شدن را نیز باید داشته باشید. توصیه من: تنها چیزهایی بنویسند که مردم دوست دارند آن ها را بخوانند. 

 

مزایا: به سرعت و به سادگی محتواهایی را می سازید. 

 

مضرات: به محض این که این محتواها را منتشر کردید، اعتبار خود را نزد کاربران و موتورهای جستجو از دست می دهید. 

 

سئو منفی

واقعا دنیا وحشتناک و بی رحمی است. گاهی اوقات مردم در وب سایت های رقیب خود، کارشکنی می کنند. 

این موضوع تحت عنوان سئو منفی (Negative SEO) شناخته می گردد و عموما شامل این موارد می شود: اشاره کردن به لینک های اسپم در یک وب سایت، خریدن لینک هایی به نمایندگی از رقیب، تخریب کردن محتواهای آن ها و یا تکرار آن ها در سراسر وب سایت های متعدد، سعی کردن برای هدایت بیش از اندازه ترافیک ربات به سمت وب سایت تا موجب تخریب و سقوط آن شوند (DDOS attack) و یا حتی هک کردن وب سایت هایی تا بدافزارهایی را وارد آن ها کنند و یا محتواهایی را اصلاح و ویرایش نمایند. 

نه تنها برخی از این تکنیک ها مانند هک کردن، غیر قانونی است، اما گوگل حالا در زمینه ردیابی و بررسی کردن مواردی مانند لینک های اسپم بسیار بهتر شده است و پیشرفت کرده است. به طور خلاصه، سئو منفی یک ریسک بزرگ است و هیچ ضمانتی برای آن نیست که کار کند یا خیر. 

یکی از موارد بسیار نامناسب و بد درباره تاکتیک سئو منفی، مطرح شدن به عنوان رقیب و راه اندازی کمپین حذف لینک می باشد. درست است، برخی از درخواست های حذف لینک که به عنوان وبمستر دریافت می کنید و میتوانید آن را در ابزار گوگل سرچ کنسول هم تنظیم نمایید, از فرستنده های جعلی به دست می آید. 

 

مزایا: هیچ مزیتی که ارزش گفتن داشته باشد، ندارد. 

مضرات: شما از نتایج جستجو حذف می شوید و یا حتی ممکن است مجازات زندانی یا حبس برای شما در نظر گرفته شود. 

 

دیدگاه من: این کار نکنید. به این ترتیب شب ها راحت تر می خوابید. 

 

لینک های پرداختی

درخواست های لینک از وب سایت های دیگر برای بهبود رتبه بندی وب سایت و ارتقای ترافیک صفحات وب، یک بخش ضروری و واجب سئو به شمار می آید. این موضوع بسیار وقت گیر، خسته کننده و کسل کننده است. اما اگر فکر می کنید که خریدن لینک ها می تواند راه حل این موضوع باشد، بهتر است دوباره فکر کنید. این موضوع برخلاف مقررات و دستورالعمل های Google و Bing می باشد، از این رو اگر هر موتور جستجوی مچ شما را گرفت، با پنالتی و جریمه رو به رو می شوید و رتبه بندی وب سایت تان نیز از بین می رود. 

 به علاوه، خریدن لینک کاملا گران قیمت و هزینه بردار است. یک مطالعه Ahrefs نشان داد که میانگین هزینه خریدن لینک چیزی بین 350 دلار تا 600 دلار است. اگر شما این پول را صرف کمپین های بازاریابی محتوای مجاز کنید، دلیلی برای این که چرا نمی توانید به لینک های متعددی باکیفیت بیشتر ولی با همان قیمت دسترسی داشته باشید، وجود ندارد.

مزایا: راحت تر از ساختن لینک های سنتی است. 

مضرات: شما با استفاده از تکنیک های ساخت لینک White-hat نتایج بهتری به دست می آورید و احتمالا در دراز مدت هزینه کمتری می پردازید. 

 

دیدگاه من: با ساختن لینک ها واقعا ردپای آشکاری از خود به جا می گذارید و زمانی که مجبور به راه اندازی کمپین حذف لینک می شوید تا هر چیزی که ساخته اید را باطل کنید و سپس تعدادی درخواست تجدید نظر را اجرا می کنید، پشیمان خواهید شد. 

 

پنهان کاری

پنهان کاری (Cloaking) به عملکرد ساختن یک نوع محتوا مربوط می شود تا در یک Spider موتور جستجو نمایان شود (به طور مثال یک صفحه پر از محتواهای که کلمات کلیدی بسیار غنی و زیادی دارند)، این در حالی است که یک نوع محتوای دیگری برای کاربر نمایش داده می شود (برای مثال، یک صفحه پر از تصویر با متن فروش). 

همان طور که ممکن است حدس زده باشید، وب سایت هایی که صفحات را پنهان می کنند، به طور کلی سعی دارند تا چیزهایی را از اسپایدر های موتور جستجو مخفی کنند، این در حالی است که در تلاش هستند تا رتبه بندی وب سایت خود را در گوگل دستکاری نمایند. 

پنهان کاری یک تکنیک پر خطری است که می تواند شما را با مجازات و پنالتی رو به رو کند و حتی ممکن است توسط بسیاری از موتورهای جستجو نیز وارد لیست سیاه شوید. از همه مهم تر، بسیار ساده است که گوگل با استفاده از IP های غیر قابل پیش بینی و عوامل کاربری، مچ شما را بگیرید. موتورهای جستجو، شماری از عواملی که در وب سایت شما وجود دارند را آنالیز می کنند تا مشخص نمایند که برای چه چیزهایی باید رتبه بندی بیشتری کسب کنید، از این رو محتوا، مهم ترین عامل در این میان به شمار نمی رود. 

اگر محتواهای خود را مخفی می کنید، خیلی برای گوگل طول نمی کشد تا از آن سر در بیاورد. 

 

مزایا: هیچی.

مضرات: وب سایت شما پنالتی و جریمه خواهد شد و حتی توسط گوگل وارد لیست سیاه می شوید. 

دیدگاه من: خطر ناک است.

 

نتیجه گیری

استفاده از تکنیک های Gray-hat و سئو کلاه سیاه نیاز به حرکات مخفی و دزدکی بسیاری دارد تا ردپای آنلاین شما را محفوظ نگاه دارد و از پنالتی و جریمه شدن جلوگیری نماید. این موضوع به نظر می رسد که خیلی ساده است، اما شما زمانی که متوجه شوید که افراد بسیاری با این موضوع مخالف می باشند، متعجب می شوید. 

برخی از سئوکاران  احساس می کنند که این بستگی به شما دارد که تصمیم بگیرید که آیا تلاش اضافه و ریسک کردن، ارزش این کارها را دارد یا خیر. اگر جواب تان بله است، آن ها احساس می کنند که هدف شما باید این باشد که می خواهید داستان وب سایت خود را برای موتورهای جستجو قابل باور بسازید و از تکنیک های Gray-hat استفاده می کنید تا سئو را دور بزنید، سپس به سراغ تکنیک های معمولی و رایج White-hat می روید که به طور تدریجی ریسک و خطر موجود را کاهش می دهند. 

نظر کلی من را می خواهید؟ اینکه از همان ابتدا تنها از تکنیک های White-hat استفاده کنید، واقعا تلاش کمتری می طلبد و شما را کمتر در معرض ریسک قرار می دهد، هم چنین این موضوع در دراز مدت مزایای بسیاری را نیز برای وب سایت شما به وجود می آورد. به عنوان مثال، شما خواب شب تان آشفته نمی شود و نگران روزی نیستید که گوگل در نهایت درب خانه تان را بزند. 

 

برای کسب اطلاعات بیشتر این آموزش ویدئویی را مشاهده نمایید.

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • چه مواردی جزء سئو منفی محسوب میشود؟

    هر کاری که باعث گمراه شدن موتورهای جستجو شود و باعث شود تا آنها نتایج را غیر واقعی و نادرست نمایش دهند جزء سئو کلاه سیاه و یا Negative SEO محسوب می شود. شما باید در ابتدا دستورالعمل های Google Webmaster Guideline را مطالعه نمایید و آموزش سئو خوبی هم در این زمینه دیده باشید.

  • آیا گوگل پنالتی ارتباطی به سئو منفی دارد؟

    دقیقا گوگل پنالتی (Google Penalty) همان تنبیه ای است که برای سایت هایی در نظر گرفته می شود که کارهای منفی برای سئو خود انجام داده اند چه به صورت عمدی و یا چه به صورت غیر عمدی. بنابراین شما باید دستورالعمل هایی که در گوگل پنالتی برایتان در نظر گرفته شده است را انجام دهید تا رفع پنالتی شوید.

  • چه ابزارهایی برای تشخیص کارهای منغی در سئو میتواند به من کمک کند؟

    ابزارهای آنلاین زیادی در این زمینه وجود دارد ولی یکی از بهترین ها برای خود گوگل است و به صورت رایگان هم در اختیار شما قرار داده شده است به نام گوگل سرچ کنسول. توسط این ابزار هم میتوانید مشکلات را متوجه شوید و هم اینکه در زمان گوگل پنالتی اطلاعات خوبی را در اختیارتان قرار خواهد داد.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...