نکات انتخاب نام دامنه

سئو
نکات انتخاب نام دامنه
  • 15 مهر 1398
  • 2905
  • 3

شما به این مرحله رسیده اید بنابراین به شما تبریک میگوییم چرا که وارد یکی از سرنوشت سازترین مراحل آاماده سازی سایت برای مشاهده افراد شده اید.

همانطور که میدانید کاربران از سراسر دنیا به واسطه همین نام دامنه یا Domain Name میتوانند به سایت و محتویات سایت شما دسترسی داشته باشند. خواه این وب سایت استاتیک باشد و یا داینامیک و با هر تکنولوژی ایجاد و طراحی شده باشد. اجازه بدهید کمی تخصصی تر به این موضوع نگاه کنید. برای اجرایی کردن سایت باید 3 عامل وجود داشته باشد که عبارتند از:

  1. خود وب سایت
  2. هاست وب سایت
  3. دامنه وب سایت

نکته:

برای ساختن وب سایت 2 راهکار زیر را برای دسترسی به منابع آموزش های ویدئویی در اختیار شما قرار میدهیم:

1 - آموزش HTML5 که کاملا شما را با زبانی که تمامی وب سایت ها در دنیا ساخته شده اند آشنا خواهد نمود و حتی میتوانید سایت حال حاضر خود را  بروز رسانی نمایید. البته مقاله آموزش کاربردی HTML5 را هم میتوانید مشاهده نمایید.

2 - ساخت سایت رایگان وردپرس همراه با استاندارهای سئو از ابتدا تا انتها

در مورد هاست و تمامی موارد تخصصی هاستینگ میتوانید به منابع آموزشی زیر و همچنین ویدئوهای آموزشی که در انتهای این مقاله اشاره خواهد شد دسترسی داشته باشید. به واقع هاست همان محل و مکانی میباشد که فایل های وب سایت که طراحی و برنامه نویسی شده اند در این محل نگهداری میشوند تا برای تمامی افراد قابل دسترس باشند.

 

 

اما آیتم سوم که دامنه سایت باشد در حقیقت مانند آدرس سکونت شما است. خانه شما حکم هاست و آدرس منزل شما حکم دامنه سایت را خواهد داشت. بنابراین این آدرس چه منزل و چه وب سایت اصطلاحا سر راستتر باشد کاربران راحتتر میتوانند به وب سایت شما دسترسی داشته باشند و حتی آن را به دیگران هم معرفی نمایند.

در ابتدا و قبل از اینکه کاغذ و قلمی بردارید و لیستی از اسامی و نام ها را یادداشت کنید, باید قوانین و استانداردهایی را برای تهیه این نام ها مد نظر داشته باشید. هرگز برای این کار عمل های احساساتی انجام ندهید و با افراد متخصص به عنوان مشاوره در این زمینه بهره بگیرید. منظور از کارهای احساساتی یعنی سلیقه های شخصی میباشد و یا نام هایی که شما دوست دارید. ممکن است شما از نام های خاصی خوشتان بیاید که طولانی باشد و به خاطر سپردنشان برای کاربران سایت سخت باشد بنابراین در این هنگام شما بیشتر باید سایت خودتان را ببنید و نه کاربرانتان که مطمئنا با شکست وب سایت روبرو خواهید شد.

نکات انتخاب دامنه

بنابراین در ابتدا باید نکات انتخاب دامنه را بدانید که در زیر به صورت فهرست به آنها اشاره میکنیم:

  1. قابلیت برند سازی داشته باشد
  2. نحوه گفتن و یا هجی دامنه راحت باشد
  3. تا جایی که امکان دارد کوتاه باشد
  4. در صورت امکان از com استفاده نمایید
  5. شبه به نام دامنه شرکت ها و برندهای دیگر نباشد
  6. نام دامنه به راحتی قابل حدس زدن باشد
  7. تا جایی که امکان دارد کلمه کلیدی در دامنه وجود داشته باشد

هر کدام از این آیتم ها و بیشتر از این ها ساعت ها میتوان راجع بهشان صحبت کرد و سناریوهای متعددی را برای آنها در نظر گرفت که در انتهای همین مقاله آموزشی سعی میکنیم ویدئوهای آموزشی خوبی را به شما معرفی کنیم. اما اجازه دهید کمی در مورد یکی از این آیتم های بیشتر صحبت کنیم و آن هم این است که نام دامنه به راحتی قابل حدس زدن باشد.

این هم به نظر من گزینه خیلی مهمی است. به عنوان مثال فرض کنید که شما یک وب سایتی را می خواهید درست کنید که در زمینه پاستا و یا محصولی است که در این زمینه استفاده می شود یا طرز پخت پاستا می باشد. طبیعتا اگر کلمه pasta در داخل دامنه باشد مطمئنا کاربر قبل از اینکه وارد سایت شود متوجه خواهد شد که وب سایت در مورد پاستا و طرز تهیه و موارد مربوط به پاستا است و این میتواند کار شما را در آینده مخصوصا در زمینه برند سازی هم آسان کند.

این نکته معمولا برای پیش از ورود به سایت و برای اولین بازدید از سایت توسط کاربران میتواند مطرح شود. اگر من آدرس وب سایت را به فرد دیگری بدهم یا یه نفر ممکن است در فضای مجازی یا شبکه های اجتماعی ببیند، دقیقا متوجه شود که ما راجع به چه چیزی صحبت می کنیم. حالا کلمه پاستا باشد یا recipe باشد، مانند pastamake.com

 یک جورایی قابل حدس زدن به این مورد بر می گردد که مردم در جامعه (حالا من جامعه خودمان عرض می کنم، زیرا در هر جامعه ای یک کلمه ای در رادیو و تلویزیون و یا روزنامه و غیره گفته می شود و یا مردم در محاوره های شان از آن کلمه استفاده می کنند) ناخودآگاه آن کلمه به گوش شان آشنا است و این آشنا بودن توسط مخاطب می تواند حدس زدن را هم شامل شود و موجب گردد کاربران در دفعات بعدی نام وب سایت را به خاطرشان آورده و وارد سایت شوند و یا در گوگل آن را جستجو نمایند و از روش Navigational Search به آن برسند.

اما اجازه دهید تا کمی بیشتر در مورد ثبت دامنه های ir برای شما صحبت کنیم. در مقاله های ذکر شده در بالا کاملا توضیح داده شده که پسوند ir برای وب سایت هایی مورد استفاده قرار میگیرند که در حوزه جغرافیایی ایران باشند. بنابراین بهتر است برای ثبت دامنه های ir از وب سایت مرجع ثبت دامنه های آی آر به نشانی nic.ir استفاده نمایید. برای ثبت این دامنه ها حتما شرایط زیر را مد نظر قرار داده و آن را رعایت نمایید:

  1. حداقل طول دامين 3 حرف و حداکثر 63 حرف مي باشد.
  2. تنها استفاده از حروف و ارقام و نشانه (-) مجاز مي باشد.
  3. در صورت تمايل به ثبت نام دامين ها با مفهوم مذهبي مجوز کتبی وزارت ارشاد مورد نياز است .
  4. ثبت دامين هايی که تداعی کننده فعاليت های غيرقانونی و اعمال مغاير با قوانين به کلی ممنوع مي باشد.
  5. ثبت دامين با نام پسوند های عمومی مانند aero, arpa, biz, com, coop, edu, gov, info, int, mil, museum, name, net, org ,pro ممنوع مي باشد.
  6. ثبت دامين با نام های مرتبط با اينترنت ممنوع مي باشد.
  7. ثبت دامين با نامهای ايران، اسامی استانها، شهرستان ها و شهرها و کد آنها ممنوع مي باشد.ثبت دامين با اسامی ملي مانند نام مشاهير، اماکن عمومی و وقايع ملی تنها با مجوز وزارت ارشاد مجاز مي باشد.
  8. ارائه آدرس دقيق پستی و کد پستي 10 رقمی جهت ثبت دامين الزامی مي باشد

 

ویدئوی آموزشی زیر را در این رابطه مشاهده نمایید

سوالات متداول ( 3 ) سوال مطرح شده
  • آیا از هر کاراکتری میتوان در نام سایت استفاده نمود؟

    خیر. شما مجاز به کار بردن هر کاراکتری در نام سایت نیستید مانند نقطه (.) و یا کاراکترهای دیگری که در همین مقاله و آموزش های دیگر در سایت الگوها به آن اشاره شده است.

  • آیا ترکیب کاراکترهای فارسی و انگلیسی در نام دامنه مجاز است؟

    خیر. شما میتوانید دامنه هایی با نام های فارسی را ثبت نمایید ولی نمی توانید به صورت تلفیقی از کاراکترهای فارسی و انگلیسی در نام دامنه استفاده نمایید.

  • آیا در نام دامنه محدودیت تعداد کاراکتر داریم؟

    بله این محدودیت وجود دارد. ما فکر نمیکنیم که شما دامنه با 255 کاراکتر را بخواهید ثبت کنید ولی این محدودیت وجود دارد و تعداد کاراکترهای دامنه هرچقدر کمتر باشد میتواند در برند سازی و موفقیت سایت تاثیر بسیار زیادی را داشته باشد.

ثبت نظر ( 0 ) نظر ثبت شده
برای ثبت نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید و یا ثبت نام نمایید...