محتویات تکراری یا duplicate content در سئو

گروه: سئو
بروزرسانی: 1399 /03 /25
0 1727 1
توضیحات بیشتری از " محتویات تکراری یا duplicate content در سئو "

انجام کارهای سئو روزانه در حال تغییر و تحول میباشد و روش ها و متدهایی که امروزه برای سئو انجام می شود با روش هایی که در چند سال گذشته مورد استفاده قرار می گرفته اند با یکدیگر متفاوت است. به دلیل اینکه الگوریتم های موتورهای جستجو در حال پیشرفت و بهتر شدن هستند و نسبت به گذشته دارای هوش مصنوعی بهتری می باشند و ممکن است برخی از کارهایی که در گذشته خوب بودند و جزء سئو کلاه سفید (White-hat SEO) بودند امروزه به عنوان سئو کلاه سیاه شناخته شوند.

نگران نباشید چون گوگل در این مورد راهنمایی کاملی را در بخش Google Webmaster Guideline برای شما داده است و موارد بسیاری را که میتوانید و همینطور مواردی که نمیتوانید در سئو سایت انجام دهید را با شرح کامل برایتان گفته است. البته در آموزش اصطلاحات سئو و همینطور چک لیست سئو ما در مورد همه این موارد همراه با مثال های متنوع و سناریوهای فعال برایتان توضیح داده ایم.

یکی از کارهایی که کاملا از آن منع شده اید و جز سئو کلاه سیاه محسوب میشود, ایجاد نمودن محتویات تکراری در سایت میباشد خواه به صورت غیر عمدی و یا به صورت عمدی.

محتویات تکراری به محتویات و جملات و متن هایی گفته میشود که به صورت متناوب در 2 یا چند صفحه تکرار شده باشد و شبه به یکدیگر باشد. به عبارتی دیگر 2 آدرس در سایت (URL) که دارای یک محتویات باشد.

به یاد داشته باشید که در یک سایت امکان ندارد که 2 آدرس صفحه (URL) یکسانی را داشته باشیم. به عنوان مثال 2 صفحه تماس با ما نمیتوانیم داشته باشیم و یا  صفحه اصلی در سایت نمی تواند 2تا باشد. بنابراین باید حواسمان به محتویات داخل سایت باشد. حتما آموزش های زیر را برای انتخاب و ایجاد نمودن URL خوب در سایت مشاهده نمایید چرا که یکی از فاکتورهای مهم در سئو سایت میباشد:

یکی از مشکلات محتویات تکراری و مشکلی که موتورهای جستجو مخصوصا گوگل با محتویات تکراری در سایت دارند این است که آنها نمیدانند کدام یک از این صفحات را باید در صفحه نتایج جستجوی (SERPs) نشان دهند. بنابراین نمره منفی برای سئو سایت شما در نظر میگیرند. به عنوان مثال گوگل با قرار دادن سایت شما در گوگل پنالتی و حذف آن از نتایج جستجو, شما و سایتتان را جریمه خواهد نمود و شما در Manual Action بخش ابزار گوگل سرچ کنسول خود آن را بر طرف نمایید.

البته محتویات تکراری تنها برای داخل صفحه مانند صفحه مقالات و یا صفحات محصولات و .. نمیباشد بلکه محتویات تکراری میتواند برای title صفحه نیز به وجود بیاید. بنابراین میتوانیم بگوییم که برای جلوگیری از محتویات تکراری باید در زمان انجام سئو داخلی سایت, نکات بسیار زیادی را رعایت نمایید.

برای اینکه با محتویات تکراری در بخش title صفحات روبرو نشوید توصیه میکنیم آموزش انتخاب تگ عنوان (title) مناسب را مشاهده نمایید.

یکی از نکاتی که میتوانید برای جلوگیری از ایجاد شدن محتویات تکراری به آن توجه داشته باشید, ساخت سایت وردپرس میباشد. شما در سایت های وردپرسی توسط پلاگین هایی مانند Yoast SEO میتوانید آن را مدیریت نمایید. در این پلاگین ها میتوانید محتویات تکراری برای title صفحه را مشاهده نمایید و بلافاصله آن را اصلاح کنید. البته سایت هایی هم که به صورت اختصاصی طراحی و برنامه نویسی میشود هم باید این نکات را در پنل مدیریتی سایت در نظر بگیرند.

یکی از روش هایی که میتوانید از محتویات تکراری جلوگیری نمایید و یا آن را به فوریت اصلاح کنید, استفاده از روش Canonicalization میباشد. توسط این تگی که در کدهای HTML5 نوشته میشود میتوانید برای موتورهای جستجو مشخص نمایید که از بین چند صفحه که دارای محتویات تکراری هستند, کدام یک از صفحات را در صفحه نتایج خود نمایش دهند و آن را Index نمایند.

سوالات متداول ( 6 ) سوال مطرح شده
  • آیا به غیر از canonicalization میتوان از ایجاد شدن محتویات تکراری جلوگیری کرد؟

    بله حتما. شما میتوانید از redirect ها برای این کار استفاده نمایید. برای این منظور حتما آموزش رایگان سئو را مشاهده نمایید. در روش redirect شما میتوانید توسط کدهایی که در فایل htaccess نوشته میشوند, کاربر و موتورهای جستجو را به صفحه مورد نظر هدایت نمایید.

  • آیا هاست سایت میتواند نقشی در ایحاد نشدن محتویات تکراری داشته باشد؟

    خیر. هاست تنها محل قرار گیری سایت میباشد مگر اینکه در داخل فایل htaccess شما دستوراتی را برای redirect کردن بنویسید. برای این منظور میتوانید آموزش انتخاب هاست مناسب برای سایت را مشاهده نمایید.

  • آیا فایل robots.txt نقشی در ایجاد نشدن محتویات تکراری دارد؟

    خیر. شما توسط فایل robots.txt میتوانید واکنش و رفتار موتورهای جستجو را کنترل کنید. به عنوان مثال مشخص کنید که کدام بخش از سایت و صفحات و فایل ها را index بکند یا نکند. البته اگر صفحه را که تشخیص دادید محتویات تکراری در آن ایجاد شده است توسط همین فایل robots.txt میتوانید برای index نکردن مشخص نمایید.

  • آیا ابزارهایی برای مشخص کردن محتویات تکراری در سایت وجود دارد؟

    ابزاری که میتواند به خوبی این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد, در گذشته ابزار Google Webmaster Tools و در حال حاضر ابزار Google Search Console میباشد. ابزارهایی مانند Ahrefs و یا MOZ نمیتوانند در این زمینه کمک چندانی برای شما داشته باشند.

  • معمولا محتویات تکراری در چه زمان هایی ایجاد می شود؟

    معمولا زمانی که سئو کار بخواهد کلمات کلیدی سئو را بیهوده و به صورت زیاد در سایت تکرار کند این اتفاق ممکن است بیافتد که اصطلاحا به آن Keyword Stuffing گفته می شود. همین اتفاق هم ممکن است در بخش title صفحه رخ دهد و چند صفحه دارای یک title باشد.

  • آیا محتویات تکراری میتواند در description صفحه هم به وجود بیاید؟

    بله دقیقا. در کنار متن صفحه و title صفحه این محتویات تکراری می تواند در meta description هم اتفاق بیافتد. بنابراین در زمان ایجاد نمودن محتویات برای متا دیسکریپشن حتما به این نکات دقت کنید.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...